شناسه خبر : 25159

اختصاصی چابک آنلاین؛

کدام رشته ها در سال گذشته نسبت خسارت بالاتری از بازار بیمه داشتند؟

کدام رشته ها در سال گذشته نسبت خسارت بالاتری از بازار بیمه داشتند؟

سال ۱۴۰۰ برای صنعت بیمه، سالی پر فراز و نشیب بود با ادامه شیوع بیماری کووید ۱۹ در سطح کشور، صنعت بیمه همچون بسیاری از صنایع دیگر پا به دوره ای از عدم اطمینان گذاشت.

به گزارش چابک آنلاین، عملکرد صنعت بیمه  در سال ۱۴۰۰ را با توجه به اقدامات موثر این صنعت در جبران خسارات میتوان مجموعا مثبت ارزیابی کرد. نوسانات بازار سرمایه در طی سال۱۴۰۰ نیز اتفاق با اهمیتی بود که صنعت بیمه نیز با توجه به اهمیت موضوع سرمایه گذاری در این صنعت، از آن متاثر شده است.

شورای عالی بیمه در سال ۱۳۹۹، آیین نامه شماره ۱۰۱ با موضوع 《شناسایی و طبقه بندی مطالبات موسسات بیمه و نحوه محاسبه ذخایر آن》را به تصویب رساند، که با توجه به میزان مطالبات شرکت های بیمه از بیمه گذران برای صنعت بیمه، دارای اهمیت است .

طبق 《گزارش مقدماتی تحلیل آمار عملکرد سال ۱۴۰۰》که از سوی بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران منتشر شده است، نسبت به خسارت بازار با ۲.۸ واحد افزایش در مقایسه با سال گذشته به حدود۵۶.۴ درصد رسیده است. 

مطابق همین گزارش، حق بیمه تولیدی مبلغ ۱.۱۵۱ هزار میلیارد ریال و خسارت پرداختی مبلغ ۶۵۰ هزار میلیارد ریال(در سال قبل به ترتیب حدود ۸۱۷ هزار میلیارد ریال و ۴۳۷ هزار میلیارد ریال) بوده است.  

بدین ترتیب رشد حق بیمه تولیدی و رشد خسارت پرداختی در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال قبل به ترتیب در حدود ۴۱.۱ و ۴۸.۴ درصد برآورد شده است.

مطابق آمار اعلامی، سه رشته  درمان (با ۱۰۴‌.۷٪)، کشتی (۵۷.۷٪) و شخص ثالث و مازاد (۵۷.۶٪) نسبت به خسارت بالاتر از بازار بیمه داشتند و حدود  ۷۱.۳ میلیون بیمه نامه صادر و ۵۲.۵ میلیون فقره  خسارت پرداخت شده است آمارهای اعلامی نشان می دهد که از تعداد بیمه نامه های صادره در بازار، ۶ رشته بیمه در مجموع سهم عمده ۹۴‌.۳ درصدی داشته اند، به نحوی که بیشترین تعداد به ترتیب به  رشته های شخص ثالث _مازاد و حوادث راننده (هر یک با ۳۴.۴ درصد) بیمه زندگی (۱۱ درصد) بیمه بدنه اتومبیل (۵.۹درصد) آتش سوزی(۵.۲ درصد ) و بیمه حوادث (۳.۴ درصد ) اختصاص یافته و ۵.۷ درصد سهم مابقی، به ۱۰ رشته دیگر تعلق داشته است.

 

ارسال نظر