شناسه خبر : 18457

اختصاصی چابک آنلاین؛

جای خالی آیین‌نامه فناوری اطلاعات در صنعت بیمه احساس می شود

جای خالی آیین‌نامه فناوری اطلاعات در صنعت بیمه احساس می شود

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات بیمه مرکزی، هدایت صنعت بیمه به سمت دیجیتالی شدن را از الزامات حوزه نهاد ناظر خواند و اظهارداشت: جای خالی وجود یک آیین نامه ویژه فناوری اطلاعات که نقش هدایتگری شرکت های بیمه ای برای ایجاد زیرساخت های لازم و ارتقای سطح فناوری اطلاعات در این شرکت ها را داشته باشد، کاملا احساس می شود.

چابک‌آنلاین، زهرا نامداری، "قاسم نعمتی"، در دومین جلسه از سلسه وبینارهای تحول دیجیتال، این تحول را یک مسیر خواند که باید به آن ورود کرد که برخلاف اسم آن،  بیمه نیست و پر از ابهاماتی بوده  که نیازمند اصلاحات ساختار شکن درآن است.

وی، گفت: تحول دیجیتال تمام ابعاد یک صنعت را در برمی‌گیرد و اگر قرار است این تحول انجام شود با کارهای کوچک و بکار بردن تکنولوژی نمی توان مدعی آن شد که تحول دیجیتال اتفاق افتاده بلکه ممکن است نحوه فکر کردن،تصمیم گیری،تولید، ارائه و پشتیبانی محصول و حتی زنجیره ارزش صنعت بیمه را کوچک و بزرگ کند.

رئیس مرکز فاوای بیمه مرکزی، معتقد است که تحول دیجیتال دستوری نیست و نمی توان انتظار داشت که نهادناظر از فردا شروع کند و آیین نامه و مقرراتی بگذارد که صنعت بیمه متحول شده و تبدیل به یک صنعت دیجیتالی شود.

نعمتی، با بیان اینکه "تحول دیجیتال نیاز به یک اکو سیستم دارد، گفت:در دنیای دیجیتال یا همه می برند یا همه می بازند، اینگونه نیست که یکی ببرد یکی ببازد، بنابراین در این فضا همگی باید به سمتی حرکت کنند که یک اکو سیستم را ایجاد کنند که درآن بتوان، بحث تحول دیجیتال را ایجاد کرد.

وی، اولین قدم برای شکل گیری اکو سیستم تحول دیجیتال را افزایش ارتباطات بین نرم افزارها و بین اجزای مختلف اکوسیستم دانست که باید در دنیای دیجیتال صورت بگیرد.

رئیس مرکز فاوای بیمه مرکزی اظهار داشت: صنعت بیمه نه می تواند درون این صنعت و اجزایی که در داخل آن هستند را از نظر دور کند و تنها به فکر ارتباطات بیرون صنعت باشد و نه می تواند تنها بر ارتباطات درون صنعت تمرکز کند و انتظار رخ دادن تحول دیجیتال را داشته باشد.

نعمتی بیان کرد: نیاز است که صنعت بیمه، بحث های ارتباطی بین خود و ارتباطات دیتایی و API را با درون و بیرون صنعت بیمه برقرار کند که اینکار میسر نیست ، بنابراین تشکیل اکوسیستم برمی گردد به ارتباطات و ارتباطات بر می گردد به بحث استاندارد سازی داده ها.

وی،اذعان داشت که صنعت بیمه به سادگی نمی تواند بین نرم افزارهای شرکت های بیمه ارتباط ایجاد کرده، تبادل دیتا انجام دهد و با دنیای خارج از صنعت بیمه هم صحبت کند، یعنی استاندارد سازی در ارقام اطلاعاتی پایه، مشکل است زیرا سیستم ها به سادگی نمی‌توانند با یکدیگر صحبت کنند.

رئیس مرکز فاوای بیمه مرکزی، افزود:بعنوان مثال برای مساله نسخه الکترونیکی باید استاندارد سازی در مقام دیتا برقرار شود و کم کم اکوسیستمی شکل بگیرد که در آن اجزا به صورت دیجیتالی با یکدیگر مرتبط شوند.

