شناسه خبر : 16255

اختصاصی چابک آنلاین؛

واکنش سرد صنعت بیمه به راه اندازی سامانه بدهکاران بزرگ

واکنش سرد صنعت بیمه به راه اندازی سامانه بدهکاران بزرگ

سامانه بدهکاران بزرگ صنعت بیمه به حاشیه رفت؛خبری جالب ودرعین حال مهم که گویی کمترکسی بدان توجه کرد.!

چابک آنلاین، زهرا نامداری، به تازگی، سیدقاسم نعمتی، رئیس مرکز فاوای بیمه مرکزی از به حاشیه رفتن سامانه بدهکاران بزرگ صنعت بیمه گلایه کرده و گفته که این سامانه بنابرمطالبه خود شرکت‌های بیمه ایجاد  شد، اما اطلاعاتی  در این سامانه وارد و بروز رسانی هم انجام نشد.

به صورت مشخص، هنوزمعلوم نیست که چرا شرکت های بیمه ای  از بارگذاری اطلاعات بدهکاران بزرگ خود در این سامانه شانه خالی کرده اند.

اما هرچه که هست فرجامی برای  این سامانه به دنبال نداشت.

یک فرضیه ثابت نشده وجود دارد که تا قبل از شکل گیری شرکت‌های بیمه خصوصی،معضلی بنام بدهکاران بزرگ بیمه‌ای کمتر در صنعت بیمه به چشم می خورد،چراکه همواره عملکرد چند شرکت بزرگ بیمه‌ دولتی از ناحیه وزارت امور اقتصادی و دارایی زیر ذره‌بین قرارداشت.

اما به نظر می رسد که پس از حضورشرکت‌های بیمه خصوصی در کشور، زمین بازی به‌گونه دیگر تغییر کرد.

گویی که  این شرکت‌ها برای کسب پرتفوی و کسب سهم بیشتر ازبازار رقابت شانه به شانه را آغاز کردند.

این روند تا جایی ادامه یافت که برخی از بیمه‌گذاران  بزرگ  که اکنون در زمره بدهکاران بزرگ صنعت بیمه به شمار می روند در مواردی  نرخ وشرایط خود را به بیمه‌گران تحمیل کردند.

 کارشناسان صنعت بیمه، همواره ازلزوم شفافیت در اعلام نام بدهکاران بزرگ  سخن گفتند و بیمه مرکزی را به راه اندازی سامانه‌ای تحت عنوان سامانه بدهکاران بزرگ بیمه‌ای تشویق کردند.

مدتی بعد، غلامرضا سلیمانی، رئیس کل بیمه مرکزی از راه‌اندازی سامانه بدهکاران بزرگ بیمه‌ای خبردادو اذعان داشت که بدهی معوق شرکت‌های بزرگ به صنعت بیمه، فاقد توجیه اقتصادی است و شناسایی این بدهکاران باعث صیانت از منابع صنعت بیمه خواهد‌ شد.

سامانه بدهکاران صنعت بیمه به حاشیه رفت

پس از راه‌اندازی سامانه بدهکاران بزرگ صنعت بیمه، انتظار می‌رفت که بیمه‌گران روندی متفاوت درپیش بگیرندو با شفاف سازی  نام این بدهکاران، نهاد ناظرهم مانع از عقدقرارداد شرکت‌های بیمه با آنها شود تا اینگونه ، روندی  معیوب اصلاح شود.

حال چرا برخی ازشرکت‌های بیمه‌ای با وجود آگاهی ازتبعات منفی عقدقرارداد با بدهکاران بدحساب با آنها بر سر میز مذاکره می‌نشینند؟

رئیس هیات مدیره شرکت بیمه ملت، درگفت‌وگو با چابک‌آنلاین، طول عمرکوتاه مدیریتی و نگاه سهم بازار را ازجمله عوامل به حاشیه رفتن سامانه بدهکاران بزرگ صنعت بیمه برشمرد. 

"بهروز اسدنژاد"، اذعان داشت که آثار عملکردی مدیران صنعت بیمه که یک صنعت تعهدی است درهمان سال خود را نشان نمی‌دهد و مدعی شد: هنگامی که یک مدیر می‌داند ممکن است سال بعد دریک شرکت حضور نداشته باشد، فقط پرتفوی برای وی اهمیت پیدا می‌کند.

به گفته وی، هم‌اکنون رویکرد افزایش سهم از بازار درصنعت بیمه غلبه دارد که باعث می‌شود مدیران ارشد صنعت بیمه به سوددهی چندانی  فکر نکرده و حتی پرتفوی را در شرایط سربه سرهم جذب می‌کنند.

ریسک‌های تکلیفی وزنه‌ها سنگین صنعت بیمه

جدای ازاین مواردکه براشتیاق شرکت‌های بیمه در جذب پرتفوی بیمه‌گذاران بدهکار تاثیر گذار بوده اما علت کم توجهی برخی از بیمه‌گران به سامانه بدهکاران بزرگ صنعت را در عوامل دیگری هم می‌توان جستجو کرد.

یکی از این موارد ریسک‌های تکلیفی است که سهامداران شرکت‌های بیمه‌ای با خود به همراه دارند؛گاهی این سهامداران با امید تهاتربدهی خود در پایان سال، بخش بزرگی از حق بیمه خود را پرداخت نمی‌کنند.

با نگاهی گذرا به صورت‌های مالی شرکت‌های بیمه‌ای می توان دریافت که برخی از بیمه‌گذاران بدهکار بزرگ را صنایعی مانند خودروسازی، هواپیمایی، کشتیرانی، پتروشیمی، فولاد و گاهی بانک‌ها تشکیل می‌دهند.

ازسوی دیگر،اختیاری بودن درج اطلاعات بیمه‌گذاران در سامانه بدهکاران بزرگ صنعت بیمه و عدم تاثیرگذاری آن در روال کاری شرکت‌های بیمه هم باعث کم توجهی به این سامانه شد.

شکی نیست که در بلند مدت حضور بدهکاران بزرگ،حرکت صنعت بیمه را با کندی سرعت روبروخواهد کرد.

پس برای رفع این ضعف،این صنعت باید با خود اصلاحی بعضی ازاشکالات موجود در این زمینه را یکبار برای همیشه درمان کند، درغیر اینصورت تبعات طولانی تر شدن لیست بدهکاران بزرگ این صنعت را به دست اندازخواهد کشاند.

 

ارسال نظر