شناسه خبر : 24085

تکمیل شدن خطوط مترو تهران به ۳۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد

تکمیل شدن خطوط مترو تهران به ۳۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد

شهردار تهران تأکید کرد: پایتخت نیازمند بازطراحی و نوسازی است و این امر ضمن به ارمغان آوردن امنیت، آسایش و رفاه باید چهره شهر را با هویت ایرانی-اسلامی به نمایش بگذارد.

به گزارش چابک آنلاین به نقل از خبرگزاری صدا وسیما، علیرضا زاکانی  ضمن تبریک سالروز میلاد امام رضا (ع) گفت: امروز مفتخریم در فردای روزی که تهرانی‌ها به عشق امام رضا (ع) در دانشگاه تهران گردهم آمدند و یک صدا خدمت‌گذاری برای امام هشتم را افتخار خود نامیدند، ایستگاه شهدای هفده شهریور را افتتاح کنیم. شهدای هفده شهریور سرافرازانه الگو بودند و در منطقه ۱۲ و ۱۴ در انقلاب اسلامی پیشتازی کردند.
شهردار تهران با بیان اینکه ایستگاه هفده شهریور با سرپنجه‌های هنرمندانه در قرارگاه خاتم و شرکت سریر عمران، پس از قریب به ۷ سال، امروز افتتاح می‌شود، افزود: افتخار می‌کنم که بزرگ شده این محله هستم. گذشته این محل و سختی‌هایی که مردم می‌کشیدند در خاطرم هست و فاصله و بی عدالتی در این منطقه برای بنده ملموس است؛ امید است روز به روز به سمتی حرکت کنیم که محصول آن ایجاد آرامش و امنیت، معنویت و پیشرفت شهر باشد.
زاکانی با تأکید بر اینکه شهر تهران نیاز به یک بازطراحی و نوسازی دارد، افزود: این نوسازی ضمن به ارمغان آوردن امنیت، آسایش و رفاه باید چهره شهر را با هویت ایرانی-اسلامی به نمایش بگذارد. این نوسازی باید مجموعه‌های هویتی در محلات را بگونه‌ای در کنار هم قرار دهد که یک هویت یکپارچه از کلانشهر غرب آسیا به تصویر بکشد. برای چنین موجودیتی نیاز به برنامه ریزی و دقت است.
وی با بیان اینکه شهر تهران نیازمند رفع مشکلات و ایجاد تسهیلات است، گفت: از جمله مشکلات بزرگ می‌توان به حمل و نقل، ترافیک و آلودگی هوا اشاره کرد. رفع فاصله جنوب تا شمال و ایجاد عدالت در توزیع امکانات در سطح شهر موضوع دیگری‌ست که باید به آن پرداخته شود. باید راه حل‌هایی ارائه شود که هویت درستی در کنار ایجاد رفاه، آرامش، امنیت و معنویت برای شهر به ارمغان بیاورد و مشکلات یکی پس از دیگری حل شود.

احداث خط ۱۰ مترو آغاز شده است ،خطوط ۸ و ۹ و ۱۱ در دست اقدام 

شهردار تهران ضمن اشاره به تشکیل قرارگاهی برای توسعه شهر بر محور حمل و نقل عمومی به ویژه مترو از سه ماه گذشته اظهار کرد: احداث خط ۱۰ آغاز شده، ساخت خط ۱۱ تفاهم نامه نوشته شده و برای خط ۸ و ۹ باید اقدام جدی صورت گیرد تا فاصله ارائه خدمت از سال ۱۴۲۰ به ۱۴۰۵ را منتقل خواهیم کرد. در حوزه احداث، کار و تلاش مشکلی نداریم بلکه مشکل اصلی منابع مالی است. حدود ۳۲۵ ایستگاه مترو به جز تعدادی از ایستگاه‌های خط ۵، داخل محدوده خواهیم داشت. امروز صد و چهل و سومین ایستگاه افتتاح شد که این افتتاح نقطه آغاز نوسازی و تحول شهر است. شورای عالی شهرسازی، شهرداری تهران را الزام کرده است که باتوجه به بلندمرتبه سازی و ایجاد اقتضائات پیرامونی ایستگاه‌های مترو، شرایط جدید برای شهر فراهم کند.
زاکانی در ادامه عنوان کرد: هیچ راه حلی برای رفع یک‌جا مشکلات ترافیک، آلودگی هوا و هویت بخشی ایرانی-اسلامی وجود ندارد مگر اینکه از این فرصت طلایی استفاده کنیم و برمبنای افتتاح ۳۲۵ ایستگاهی که امروز صد و چهل و سومین آن افتتاح شد، حرکت کنیم.