نعمتی بیان کرد:از دیدگاه نهاد ناظر ،استاندارد سازی چه در لایه دیتا و چه در لایه فرآیندها باید باز تعریف شود و یک معماری کلان راجع به آن صورت بگیرد که بیمه مرکزی با کمک شرکت های بیمه و سایر اجزایی که در خارج از صنعت بیمه است می تواند این اتفاقات را رقم بزند.

وی، ادامه داد: مدت ها است که بیمه مرکزی از شرکت های بیمه مطالبهAPI می کند تا به سمت شرکت های نوآور و شرکت های فناوری محور ارائه دهد اما هنوز به طور کامل رخ نداده است.

نعمتی افزود:یعنی حتی API های خیلی ساده ای که فراهم کردن آن امکانپذیر است، برای شرکت های بیمه اتفاق نیافتاده و همین مساله ارتباطات را سخت می کند.

وی، معتقد است که اکو سیستم تحول دیجیتال در صنعت بیمه باید سرحال، فعال و زنده باشد که این مساله امکانپذیر نیست مگر با کمک تمام شرکت های بیمه ای، در واقع شرکت های بیمه ای می توانند کمک کنند که این اکوسیستم فعال باشد و متناسب با آن همه آنها بتوانند از این اکوسیستم بهره کافی ببرند.

12

رئیس مرکز فاوای بیمه مرکزی، تاکید کرد که حاکمیت فناوری اطلاعات در شرکت های بیمه باید جدی گرفته شود یعنی جایگاه آن در شرکت های بیمه به نحوی تعریف شود که موثرتر و قوی تر از آنچه که درگذشته بوده، الزامات و مقدمات مربوط به تحول دیجیتال را در شرکت های بیمه را رقم بزند. 

نعمتی، گفت:درعین حال ،رگولاتوری، زنجیره ارزش است که درآن حاکمیت فناوری اطلاعات باید به چشم دیده شود نه اینکه تنها در مقام تعریف باشد و حضور فناوری اطلاعات در این حوزه جدی و لازم است.

وی، تصریح کرد: درتحول دیجیتال، ایجاد زیرساخت های قانونی بیشتر به بیمه مرکزی برمی گردد و این نهاد آمادگی لازم را دارد تا به این سمت حرکت کند که آیین نامه ها و مقرراتی که از قبل دیجیتالی شدن وجود داشت را به فراخور زمان متناسب سازی کند و بازتعریفی در آنها انجام دهد تا سازگاری‌های لازم با دنیای دیجیتال را داشته باشند و مانعی برای شکل گیری محصولات، خدمات، فعالیت ها و نهاده های جدید دنیای دیجیتال وجود نداشته باشد.

رئیس مرکز فاوای بیمه مرکزی، گفت: نامنظمی هایی  در سرمایه گذاری  حوز فناوری اطلاعات صنعت بیمه وجود دارد و به شکل هزینه دیده می شود درحالیکه جایگاه فناوری اطلاعات و امنیت آن بسیار مهم است که اگر آیین نامه فناوری اطلاعاتی با توجه به شیوه مراوده اطلاعات و شیوه ارائه و افشای اطلاعات وجود داشته باشد به برداشتن چالش های پیش روی همچون عدم اعتماد به مراوده دیتایی و عدم اعتماد به ارائه API به یکدیگر کمک می کند.

نعمتی تاکید کرد که تحول دیجیتال و دیجیتالی شدن سراسر خیر نخواهد بود و ممکن است یکسری عارضه ها و مشکلاتی هم  ایجاد کند، بنابراین یکی از کارهایی که باید در حوزه رگولاتوری و نظارتی قرار بگیرد مدیریت کردن و کاهش آثار سوء است که ممکن است در ادامه مانعی برای توسعه بیشتر  دیجیتالی شدن و تحول دیجیتال باشد.

 

ارسال نظر