شناسه خبر : 18077

۱۰۰ هزار خانوار کم بضاعت عشایر کشور بیمه رایگان اجتماعی می‌شوند

۱۰۰ هزار خانوار کم بضاعت عشایر کشور بیمه رایگان اجتماعی می‌شوند

رئیس سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه ۱۵۰ هزار عشایر در قالب ٣٤ هزار خانوار در فارس داریم، اما تنها ١٣ هزار نفر دارای کارت شناسایی و تردد برای آن‌ها صادر شده، گفت: از آذرماه ارائه تمام خدمات به عشایر تنها با کارت شناسایی و تردد امکان پذیر است.

به گزارش چابک آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، علایی مقدم رئیس سازمان امور عشایر ایران در جلسه شورای عشایر استان فارس با بیان اینکه جامعه عشایری به عنوان گروه هدف اجتماعی سوم، مبنای برنامه ریزی کشور قرار می‌گیرند، گفت: شاید قبلا این گروه اجتماعی در برنامه‌ریزی‌های قانونی اهمیت نداشت، اما افق و شاهکار قانونگذاری ویژه عشایر در برنامه ششم اتفاق افتاد.

او افزود: در حالی که هیچ ظرفیت قانونی تا برنامه پنجم برای عشایر وجود نداشت، اما در برنامه ششم ١٧ بار از عشایر نام برده شد.

رئیس سازمان امور عشایر ایران با تصریح بر این نکته که برای توسعه و تحول نیاز به ابزار است و ابزار مهم، ظرفیت قانون است و اگر قانون نباشد هر چقدر هم پیگیری کنیم به جایی نمی‌رسیم، عنوان کرد: ظرفیت‌های قانونی خوبی برای عشایر ایجاد شده است. در حالی‌که ۷۰ درصد از مالیات بر ارزش افزوده تا قبل از برنامه ششم برای شهر‌ها و ٣٠ درصد برای روستا‌ها استفاده می‌شد و عشایر محروم بودند.
اما اکنون بیش از ١٦٠ میلیارد تومان در سال به صورت مستقیم و غیرمستقیم برای رسیدگی به امور عشایر از مالیات بر ارزش افزوده گرفته می‌شود.

علایی‌مقدم همچنین اعمال قانون ٥ درصدی سالانه ارتقای شاخص‌های برخوارداری جامعه عشایری را از دیگر ظرفیت‌ها ذکر و خاطرنشان کرد: این مهم موجب شده تا در آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، راه‌ها و مسائل فرهنگی شاخص‌های عشایر ارتقاء یابند.

او از بهره‌برداری ۸۰۰ خانه بهداشت سیار تا پایان امسال در کل کشور خبر داد و گفت: بهورزان این خانه‌های بهداشت، فرزندان عشایر هستند.

رئیس سازمان امور عشایر ایران همچنین اعلام کرد تاکنون ٢٦ خانه سیار در فارس تاکنون راه‌اندازی شده است.

علایی‌مقدم انعقاد تفاهم‌نامه ملی ۵۰۰ میلیارد تومانی برای آموزش و پرورش عشایر با مجلس، همکاری بسیج عشایری و راه‌اندازی قرارگاه محرورمیت زدایی سپاه را از ظرفیت‌های قانونی ایجاد شده ویژه این قشر از جامعه عنوان کرد و گفت: از سوی مقام معظم رهبری اجازه برداشت پول نیز از محل صندوق توسعه ملی برای پروژه‌های آبرسانی عشایری داده شد و بر اساس آن، سال ٩٨ بالغ بر ٢٥٢ میلیارد تومان و در سال ۹۹ بالغ بر ١٣٥ میلیارد تومان برای اتمام پروژه‌های نیمه تمام، پمپاژ ایستگاه‌ها، نزدیک رسانی آب و انتقال آب با لوله هزینه شد و ٦١٥ پروژه عشایری در بهمن ماه سال گذشته برای اولین بار توسط رئیس جمهور و هیأت دولت به افتتاح رسید.

