اختصاصی چابک آنلاین؛
صنعت لیزینگ و نهاد دانشگاه از این مسیر با یکدیگر متصل می شوند + فیلم
یک استاد دانشگاه، با اشاره به ضرورتهای توسعه مقاطع تحصیلی در حوزه لیزینگ، بر اهمیت شکلگیری ذهنیت اقتصادی از طریق این آموزشها تأکید کرد.

چابک آنلاین، مجید میرزاحیدری، "فرشته افکاری"، در میزگرد تخصصی با محوریت صنعت لیزینگ و راه های تامین منابع مالی، درباره ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر حوزه لیزینگ گفت: برای اینکه بتوانیم مقاطع بعدی تحصیلی را در این حوزه داشته باشیم، وزارت علوم شروطی را تعیین کرده است؛ از جمله اینکه برای راهاندازی مقطع کارشناسیارشد، باید حداقل سه یا چهار دوره خروجی در مقطع کارشناسی داشته باشیم، بنابراین تا زمانی که این شرایط فراهم نشود، پیشبینی ادامه مسیر تحصیلی ممکن نخواهد بود.
وی، ادامه داد: در دورهای که اشتغال و فرصتهای کاری برای افرادی که مهارت دارند فراهم باشد، استقبال از این رشته بیشتر خواهد شد،این استقبال تنها محدود به افرادی که در حوزه لیزینگ فعالیت میکنند نیست، بلکه افراد زیادی خارج از این حوزه نیز علاقهمند به ورود به آن هستند.
این استاد دانشگاه، با اشاره به نقش آموزشی لیزینگ افزود: لیزینگ در واقع نوعی طرز فکر به افراد میدهد؛ حتی اگر فردی مستقیماً در این حوزه مشغول به کار نباشد، ذهنیت اقتصادی که از طریق آموزشهای آن شکل میگیرد، میتواند در فعالیتهای اقتصادی او مؤثر باشد، این ذهنیت به افراد کمک میکند تا ساختار اقتصادی مناسبی برای کار خود ترسیم کنند، چه در زمینه اجارهدهی و چه در سایر جنبههای اقتصادی.
به اعتقاد افکاری، لیزینگ بستری است که اگر برای افراد فراهم شود، میتوانند چه درون این صنعت و چه بیرون از آن، در چهارچوب مشخصی از آن برای بهبود کسبوکار خود بهره ببرندو وقتی افراد یک یا دو یا سه دوره کارشناسی را طی میکنند، بهدنبال ارتقای دانش و یادگیریهای بیشتر هستند.
وی، گفت: در حال حاضر پروژههای عملی بیشتر در مقطع کارشناسیارشد و دکتری دنبال میشوند، در بسیاری از کشورها، حتی دوره آموزشی کلاسیک یا تئوریک وجود ندارد و آموزشها مستقیماً حول حل یک مشکل واقعی در صنعت یا جامعه شکل میگیرند.
این استاد دانشگاه، پیشنهاد داد: شاید بتوان در ایران هم این مسیر را به صورت پژوهشمحور پیش برد؛ به این شکل که دوره کارشناسی به آموزش اختصاص یابد و در مقاطع کارشناسیارشد و دکتری تمرکز بر پژوهش باشد.
افکاری، افزود: همانطور که در بسیاری از دانشگاههای دنیا نیز دورهها بهصورت سفارشیسازیشده برگزار میشوند؛ صنعت لیزینگ یک مسئله را مطرح میکند، دانشگاه با همکاری استاد و چند دانشجوی دکتری روی آن کار میکند، بودجه از طرف صنعت تأمین میشود و بهاینترتیب، دانشگاه و صنعت بههم متصل میشوند.