اختصاصی چابک آنلاین؛

کرونا ضریب خسارت شخص ثالث را کاهشی کرد

کرونا ضریب خسارت شخص ثالث را کاهشی کرد

مدیر بیمه های خودرو شرکت بیمه آرمان، اظهار کرد: تخفیف کرونا که از سوی بیمه مرکزی اعلام شده، براساس میزان سود صورت های مالی شرکت های بیمه ای تعیین شده و حاکی از آن است که ضریب خسارت در دو سال پاندمی کرونا کاهش یافته است.

چابک آنلاین، بهاره تاجرباشی، "اسماعیل فلاحی" در گفت و گو با چابک آنلاین، گفت: در سال های 98 و 99، بعلت شیوع ویروس کرونا و تداوم آن، میزان خسارت رشته بیمه شخص ثالث اتومبیل کاهش یافته است. 

وی، افزود: بیمه مرکزی براساس میزان سود صورت های مالی شرکت های بیمه ای که نشان دهنده این بود که در سال های مورد بررسی رشته شخص ثالث زیان کمتری به شرکت ها وارد کرده، تخفیفی به نام تخفیف کرونا اعلام کرد. 

مدیر بیمه های خودرو شرکت بیمه آرمان، با بیان اینکه این تخفیف از ضریب خسارت تبعیت می کند، تصریح کرد: بخش عمده ای از ضریب خسارت، خسارت های واقع شده بوده و بخشی دیگر هم خسارت های واقع شده، اعلام نشده و از آنجایی که شاید خسارت های واقع شده اعلام نشده 10 درصد باشد پس براساس آن 90 درصد تصمیم گیری می شود.

فلاحی، خاطر نشان کرد که به منظور تست کفایت ذخایر از روش توسعه خسارت 3 تا 5 ساله انجام می شود که  در آن پیشینه 5 سال گذشته خسارت پرداختی  شرکت ها در نظر گرفته می شود که  دوسال آن مربوط به پاندمی کرونا بوده و ضریب خسارت کاهش یافته است.

وی، با اشاره به افزایش ضریب خسارت، توضیح داد که به خصوص در حوزه رشته بدنه و حوادث راننده، ضریب خسارت به زمان قبل از پاندمی برگشته است.

مدیر بیمه های خودرو شرکت بیمه آرمان، اذعان داشت: براساس آسیب شناسی که انجام شده، مشخص شدکه در ده سال گذشته شاید تنها یک یا دوسال نرخ رشته بیمه شخص ثالث معادل دیه افزایش پیدا کرده و در تمامی این سال ها میزان افزایش نرخ رشته بیمه شخص ثالث کمتر از میزان نرخ واقعی دیه بوده است. 

فلاحی، ادامه داد: اگر افزایش نرخ دیه 45 درصد بود معادل 42 درصد اضافه نرخ روی شخص ثالث اضافه شد که این خوب نیست اما بیمه مرکزی به صورت های مالی شرکت های بیمه ای نگاه می کند که سودده هستند.

وی، بااشاره به عدم تناسب مابین تعداد بیمه نامه هایی که صادرشده و تعداد خسارت هایی که پرداخت شده ، افزود: در سال گذشته در رشته شخص ثالث حدود 24 میلیون فقره بیمه نامه صادر شده اما حدود 1.5 میلیون فقره خسارت پرداخت شده که اصلا نشانه خوبی نیست.

مدیر بیمه های خودرو شرکت بیمه آرمان، گفت: این نگرانی وجود دارد که اگر تعداد خسارت ها بالا برود صنعت بیمه می تواند چه کاری انجام دهد؟ 

فلاحی، خاطرنشان کرد که سایر رشته های بیمه ای از آیین نامه 94 تبعیت می کنند و هر شرکتی مطابق شرایط خاص خود نرخ را تعیین می کند و اگر مطابق ماده 6 آیین نامه 94، ضریب خسارت رشته ای بیشتر از 75 درصد باشد، شرکت بیمه ای موظف است طبق قانون بیمه مرکزی نرخ خود را اصلاح کند.

وی، ادامه داد:رشته بیمه شخص ثالث از میزان دیه تبعیت می کند و تنها بیمه مرکزی است که شاخص ها و نرخ ها را تعیین و اعلام می کند و شرکت های بیمه ای فقط می توانند 2.5 درصد تخفیفی که به آنها اعلام شده را ندهند.

 

ارسال نظر