ترامپ شمشیر را از رو بست: تعرفه ۵۰ درصدی در انتظار اروپا
رئیسجمهورآمریکا با اعلام وضع تعرفه ۵۰ درصدی بر واردات از اتحادیه اروپا، رسما علیه این بلوک اقتصادی اعلان جنگ کرد.

به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایبنا، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا، روز جمعه با اعلام وضع تعرفه ۵۰ درصدی بر کالاهای وارداتی از اتحادیه اروپا، بهطور رسمی شمشیر را برای این بلوک اقتصادی از رو بست. این تصمیم در پی نارضایتی از توقف مذاکرات تجاری و عدم پیشرفت در گفتوگوها اتخاذ شده است.
ترامپ در پست خود در شبکه اجتماعی تروث نوشت: توافق با اتحادیه اروپا بسیار دشوار است و مذاکرات ما به هیچجا نمیرسد! او تأکید کرد که این تعرفهها از اول ژوئن اجرایی خواهند شد.
در پاسخ به سوالی درباره احتمال دستیابی به توافق با اتحادیه اروپا در ۹ روز آینده، ترامپ بهصراحت گفت: من به دنبال توافق نیستم. او افزود: وقت آن رسیده که بازی را به شیوهای که میدانم انجام دهم.
رئیسجمهور آمریکا به انتقاد از سیاستهای تجاری اتحادیه اروپا پرداخت و گفت: این اتحادیه بهطور عمده برای بهرهبرداری از ایالات متحده در تجارت تشکیل شده و با موانع تجاری و مالیاتهای غیرمنصفانه، به کسری تجاری بیش از ۲۵۰ میلیارد دلار در سال منجر شده است.
این اعلامیه ترامپ کمتر از نیم ساعت پس از تهدید او به وضع تعرفه حداقل ۲۵ درصدی بر آیفونهای اپل در صورت عدم تولید آنها در ایالات متحده صادر شد. پس از این اظهارات، بازار سهام آمریکا به شدت کاهش یافت و بازارهای سهام اروپا نیز ۲ درصد افت کردند.
ترامپ که پیشتر از توافقهای تجاری اولیه با چین و بریتانیا حمایت کرده بود، اکنون به نظر میرسد که عزم خود را برای مقابله با اتحادیه اروپا جزم کرده است. «اسکات بسنت» وزیر خزانهداری ایالات متحده، در واکنش به این موضوع گفت: امیدوارم این اقدام ترامپ اتحادیه اروپا را به تحرک وادارد.
در حالی که اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۲ دومین خریدار بزرگ صادرات آمریکا بود و نزدیک به ۳۵۱ میلیارد دلار کالا از ایالات متحده وارد کرده است، ترامپ بار دیگر نشان داد که آماده است تا با استفاده از تعرفهها، فشار بیشتری بر این بلوک اقتصادی وارد کند.
با این حال برخی کارشناسان در مورد پیامدهای منفی این اقدام هشدار میدهند. «آستین گولزبی» رئیس فدرال رزرو شیکاگو، در این زمینه گفت: افزایش تعرفهها به ۵۰ درصد، یک تغییر عمده در مقیاس است و میتواند تأثیرات رکود تورمی بر اقتصاد آمریکا داشته باشد.
وی هشدار داد: اگر آنها تعرفههایی را اعمال کنند که تأثیر رکود تورمی دارد، یعنی با افزایش هزینه تولید و در عین حال افزایش قیمت ها، تولید را کاهش میدهند و این بدترین وضعیت برای بانک مرکزی است.