کاهش ۴ درصدی شاخص بورس در خرداد ماه
بر اساس گزارش ماهانه بازار سرمایه، در خرداد ماه ۱۴۰۴ ارزش بازار اوراق بهادار با سه درصد کاهش نسبت به انتهای ماه قبل این گزارش (اردیبهشت ماه) به حدود ۱۳ هزار و ۲۶۲ همت در پایان خردادماه رسید و شاخصکل بورس اوراق بهادار نیز چهار درصد و شاخصکل فرابورس ایران ۱.۵ درصد کاهش داشت.

به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایسنا، در خرداد ماه ۱۴۰۴، ارزش کل بازار اوراق بهادار با سه درصد کاهش نسبت به انتهای ماه قبل این گزارش (اردیبهشت ماه) به حدود ۱۳ هزار و ۲۶۲ همت در پایان خردادماه رسیده و ارزش معاملات بازار (بدون احتساب معامله اوراق بدهی در عملیات بازار باز) طی این ماه ۶۶۴ همت بوده که در مقایسه با ماه قبل حدود ۴۴ درصد کاهش داشته است.
همچنین ارزش جذب و تجهیز منابع مالی با دو روش سرمایهای و بدهی در بازار سرمایه تا آخر خرداد ماه سال معادل ۳۰۶ هزارمیلیارد تومان (همت) محاسبه شده است.
شاخصهای بازار سرمایه
بررسی شاخصهای بازار سرمایه نشان میدهد که در پایان معاملات خرداد ماه، شاخصکل بورس اوراق بهادار (وزنی ارزشی) چهار درصد و شاخصکل فرابورس ایران (وزنی ارزشی) ۱.۵ درصد نسبت به پایان ماه قبل کاهش داشتهاند.
بیشترین و کمترین کمیت ثبت شده برای شاخصکل بورس اوراق بهادار تهران طی خرداد ماه به ترتیب سه میلیون و ۱۴۳ هزار و ۳۶۳ واحد و دو میلیون و ۹۸۴ هزار و ۶۰۵ واحد و برای شاخص کل فرابورس ایران به ترتیب ۲۷ هزار و ۷۵۹ واحد و ۲۷ هزار و ۱۵۰ واحد به ثبت رسیدهاست.
همچنین شاخص صکوک فرابورس ایران نیز در پایان اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۴، ۹۹۷ واحد بودهاست که در پایان خرداد ماه با ۱.۶ درصد افزایش به حدود ۱۰۱۳ واحد رسیده است.
ارزش معاملات بازار سرمایه
مجموع ارزش معاملات بورسها بدون احتساب ارزش معامله اوراق بدهی در عملیات بازار باز در پایان خرداد ماه ۱۴۰۴ به ۶۶۴ همت ریال رسید که حدود ۴۴ درصد کاهش نسبت به ماه قبل را نشان میدهد.
جذب و تجهیز منابع مالی از طریق بازار سرمایه
ارزش جذب و تجهیز منابع به تفکیک سرمایهای و بدهی از ابتدای سال تا پایان خرداد ماه ۱۴۰۴ حدود ۳۰۶.۵ همت بوده است. این در حالی است که ارزش جذب و تجهیز منابع در دوره مشابه سال ۱۴۰۳ حدود ۲۳۲.۸ همت بود.
ارزش مانده اوراق بدهی منتشره در پایان خرداد ماه سال جاری نیز ۱۲۶۱ همت بود که از این مقدار سهم دولت ۷۹.۶ درصد، سهم ناشر غیردولتی ۲.۱ درصد و سهم شهرداریها ۱۸.۱۸.۳ درصد است.
همچنین از منظر نوع اوراق، بیشترین ارزش مانده اوراق به ترتیب مربوط به اوراق مرابحه با۶۶.۶ درصد، اسناد خزانه با ۲۰.۸ درصد، اوراق اجاره با ۷.۹ درصد و اوراق سلف موازی استاندارد با ۲.۴ درصد است.