آغاز حمایت کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال / سیاست وزارت ارتباطات درباره اینترنت
"لزوم حکمرانی دادهمحور برای حذف موازیکاری"، "حمایت اضطراری از کسبوکارهای دیجیتال وارد فاز اجرایی شد" و "سیاست وزارت ارتباطات اینترنت باز و بدون محدودیت برای مردم است"؛ برخی از مهمترین خبرهایی بودند که این هفته در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات منتشر شد.

به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایسنا، هفته سوم تیرماه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با اعلام خبری از سوی وزیر ارتباطات آغاز شد. سیدستار هاشمی در نشست مشترک با رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور که ابتدای هفته با حضور جمعی از معاونان وزارت ارتباطات و مدیران سازمان نظام صنفی رایانهای کشور برگزار شد، بر ضرورت تدوین سندی جامع برای حکمرانی دادهمحور راهبردی تأکید کرد.
به گفته وی هدف از حکمرانی دادهمحور، جلوگیری از موازیکاری و فعالیتهای بینتیجه است و باید مسئولیت هر حوزه بهروشنی تعیین شود تا در اجرای دقیق و عملیاتی آن مشکلی پیش نیاید.
از سوی دیگر اعلام شد که فرآیند حمایت اضطراری از کسبوکارهای آسیبدیده در زیستبوم اقتصاد دیجیتال که بهدنبال جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی آغاز شده بود، وارد مرحله جدیدی شد و معرفی متقاضیان واجد شرایط به بانک عامل از این هفته آغاز میشود.
درباره جزییات این طرح گفته شده در قالب آن، شرکتهای دانشبنیانی که در دوران بحرانی اخیر فعال بودهاند و دچار آسیبهای مشخصی در زیرساخت، درآمد یا توان تولید شدهاند، میتوانند از تسهیلات سرمایه در گردش بهرهمند شوند.
نرخ سود این تسهیلات ۱۵.۳۳ درصد و سقف آن یکهزار میلیارد ریال است. دوره بازپرداخت نیز شامل سه ماه تنفس و ۹ ماه بازپرداخت ماهانه خواهد بود. ضمانت اعتباری صندوق نوآوری جایگزین تضامین سنتی در این تسهیلات شده است. از شروط کلیدی برای دریافت این تسهیلات، فعال بودن شرکت در دوره بحران و همچنین عدم تعدیل نیروی انسانی در طول زمان بهرهمندی از تسهیلات است.
افزایش تابآوری اجتماعی با فعالیت سکوها در ایام جنگ
افزایش تابآوری اجتماعی با فعالیت سکوها در ایام جنگ از دیگر خبرهای مهمی بود که منتشر شد. سید محمد امین آقامیری- دبیر شورای عالی فضای مجازی این خبر را اعلام کرد و گفت یکی از مهمترین مسائلی که صحنه این جنگ ۱۲ روزه را به نفع کشور عوض کرد این بود که با فعالیت سکوها، زندگی مردم متوقف نشد و تمام فعالیتهای روزمره از انجام امور بانکی تا خرید و دریافت سایر خدمات به صورت کامل انجام شد و خللی در زندگی مردم به وجود نیامد.
آقامیری معتقد است مرکز ملی فضای مجازی تمام تلاش خود را می کند تا مسائل و مشکلات کسب وکارها برطرف شود. مرکز ملی فضای مجازی تمام تلاش خود را می کند تا مسائل و مشکلات کسب وکارها برطرف شود. البته در این سالها تلاش شده که قوانین و مقررات خوبی در این حوزه وضع شود و مصوبات بسیار خوبی هم داشته است اما در عین حال باید با کمک سایر دستگاه ها روند اجرایی سازی سرعت یابد.
با نزدیک شدن به پایان هفته، نشست تخصصی با نام اینترنت و آینده ایران در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار و در آن تشریح شد که بدون سرمایهگذاری در عرصه اقتصاد دیجیتال، پلتفرمها رشد نمیکنند و امروز اقتصادهای پیشرو رشد خود را مدیون این سیاستها و اینترنت است.
در این راستا، احسان چیتساز - معاون سیاست گذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات- گفت: سیاست این وزارتخانه اینترنت باز و بدون محدودیت برای مردم است و آن را با هدف توسعه کشور دنبال میکنیم. چیزی که واضح است و وزارت ارتباطات آن را دنبال میکند، این است که فیلترینگ سیاست شکست خوردهای است و اهداف آن محقق نشده است.
وی بر اهمیت همکاری و ایجاد ظرفیتهای آگاهیبخشی در جامعه تأکید کرد و افزود: باید بتوانیم سیاستهای هوشمندانهتر و اصلاحات لازم را در حوزه فناوری و اقتصاد دیجیتال اعمال کنیم و در مسیر رشد اقتصادی گام برداریم.
همچنین بهزاد اکبری - مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت - تصریح کرد: مسئله امنیت سایبری برای همه در دنیا مهم است و یکی از حوزههایی که کمبود نیروی انسانی و آسیبپذیری را در آن شاهدیم در همین حوزه امنیت سایبری است زیرا طی سالهای گذشته، سازمانها و شرکتها در زمینه منابع انسانی ماهر دچار مشکل شدهاند. همچنین هنوز سرویسهای ابری در کشور شکل نگرفته است.
به گفته معاون وزیر ارتباطات براساس اندازهگیری و بررسیهای انجام شده، شبکه ایران یکی از آلودهترین شبکههاست. خوشبختانه ظرفیت های لازم را برای مقابله داریم اما به دلیل وجود آلودگیها، از آن هم برای دی داس و هم برای حمله به داخل استفاده میشود. در گذشته، راهحلهای فنی میتوانستند کنترلهای لازم را فراهم کنند، اما امروزه این رویکرد کافی نیست.