اختصاصی چابک آنلاین؛
شرکت های سرمایه گذار ریسک پذیر در زمینه هوش مصنوعی بسیار اندک است
مدیرعامل شرکت بهین بینا پردازش، اظهار کرد که در زمینه راه اندازی یک استارتاپ به خصوص در حوزه هوش مصنوعی یک سری نیازهای اولیه فنی وجود دارد که محدودیت های منابع انسانی را شامل می شود علاوه بر آن محدودیت های منابع مالی که برای جذب نیروی انسانی لازم است نیز وجود دارد.

چابک آنلاین، حدیث اسماعیل زاده، محمدامین مهرعلیان در گفتگو با چابک آنلاین افزود: نیروی انسانی متخصص در این حوزه غالبا نیروی انسانی گرانی بوده و نیاز به سرمایه گذاری و جذب منابع برای جذب نیروی انسانی مشهود است که این مورد از اصلی ترین مشکلات است.
وی، گفت : نهادهای مالی معمولا زمانی حاضر به همکاری می شوند که یک مجموعه از مراحل ابتدایی عبور کرده، به مرحله درآمدزایی رسیده و به بلوغ نسبی دست یافته باشد و پس از آن که این بلوغ حاصل شد سرمایه گذاری غیر ریسک پذیر را انجام می دهند.
به گفته مهرعلیان، در حوزه سرمایه گذاری های ریسک پذیر در زمینه هوش مصنوعی، سروصدا و خبر در هوش مصنوعی بالاست اما شرکت هایی که در این زمینه فعال و نوپا باشند و سرمایه گذاری ریسک پذیر بر روی آنها شده باشد بسیار کمتر است در نتیجه جنس کار هوش مصنوعی هنوز درک نشده است.
وی در پاسخ به پرسش چابک آنلاین مبنی بر اینکه تا چه میزان در صنعت بورس، بانک و بیمه از هوش مصنوعی استفاده درست و بهینه ای می شود، بیان کرد : بسیاری از کسانی که در سطح مدیریت این سازمان ها قراردارند یا اطلاعات کمی از هوش مصنوعی دارند یا در حد همان چیزی است که عموم مردم از هوش مصنوعی می دانند حتی اطلاعی درخصوص اینکه در کجا می توانند از هوش مصنوعی برای افزایش بهره وری یا کاهش هزینه استفاده کنند ندارند.
مدیرعامل شرکت بهین بینا پردازش تصریح کرد : در مرحله دوم همه منتظر هستند تا هوش مصنوعی در یک جا خود را نشان بدهد تا روی آن سرمایه گذاری کنند اما مدیران در حال حاضر جسارت لازم برای هزینه و سرمایه گذاری بر روی هوش مصنوعی راندارند و هوش مصنوعی بیشتر در قالب یک جلسه، همایش یا گفت و گو پیش می رود و هنگام بستن قرارداد و سرمایه گذاری به دلایلی همچون اطلاعات اندک، عدم آگاهی از موضوعاتی که هوش مصنوعی بر روی آنها موثر است و علاقه نداشتن به ریسک ، از آن عقب نشینی می کنند.
مهرعلیان، با بیان پیشنهاد خود ادامه داد : شرکت ها حتی با فرض آگاهی ازاحتمال شکست خود باید به صورت ریسک پذیر به این قضیه نگاه کنند و به حوزه سرمایه گذاری در این موارد ورود کنند وبا وضع اقتصادی موجود در کشور تمایل به هدایت نقدینگی در کسب و کارهای پر ریسک وجود ندارد.