اختصاصی چابک آنلاین؛

اصلاحات ساختاری رایان سایپا برای دستیابی به جایگاه اول صنعت لیزینگ کلید خورد

جابجایی در راس هرم شرکت لیزینگ رایان سایپا، به عنوان سرمایه دارترین شرکت درصنعت لیزینگ، درست در اوایل دومین ماه از اولین فصل سال جاری.

اصلاحات ساختاری رایان سایپا برای دستیابی به جایگاه اول صنعت لیزینگ کلید خورد

چابک آنلاین، مجیدمیرازحیدری، "محمود خاشعی" با چراغ سبز سهامداران این شرکت راهی خیابان میرداماد شد، جایی که تا همین چندی  قبل،"مجید حاجی" سکاندار آن بود.

با این حساب، این دومین بار است که محمود خاشعی درفاصله زمانی سال های ۹۸ تا ۱۴۰۴  به شرکت لیزینگ رایان سایپا باز می گردد.

مروری برتاریخچه دوره قبلی مدیریت"محمود خاشعی"بر شرکت لیزینگ رایان سایپا، نشان می دهد که این شرکت در آن ایام، سود خوبی را برای سهامداران کنار گذاشته بود.

حال این سوال مطرح شده که با بازگشت مجدد محمود خاشعی، باید انتظار چه تحولات جدی را در شرکت لیزینگ رایان سایپا به نظاره نشست؟

محمود خاشعی: شرکت لیزینگ رایان سایپا با سرمایه ۱.۹۶۲ میلیارد تومانی در زمینه تامین مالی مشتری از طریق تهیه کالا اعم از منقول و غیر منقول، شرکت و واگذاری آن به مشتری صرفا در قالب یکی از قراردادهای اجاره به شرط تملیک و فروش اقساطی در چارچوب قانون عملیات بانکی بدون ربا ، آیین نامه ها و دستورالعمل مربوطه فعالیت می کند.

شرکت لیزینگ رایان سایپا، دارای چهار شرکت زیرمجموعه بوده که شامل شرکت هایی چون رایان سایپا، سامان توسعه سرمایه گذار، خدمات بیمه ای سایان و خدمات بیمه ای رایان سایپا می شوند.

در این راستا و با هدف آشنایی بیشتر با راهبردهای لیزینگ رایان سایپا به سراغ  "محمود خاشعی"، مدیرعامل جدید شرکت لیزینگ رایان سایپا رفتیم تا در گپ و گفتی کوتاه، برنامه های پیش روی او را برای این شرکت جویا بشویم.

با توجه به زیان خالص شرکت رایان سایپا،راهبرد جنابعالی برای تغییر مسیر و حرکت به سمت سود دهی چیست؟

محمود خاشعی: براساس اطلاعات منتشره درکدال، صورت های مالی 9 ماهه عملکرد شرکت نشان دهنده زیان عملیاتی بوده  که با  توجه به تغییرات مدیریتی و راهبرد جدید برنامه ریزی لازم برای خروج از زیان و احیای مجدد فعالیت و سودآوری اقداماتی در سه مرحله کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در سه ماهه پایانی سال برنامه ریزی شده که صورت های مالی 12 ماهه با بکارگیری برنامه های کوتاه مدت و از طریق مولد سازی دارایی ها و سرمایه گذاری ها اصلاح شده است.

 درادامه، برنامه ریزی صورت گرفته در چند حوزه اصلی شامل تمرکز و توسعه لیزینگ تسهیلات خرد به ویژه در زمینه خودرو و تقویت منابع مالی  از طریق به کارگیری و پیگیری مضاعف مطالبات معوق از طریق اقدامات ویژه حقوقی و قضایی و همچنین مولد سازی دارایی های راکد و اموال تملیکی و ورود منابع حاصل از آن به جریان عملیات لیزینگ و ارتقای نظام وکیفیت اعتبار سنجی در برنامه میان مدت و بلند مدت شرکت قرار گرفته است.

ازقرار معلوم، کاهش سود عملیاتی این شرکت ناشی از عدم وصول چک های تسهیلات اعطایی در زمینه مواد اولیه و تجهیزات در سنوات قبل بوده، برنامه جنابعالی برای اصلاح ساختار چیست؟

محمود خاشعی: کاهش سودعملیاتی وافزایش مطالبات معوق درسال های اخیر می تواند ناشی ازتغییر رویکرد  شرکت به ارائه تسهیلات  تامین تجهیزات و مواد اولیه مورد نیازصنایع  درسال های مذکور  و عدم بازگشت مورد انتظار و اختلال در جریان مالی شرکت  بوده باشدکه با توجه به تغییرات صورت گرفته درسطح مدیریت گروه سایپا و شرکت لیزینگ رایان سایپا و تاکید بر احیا و تقویت نقش لیزینگ در زنجیره ارزش گروه و همچنین بازسازی شان و جایگاه لیزینگ رایان سایپا به عنوان بزرگترین لیزینگ کشور برنامه ریزی گسترده ای در این خصوص صورت گرفته است .

یکی از برنامه های این شرکت مولد سازی دارایی و فروش سهام شرکت های تابعه بوده، این برنامه تا چه میزان پیش رفته است؟

محمود خاشعی: مولد سازی و تقویت جریان مالی شرکت از طریق تبدیل دارایی ها وسرمایه گذاری های فرعی شرکت یکی از روش های مرسوم در تقویت منابع  مالی شرکت و تکلیف شده از سوی نهاد های بالا دستی صنعت لیزینگ به ویژه الزامات بانک مرکزی بوده که شرکت های لیزینگ را مکلف به نگهداشت بیش از 80 درصد از منابع در عملیات لیزینگ می کند و این برنامه در کنار اصلاحات ساختاری و مدیریتی بیش از پیش در دستور کار این شرکت خواهد بود .

با حضور جنابعالی در دور جدید لیزینگ رایان سایپا چه تحولات مهمی را شاهد خواهیم بود؟

محمود خاشعی:اصلاحات ساختاری و چند جانبه به صورت موازی و همزمان درتمامی حوزه های عملیاتی و ستادی به منظور رشد عملیات و دستیابی به جایگاه اول در صنعت لیزینگ و ایفای نقش موثر در زنجیره ارزش صنعت لیزینگ و خودرو در سر فصل های ذیل در حال برنامه ریزی و اجرا است.

برنامه های حوزه عملیات  لیزینگ شامل این موارد  است:

برنامه ریزی و تقویت  کسب و کار شرکت با رویکرد تسهیلات خرد ( خودرویی و غیر خودرویی) با هدف افزایش توان خریداران  و کمک به اقتصاد خانوار، تقویت زنجیره ارزش سایپا با تمرکز تسهیلات به مشتریان و خریداران گروه سایپا، ارتقای نظام اعتبارسنجی و بهداشت اعتباری در انتخاب مشتریان با استفاده از ابزارهای یکپارچه هویت سنجی و سنجش توانایی و رفتار مالی مشتریان با استفاده از ابزارهای نوین، اصلاحات ساختاری در ساختار حقوقی  و برنامه ریزی در پیگیری و وصول مطالبات معوق، تقویت جریان نقدینگی از طریق مولد سازی دارایی ها واموال تملیکی،چابک سازی و اصلاحات ساختاری در نظام بهره وری و منابع سازمانی و توسعه و اصلاح زیر ساخت های اجرایی و استفاده از فن آوری ها و ابزارهای جدید و ورود به عرصه لیزینگ هوشمند.

 

copied
نظر بگذارید