اختصاصی چابک آنلاین؛
واسپاری ارزش آفرینان گلرنگ عزم خود را برای ورود به بازار سرمایه جزم کرد
صنعت لیزینگ به عنوان یکی از ابزارها و روش های مهم تأمین مالی شناخته شده و یکی از ساز وکارهای مهم برای توسعه و رشد صنایع محسوب میشود.

چابک آنلاین، مجید میرزاحیدری، به عبارتی، روش لیزینگ به دلیل عدم تزریق مستقیم منابع مالی به بازار، دارای خاصیت ضد تورمی بوده و از سوی دیگر به یاری چرخه تولید و افزایش آن میآید، در نتیجه سطح تولید داخلی را بالا میبرد.
هرچند که به نظر می رسد که صنعت لیزینگ هنوز در ایران به جایگاه مناسب ومورد انتظار خود دست نیافته و یکی از دلایل آن هم عدم شناخت کافی مردم از پتانسیل های بالای این صنعت و نوع خدمات قابل ارائه درشرکت های لیزینگ یا همان (واسپاری) است.
گفته می شود که اندازه صنعت لیزینگ در ایران کمتر از نیم میلیارد دلار بوده که با توجه به اندازه یک میلیارد دلاری این صنعت در سال ۱۳۹۶ کاهش چشمگیری داشته که این امر نتیجه عدم توجه کافی به پتانسیل های این صنعت در کشور بوده است.
در راستای معرفی شرکت های لیزینگ وتوانمندی هاو فرصت های پیش روی آنها، گفتگویی با "علیرضا کام دل"، مدیرعامل شرکت واسپاری ارزش آفرینان گلرنگ صورت گرفته که از نظر می گذرد:
چابک آنلاین: عملکرد شرکت لیزینگ گلرنگ در سال گذشته از نظر ارزش آفرینی چگونه بود و برای امسال چه چشم اندازی دارید؟
علیرضا کام دل، مدیرعامل واسپاری ارزش آفرینان گلرنگ: ما در سال گذشته سود خوبی ایجاد کردیم؛ بخشی از آن حاصل زحمات مدیریت قبلی و بخشی نیز مربوط به مدت کوتاه حضور من بود.
اما در اواخر سال گذشته اقداماتی انجام دادیم تا طرح های پرریسک متوقف شوند.
این مجموعه، بیشتر در حوزه کالایی فعال بوده و ریسک نکول بالایی هم وجود داشت، هرچند که ما طرحهای کم ریسک تر را جایگزین کردیم.
در سال جاری نیز به دنبال فعالیت هایی هستیم که ریسک نکول نداشته باشند؛ یعنی حجم فروش پایینتر، اما بدون ریسک نکول، چرا که در وضعیت اقتصادی فعلی، ریسک نکول معضل جدی لیزینگ ها خواهد بود.
چابک آنلاین: در سال گذشته چه میزان سود شناسایی شد و نسبت نکول چقدر بود ؟
۵۰ میلیارد تومان سود با سرمایه ۱۱۰ میلیاردی محقق شد و ریسک نکول کمتر از ۱۰ درصد بود.
البته نکول جاری بود، اما از نظر من باید اصلاح شود.
چابک آنلاین: با تغییراتی که گفته شد،قصد دارید در چه حوزه هایی فعالیت کنید تا ریسک نکول کاهش یابد؟
علیرضاکام دل، مدیرعامل واسپاری ارزش آفرینان گلرنگ: ما همچنان در حوزه کالا هستیم و بخش خودرو را نیز کمی فعال کرده ایم، اما در حوزه کالایی بیشتر، طرح های سازمانی را دنبال می کنیم.
با این حال طرح های خرد هم داریم، اما دیگر طرح های چکی و شخصی را اجرایی نمی کنیم.
چابک آنلاین:با توجه به نوع فعالیت شرکت واسپاری گلرنگ، درسال جاری تا چه میزان روندریسک ها قابل پیش بینی است؟
علیرضاکام دل، مدیرعامل واسپاری ارزش آفرینان گلرنگ: قطعا امسال سال پرریسکی برای لیزینگ هاست. اما در حوزه رقابت خیر.
منابع محدود و مشتریان زیاد هستند، بنابراین رقابت معنا ندارد، زیرا مشتری همواره هست، اما منابع برای پاسخگویی محدود است.
بنابراین، نیاز به رقابت برای جذب مشتری وجود ندارد،هرچه منابع بیشتری در اختیار داشته باشید، به همان میزان می توانید آن را صرف کنید.
چابک آنلاین: امسال هدفتان برای تحقق سود چه عددی است؟
علیرضاکام دل، مدیرعامل واسپاری ارزش آفرینان گلرنگ: ما عددی که برای سود در نظر گرفتهایم، حدود ۱۵۰ میلیارد تومان است، این عدد دور از دسترس نیست، اما شرایط اقتصاد کشور کمی حساس بوده و من در حوزه فروش نیز با ریسک کمتری کار خواهم کرد.
با توجه به اتفاقاتی که درکشور افتاد، پیش بینی من این است که امسال سال پرریسکی باشد.
بنابراین هرچقدر با ریسک کمتر فعالیت کنیم، به نفع مجموعه خواهد بود.
چابک آنلاین: در مورد افزایش سرمایه و بورسی شدن چه نظری دارید؟
علیرضاکام دل، مدیرعامل واسپاری ارزش آفرینان گلرنگ: ما درخواست بورسی شدن خود را از طریق کارگزاری مجموعه گلرنگ به سازمان بورس ارسال کرده ایم.
اما برخی قوانین بورسی وجود دارد که مانع ورود ما به بازار سرمایه می شود،از جمله اینکه حتما باید یکی از سهامداران شرکت ، بورسی باشد.
این موضوع در حال بررسی بوده و با سازمان بورس هم مکاتبه کرده ایم تا در صورت امکان آن را حل کنیم.
درمورد افزایش سرمایه نیز در شرکت موضوع را مطرح کرده ایم و در صورت موافقت مجموعه، افزایش سرمایه بیش از ۲۰۰ درصد خواهیم داشت.
چابک آنلاین: آیا شما موافق تعدد شرکت های لیزینگ هستید؟
علیرضاکام دل، مدیرعامل واسپاری ارزش آفرینان گلرنگ: من موافق تعدد شرکت های لیزینگ هستم، زیرا اگر تنها پنج شرکت قوی فعالیت کنند، بازار به سمت انحصار می رود.
اما در عین حال معتقدم اگر قرار است تعدد ایجاد شود، بانک مرکزی باید حداقل هایی را تعیین کند تا هر کسی نتواند وارد این حوزه شود.
به عنوان مثال، اینکه چند نفر با سرمایه ۱۰ میلیارد تومانی کنار هم قرار بگیرند و یک لیزینگ راه اندازی کنند، در نهایت به رها کردن شرکت می انجامد.
می گویند ۷۰ شرکت ثبت شده لیزینگ داریم، در حالی که تنها تعدادی از شرکت ها فعال هستند.
تعدد شرکت ها زمانی خوب است که کف سرمایه اصلاح شود، به نظر من امروز حداقل باید ۱۰۰ میلیارد تومان سرمایه تعیین شود.
واقعیت این است که امروزه سرمایه ۱۰ میلیارد تومانی برای شرکت های لیزینگ عدد قابل توجهی نیست.