او اظهار کرد: شاخص برخورداری آب شرب سالم و پایدار قبل از انقلاب ٧ درصد بود و ٤٠ سال کار شده بود تا به ٤٣ درصد رسید، اما طی دو سال اخیر به ٦٣ درصد رسید و امروز تمام تلاشمان این است که از مراکز تصمیم گیری و تصمیم سازی مطالبه عشایر را مطرح کنیم.

رئیس سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه در حوزه بهداشت و درمان و نیرو در جامعه عشایری نیز اتفاقات خوبی افتاده، گفت: ۲۰ هزار پنل خورشیدی با ٩٠ درصد یارانه ویژه عشایر توزیع و بیش از ٢٠٠ میلیارد تومان تسهیلات بلاعوض برای این کار اختصاص داده شده است.

علایی‌مقدم با بیان اینکه امسال سال سختی برای عشایر بود، گفت: ٧٥ سال است که اطلاعات هواشناسی در کشور ثبت می‌شود، اما هیچ زمانی ١٣٢ میلی متر میانگین بارش گزارش نشده بود.

او با بیان اینکه اولین آثار سوء کمبود بارش متوجه جامعه عشایر می‌شود، عنوان کرد: ٨٠ درصد علوفه خوراک دام عشایر از منابع مراتع کشور تامین می‌شود و وقتی بارش نصف می‌شود، مراتع ضعیف می‌شود و با ضعیف شدن مراتع، دام عشایر پروار نمی‌شود.

رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به خسارت حدود ٦٢٠٠ میلیارد تومانی به مراتع کشور در بخش عشایری، گفت: ٨٤ میلیون هکتار مرتع قابل بهره برداری در کشور داریم که ٣٤ میلیون هکتار آن در دست عشایر است و عملا عشایر در ٥٩ درصد سرزمین جغرافیایی کشور حضور دارند.

علایی‌مقدم با بیان اینکه امسال خشکسالی در بخش عشایری مزید بر علت شد که باید مدیریت می‌کردیم، گفت: با خرید تصمینی دام عشایر و بخشودگی وام تسهیلات بانکی عشایر در سال‌های گذشته این مهم مدیریت شد.

او با تصریح بر این موضوع که از وضعیت خرید دام تضمینی عشایر راضی نیستیم، تاکید کرد: نباید نگاه اقتصادی به خرید دام عشایر در شرایط خشکسالی داشته باشیم بلکه نگاه باید حمایتی و نه اقتصادی باشد.

رئیس سازمان امور عشایر ایران ادامه داد: وزیر محترم دستور داده تا پایان مهرماه خرید دام عشایر تا یک میلیون راس ادامه داشته باشد، اما تاکنون ٧٥ هزار راس خریداری شده که در مقابل اثرات خشکسالی بسیار ناچیز است.

علایی‌مقدم با بیان اینکه تمام تلاشمان این است که با مدیریت خشکسالی از این مقطع حساس عبور کنیم، از ابلاغ ۱۲۴ میلیارد تومان اعتبار به فارس در سال جاری خبر داد و گفت: از آنجا که فارس بایتخت عشایری کشور است و بزرگترین ایل‌های کشور را به خود اختصاص داده، ۴ میلیارد تومان تملک ملی، ۵۷ میلیارد تومان برای اجرای پروژه‌های آبرسانی، ۲۵ میلیارد تومان بلاعوض برای توزیع ٢٧٠٠ پنل خورشیدی و توزیع ٢٦ خانه سیار بهداشت با ٩ میلیارد تومان اعتبار به این استان اختصاص داده شد.

او به بیمه عشایری هم اشاره و با بیان اینکه معافیت سهم بیمه اجتماعی عشایر را دنبال می‌کنیم، گفت: ۱۰۰ هزار خانوار کم بضاعت عشایر کشور بیمه رایگان اجتماعی می‌شوند.

رئیس سازمان امور عشایر ایران همچنین از فراهم شدن مقدمات آموزش حضوری یکهزار دانش آموز عشایری در مدارس شبانه روزی کشور و برگزاری کنگره ۱۰ هزار شهید جامعه عشایر در اسفندماه امسال با همکاری بسیج عشایر خبر داد.

ارسال نظر