شناسه خبر : 23107

آغاز طولانی‌ترین حفاری افقی دریایی در خاورمیانه؛ از ماه آینده

آغاز طولانی‌ترین حفاری افقی دریایی در خاورمیانه؛ از ماه آینده

مدیر عامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران به اجرای طولانی‌ترین حفاری افقی زیردریایی خاورمیانه اشاره کرد و گفت: پروژه خط لوله گاز ۳۰اینچی از زیر آب بندرعباس - لافت - قشم را تا یک ماه آینده اجرا می‌کنیم.

به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایلنا، رضا نوشادی در حاشیه بازدید از خط دوم پروژه احداث خط انتقال گاز ۵۶ اینچ تقویتی محمدیه قم – پارچین در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران هیچ پروژه نیمه تمامی ندارد و این موضوع در بین شرکت‌های دولتی منحصر به فرد است، اظهار داشت: با توجه به نامگذاری سال توسط رهبر معظم انقلاب به نام سال تولید دانش بنیان، اشتغال‌آفرین، 2 اقدام مهم در شرکت مهندسی و توسعه گاز در زمینه توسعه دانش‌بنیان انجام شده است.

وی در ادامه گفت: شرکت زیمنس قرارداد یک میلیارد دلاری برای خدید 100 دستگاه توربین را به بهانه تحریم لغو کرد با این حال متخصصان داخلی، توانستند داخلی‌‎سازی را انجام دهند. کمپرسورهایی که با زیمنس قرارداد بسته بودیم، بازدهی 80 درصد داشت اما  امروز کمپرسورهایی که در داخل ساخته شده، بازدهی 93 درصد دارد.

مدیر عامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران گفت: تمام کمپرسورهای این شرکت که در سال 1402 نصب می‌شوند، راندمان حداقل 89 درصد خواهند داشت.

نوشادی با بیان اینکه اکنون 211 قرارداد فعال داریم، اظهار داشت: 5.4 میلیارد دلار پروژه‌های تعریف‌شده در حوزه ذخیره‌سازی گاز دو قرارداد 2 میلیارد دلاری برای ساخت توربوکمپرسور و یک قرارداد 3.2  میلیارد دلاری نیز توسعه میدان شوریجه است.

وی گردش مالی امسال شرکت را حدود 500میلیون یورو اعلام کرد و افزود: این رقم با طرح‌های ذخیره‌سازی گاز افزایش می‌یابد.

مدیر عامل شرکت مهندسی و توسعه گاز با بیان اینکه این شرکت امسال را سال سیستان و بلوچستان نامگذاری کرده است، ادامه داد: روز جمعه  عملیات تزریق گاز به خط لوله زاهدان – دوراهی دشتک و دوراهی دشتک – زابل تکمیل و آخرین ایستگاه کنترل فشار، تزریق گاز شد و گاز طبیعی به زابل رسید که مجموع خطوط 220 کیلیومتری آن از سوی شرکت مهندسی و توسعه گاز اجرایی شده است. در ادامه هم گازرسانی به داخل شهرها و صنایع این شهر انجام می‌شود. از دیگر پروژه‌های در حال اجرا در این استان، چهار گستره بزرگ از مسیر ایرانشهر تا چابهار است که امیدواریم طبق برنامه اجرایی شود. امسال بیش از هزار کیلومتر خطوط لوله انتقال گاز به بهره‌برداری می‌رسد که بیش از 50درصد آن در استان سیستان و بلوچستان است.

وی در ادامه به اجرای طولانی‌ترین حفاری افقی زیردریایی خاورمیانه اشاره کرد و گفت: پروژه خط لوله گاز 30اینچی از زیر آب بندرعباس - لافت - قشم را تا یک ماه آینده اجرا می‌کنیم.

نوشادی افزود: یکی از محصولات دیگر دانش‌بنیان هم نوعی پوشش است که از این پس که شبکه انتقال گاز کشور عمر مفید خود را پشت سر گذاشته و باید تغییر یابند، به کار خواهد آمد. اگر این پوشش آزمون‌های نهایی را بگذراند و آیین‌نامه‌های اجرایی هم مصوب شود برای شبکه انتقال گاز کشور می‌تواند معجزه قلمداد شود که البته در گام‌های نخستین است.

وی یادآور شد: شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران همچنین در حال سامان‌دهی مجموعه‌ نرم‌افزاری مدیریت پروژه و طرح است که مراحل پایانی استقرار آن می‌گذرد و امیدواریم همسو با شفاف‌سازی عملکرد مجموعه‌ها پیشگام باشیم و به مردم بگوییم چه تعداد پروژه، چه مقدار پیشرفت داریم.

نوشادی گفت: 85 درصد از تجهیزات مورد نیاز مهندسی و توسعه گاز در کشور داخلی‌سازی شده است.

وی گفت: صورت‌های مالی سال 99 شرکت‌های دولتی در کدال منتشر شده است که بر اساس آن به نظر می‌رسد شرکت مهندسی و توسعه گاز زیان ده است اما با دقت در صورت‌های مالی مشخص می شود که این شرکت را باید در مجموعه شرکت ملی گاز ببینیم و صورت‌های مالی را بررسی کنیم.

نوشادی افزود: شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، طرح‌های مورد نیاز شرکت ملی گاز ایران را اجرا می کند و در اختیار سایر شرکت‌های زیر مجموعه گاز برای بهره‌برداری قرار می‌دهد بنابراین بررسی سود و زیان برای ان شرکت به تنهایی منطقی نیست.

وی تاکید کرد: در قراردادهایی مانند بای بک یا بیع متقابل، هزینه اجرای پروژه 10 درصد بود اما در مهندسی و توسعه گاز قیمت اجرای پروژه 1.5 تا 2.5 درصد است و حاضریم پیمانکار سایر بخش‌های دولت باشیم.

 

ارسال نظر