الگوی طراحی فعلی برای تهران نبوده و مشکل‌ساز شده است

وی با بیان اینکه باید نوسازی شهر با یک الگوی طراحی شده دنبال شود، توضیح داد: اشکال تهران این است که الگوی طراحی برای تهران نبوده است و هر کسی از ظن خود اقداماتی را انجام داده است که بخشی از آن خوب و بخشی دیگر آسیب‌زا بوده است. تا به امروز سه جلسه در قرارگاه توسعه بر محور حمل و نقل عمومی تشکیل شده است. این کار بازی بزرگی است که آینده دیگری از تهران را در مقابل ما ترسیم می‌کند تا پرونده بی عدالتی فاصله جنوب تا شمال، آلودگی هوا و … بسته شود.
شهردار تهران با تأکید بر اینکه مدیریت شهری نیاز به مشارکت و ورود مردم به میدان دارد تا این ابر پروژه تهران به سرانجام برسد، افزود: باید در سال‌های آینده بتوانیم یک الگو بسازیم. تنها چیزی که این ماجرا و ایده خوب را تحقق پذیر می‌کند، اعتماد و مشارکت مردم است.

تعریف کارکرد جدید در پیرامون ایستگاه‌ها

زاکانی با بیان اینکه این پروژه تمامی مناطق را درگیر می‌کند، اضافه کرد: فاصله ۳۰۰ تا ۶۰۰ متر ایستگاه‌ها، به صورت کارکرد تعریف خواهد شد. برای مثال اگر در میدان انقلاب ایستگاهی وجود دارد که پیرامون آن توسعه فرهنگی و کتاب‌فروشی‌ها مستقر هستند، بتوان برای تمام پارسل‌های پیرامونی آن، هویت تعریف کرد و همه بدانند که هویت اندیشه تهران در کدام نقطه است. باید هویت و نوسازی جدید شکل بگیرد که با معنا باشد و از قبل به آن فکر شده باشد و سود و حاصل آن به صورت مستقیم به مردم برگردد یا در توسعه مترو هزینه شود.

تکمیل خطوط مترو تا سال ۱۴۰۵ به ۳۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد/افتتاح حداقل ۶ ایستگاه مترو تا پایان سال

شهردار تهران در ادامه  با بیان اینکه برای تکمیل شدن خطوط مترو تهران به ۳۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم، اظهارداشت: پایتخت ۱۱ خط مترو دارد که از این تعداد هفت خط به بهره برداری رسیده و چهار خط، یا راه‌اندازی نشده و یا برای مثال خط ۱۰ در ابتدای راه قرار دارد و خط ۱۱ نیز در مرحله تنظیم تفاهم‌نامه است.
زاکانی با بیان اینکه ۱۳۸ ایستگاه در این چهار خط پیش بینی شده است، تصریح کرد: برای افق ۱۴۲۰ برنامه ریزی شده که تا ۱۹ سال آینده، تهران از خدمات پیش‌بینی شده برای مترو بهره‌مند شود و توسعه اتوبوسرانی و تاکسیرانی نیز در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه گلوگاه اصلی این طرح، منابع مالی است، گفت: بالغ بر ۳۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای این رویکرد مورد نیاز است و اگر قرار باشد سال ۱۴۲۰ طرح تکمیل شود، عدد نجومی را به خود اختصاص خواهد داد.
زاکانی با تأکید بر اینکه برای کاهش فاصله زمانی و دادن این وعده به مردم که طرح ۲۰ ساله در طول پنج سال به نتیجه برسد باید منابع را تأمین کنیم، گفت: ما در حال حاضر مشکل فنی و عمرانی، شرکت‌های مرتبط و مواردی از این قبیل نداریم، مشکل ما منابع مالی است.

