طرح «بیمه فرونشست زمین» در دستور کار قرار گرفت
با مشارکت مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و صندوق بیمه حوادث طبیعی، طرح «بیمه برای فرونشست زمین» در دستور کار قرار گرفت.

به گزارش چابک آنلاین به نقل از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، با توجه به اهمیت موضوع فرونشست زمین و توسعه آن در بخشهای مختلف کشور و تحت تاثیر قرار دادن ساختمانها و زیرساختها، جلسه راهبردی با هدف شناسایی وضع موجود کشور در موضوع فرونشست و همچنین هماندیشی پیرامون تدوین چارچوب راهاندازی بیمه برای ساختمانها و زیرساخت ها در مواجهه با فرونشست زمین، به دعوت صندوق بیمه حوادث طبیعی مربوط به بیمه مرکزی کشور و با حضور تیم تخصصی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی به سرپرستی علی بیتاللهی رئیس بخش زلزله شناسی مهندسی و خطرپذیری و جمعی از دستاندرکاران صنعت بیمه کشور و صاحبنظران این حوزه برگزار شد.
در این جلسه بیتاللهی با ارائه گزارش مفصلی از وضعیت موجود کشور از حیث میزان و تاثیرگذاری فرونشست در استانهای مختلف کشور، پیشنهاداتی در خصوص شکلگیری اولیه چارچوب بیمه بهعنوان ابزاری کاربردی در جبران خسارات ناشی از مخاطرات و حوادث ارائه کرد.
همچنین دستاندرکاران صنعت بیمه در این نشست نیز با توجه به اهمیت موضوع و تاثیرگذاری رو به رشد این مخاطره بر مجموعههای شهری و زیرساختی کشور، پیشنهادات تخصصی خود را برای شکلدهی قالب این بیمه ارائه کردند.
در پایان مقرر شد تا همکاری بین مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و دست اندرکاران بیمه کشور تا دستیابی به نتایج کاربردی و دستورالعملهای اجرایی مناسب برای پیادهسازی در بیمه کشور با هدف ایجاد بستر جبران خسارات و ارتقای تابآوری برای بخشهای مختلف قرار گرفته در پهنههای فرونشستی ادامه یابد.
در کل کشور به دلیل بیلان منفی آبخوانها، با کاهش روزمره منابع آبهای زیرزمینی مواجهیم. در این زمینه بیشترین کاهش سطح آب زیرزمینی و تعداد پهنههای فرونشستی در خراسان رضوی رخ داده است؛ به طوری که وسعت گسترههایی که در آنجا فرونشست اتفاق افتاده پنج برابر استانهای فارس، کرمان، اصفهان و تهران است.
در استانهای یاد شده با توجه به وسعت آنها، افزایش برداشت آبهای زیرزمینی و کاهش نزولات جوی، موضوع افت سطح آب سفرههای زیرزمینی کاملاً مشهود است و به تبع آن، گسترش فرونشست زمین در این استانها را شاهدیم.