ظرفیت های انتشار اوراق در شرکت‌های لیزینگ افزایش پیدا می کند

سازمان بورس برای افزایش سرمایه شرکت های لیزینگ محدودیتی ندارد

مدیر نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس و اوراق بهادار از طراحی ابزارهای جدید تامین مالی با هم‌کاری سازمان بورس و صنعت لیزینگ خبر داد و گفت: با عملیاتی شدن این ابزارها شرکت‌های لیزینگ می‌توانند متناسب با مدل کسب‌وکار خود تامین مالی بیش‌تری داشته باشند.

ظرفیت های انتشار اوراق در شرکت‌های لیزینگ افزایش پیدا می کند

به گزارش چابک آنلاین، "وحید روشن‌قلب"با اشاره به مهم‌ترین موانع موجود بر سر راه تامین مالی شرکت‌های لیزینگ، گفت: موضوعی که در افزایش سرمایه لیزینگ‌ها وجود دارد، فرایند رسیدگی به موضوع پولشویی در این نوع از شرکت‌ها است.

وی،توضیح داد: بعد از این‌که شرکت‌های لیزینگ از بانک مرکزی مجوز می‌گیرند، موضوع فرآیند افزایش سرمایه آن‌ها بر اساس ضوابط مصوب پول‌شویی مورد بررسی قرار می‌گیرد که در حال حاضر این فرایند زمان‌بر است و باعث می‌شود فرایند افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات این شرکت‌ها نسبت به بقیه شرکت‌ها طولانی‌تر باشد و فرایند اضافه‌تری داشته باشد.

روشن‌قلب ادامه داد: باید فرایندهای بررسی در خواست افزایش سرمایه شرکت‌های لیزینگ با سرعت بیش‌تری طی شود تا آن‌ها بتوانند سریع‌تر برای اجرای برنامه‌های توسعه‌ای اقدام کنند و فرایند افزایش سرمایه کاراتر شود.

مدیر نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس و اوراق بهادار، با اشاره به ظرفیت‌های بازار سرمایه در حوزه تامین مالی شرکت‌های لیزینگ،گفت: شرکت‌های لیزینگ از طریق ابزارهای بدهی هم می‌توانند تامین مالی کنند، اما در سال‌های اخیر شرکت‌های لیزینگ کم‌تر سراغ این نوع ابزارها رفته‌اند؛ به‌رغم این‌که در دهه ۹۰ چند شرکت لیزینگ اقدام به انتشار اوراق مشارکت کرده بودند، اما عمدتاً به دلیل لزوم اخذ مجوز و ضوابط مربوط به سقف تامین مالی شرکت‌ها، محدودیت‌هایی برای انتشار اوراق ایجاد کرده بود.

مدیر نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: اخیراً بانک مرکزی ضوابط نظارت بر این شرکت‌ها را اصلاح کرده و امکان تامین مالی بیش‌تر این شرکت‌ها فراهم شده است.

روشن‌قلب،گفت: طیف کالاهایی که شرکت‌های لیزینگ تامین مالی می‌کنند و به مشتریان می‌فروشند، با ساختار معمول شرکت‌های متقاضی انتشار اوراق در بازار سرمایه متفاوت است و این کالاها به خود شرکت منتقل نمی‌شود و عملاً این موضوع محدودیتی برای انتشار اوراق معمول در بازار سرمایه ایجاد می‌کند.

مدیر نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس و اوراق بهادار، افزود: بیش‌تر شرکت‌های لیزینگ در زمینه انتشار این اوراق، با توجه به نوع فعالیت خود و این‌که دارایی زیادی در اختیار ندارند، تا حدودی محدودتر هستند اما می‌توان اوراق مناسب این شرکت‌ها را طراحی کرد تا در این زمینه به افزایش تامین مالی شرکت‌ها از طریق بازار سرمایه کمک شود.

روشن قلب درباره این‌که آیا طراحی ابزار مالی جدید برای شرکت‌های لیزینگ به عنوان یک پیشنهاد مطرح شده است یا در دستور کار قرار دارد، گفت: با هم‌کاری سازمان بورس و صنعت لیزینگ، در زمینه ابزار جدید یا اصلاح و طراحی ابزارهای موجود اقداماتی در حال انجام بوده تا این شرکت‌ها بتوانند متناسب با مدل کسب‌وکار خود، یعنی تامین مالی مشتریان و خرید دارایی آنها، تامین مالی بیشتری داشته باشند.

او افزود: اگر همه این اتفاق‌ها بیفتد، می‌توان انتظار داشت که ظرفیت انتشار اوراق شرکت‌های لیزینگ افزایش پیدا کند، چون این ظرفیت در سال‌های اخیر کاهش پیدا کرده است.

او ادامه داد: با توجه به رشد قیمت‌ها، در حال حاضر مشتریان بعضی از صنایع برای خرید کالاها نیاز به تأمین مالی دارند و افزایش تأمین مالی می‌تواند به این موضوع کمک کند و در واقع به بنگاه‌های تولیدی نیز کمک شود.

وی، در پاسخ به این پرسش که آیا سازمان بورس برنامه مشخصی برای کاهش زمان دریافت مجوز افزایش سرمایه شرکت‌های لیزینگ در دستور دارد، گفت: در مورد افزایش سرمایه، از سمت سازمان بورس محدودیتی وجود ندارد و قبلاً هم فرایندهای این شرکت‌ها در سازمان با سرعت مناسبی پیش می‌رفته و اکنون هم به همین صورت است.

مدیر نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: شرکت‌های لیزینگ می‌توانند فرایند افزایش سرمایه خود را به صورت موازی با بانک مرکزی پیش ببرند تا زمان‌های مورد نیاز بانک مرکزی و سازمان بورس به هم اضافه نشود و بتوانند این فرایندها را به صورت هم‌زمان انجام دهند.

 

کپی شد
نظر بگذارید