اختصاص ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار برای مترو در سال ۱۴۰۱

وی ادامه داد: امسال برای مترو شش هزار میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شده، اما اعتبار مورد نیاز برای تکمیل هفت خط و راه‌اندازی چهار خط دیگر، ۳۰۰ هزار میلیارد تومان است.
شهردار تهران با بیان اینکه خلق امکان با محیط پیرامونی ایستگاه‌ها انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: تیرماه سال قبل شورای عالی شهرسازی الزام کرد که شهرداری تهران، بافت پیرامونی ایستگاه‌ها را تغییر دهد و الگوی جدیدی را تعریف کند که در کشور‌های دیگر این الگو مورد توجه قرار گرفته و پیشرفت چشمگیری داشته است.
وی با اعلام اینکه ما این طرح را ناظر به نوسازی شهری قرار دادیم، تصریح کرد: اگر ۳۲۵ نقطه در شهر تهران را به صورت کانونی مورد توجه قرار دهیم و ۳۰۰ تا ۶۰۰ متر پیرامون آن را بررسی کنیم و بارگذاری انجام دهیم، کسانی که در این محدوده زندگی می‌کنند، منتفع شده و ارزش افزوده برای املاک آن‌ها در نظر گرفته خواهد شد.
زاکانی گفت: با طرح مورد نظر، امکانی ایجاد می‌شود که مردم با ما مشارکت کنند و از این مشارکت استفاده می‌شود تا انتفاع عمومی با توسعه مترو حاصل شود. از طرفی مشکل حمل و نقل و آلودگی هوا نیز مدیریت خواهد شد چراکه با این اقدام به جای ۱۴۳ ایستگاه ۳۲۵ ایستگاه و به جای هزار و ۵۰۰ واگن چهار هزار واگن خواهیم داشت و مردم تسهیلات ویژه‌ای را دریافت خواهند کرد.

پیش‌بینی روزانه ۱۰ میلیون سفر با مترو در افق ۱۴۲۰

وی با اشاره به انجام روزانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار سفر با مترو در تهران، یادآور شد: در افق ۱۴۲۰ با توسعه ایستگاه ها، ۱۰ میلیون جابجایی صورت خواهد گرفت و اگر بتوانیم در سال ۱۴۰۵ این اقدام را انجام دهیم، مردم آسایش و بهره مندی ویژه‌ای را تجربه خواهند کرد و منابع آن نیز از سوی مردم تأمین شده و سود آن نیز به آن‌ها از طریق توسعه زیرساخت‌ها پرداخت خواهد شد.
شهردار تهران با بیان اینکه قرارگاهی در ماه‎‌های اخیر تشکیل شده و به زودی رویکرد جدیدی را در شهر دنبال خواهیم کرد، گفت: سه یا چهار ماه پیش، این پیشنهاد آماده و ارائه شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه ۳۷۵ میلیارد تومان برای ساخت ایستگاه متروی هفدهم شهریور هزینه شده تصریح کرد: اجرای آن هفت سال به طول انجامیده و امکان تقاطعی با خط ۶ مترو را فراهم می‌کند. پیوستگی بین سایر خطوط را نیز با فعالیت این ایستگاه شاهد خواهیم بود.

افتتاح ۶ ایستگاه مترو تا پایان امسال

زاکانی تأکید کرد: با دو بانک وارد مذاکره شدیم و از طریق تسهیلات بانکی و همکاری با پیمانکاران، در نیمه دوم سال ۶ ایستگاه را افتتاح خواهیم کرد و اگر منابع بیشتری تأمین شود تعداد ایستگاه‌های بیشتری نیز احداث خواهد شد.
شهردار تهران با بیان اینکه یکی از اولویت‌ها و ضرورت‌های طرح‌های ما، مناسب سازی است، خاطرنشان کرد: بر اساس آنچه عنوان شده مولفه‌های استاندارد در این ایستگاه و برخی ایستگاه‌ها هنوز تدوین نشده است؛ سازمان‌های بیمه گر به دلیل همین موضوع بیمه نمی‌کنند.
وی افزود: آسانسور‌ها خریداری شده، اما به دلیل عدم تنظیم مولفه‌ها هنوز بارگذاری نشده است. در حال پیگیری هستیم که با تنظیم چارچوب ها، امکان فراهم شده و عقد قرارداد سازمان‌های بیمه گر انجام شود تا بتوانیم خدمات رسانی را در این زمینه انجام دهیم.

ارسال نظر