دسترسی ۴۳۰ هزار روستایی به اینترنت پرسرعت

از ابتدای آغاز به کار دولت چهاردهم تا کنون ۱۲۱۱ روستا به اینترنت پرسرعت متصل شدند که دسترسی بیش از ۴۳۰ هزار روستایی به اینترنت پرسرعت را مهیا کرده است.


دسترسی ۴۳۰ هزار روستایی به اینترنت پرسرعت

به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایرنا، بر اساس برنامه هفتم پیشرفت، روستا‌های بالای ۲۰ خانوار کشور باید به اینترنت پرسرعت متصل شوند. در برنامه قبلی، تکلیف وزارت ارتباطات در توسعه روستایی صرفاً اتصال به اینترنت جهت دسترسی به چهار خدمت اصلی در حوزه‌های بهداشت، آموزش، کشاورزی و بانکی بود.

تکلیف برنامه هفتم پیشرفت در حوزه توسعه روستایی، متفاوت از برنامه‌های قبلی است. در برنامه ششم توسعه، بحث دسترسی پرسرعت مطرح نبوده و صرفاً اتصال ۸۰ درصد روستا‌های بالای ۲۰ خانوار به اینترنت مدنظر قرار داده شده بود. تکلیف برنامه هفتم پیشرفت، اتصال پرسرعت روستا‌های بالای بیست خانوار به اینترنت است و در این بخش حتی صرف وجود یک ارتباط ADSL نیز مدنظر نیست، در حالیکه بسیاری از آبادی‌های کشور طبق تکلیف برنامه ششم توسعه با داشتن سرویس ADSL متصل شده بودند.

طبق پایش‌هایی که دولت چهاردهم در ابتدای دولت انجام داد، حدود سه هزار روستا فاقد دسترسی به شبکه ملی اطلاعات بودند و حدود هفت هزار روستا نیز نیاز به بهبود کیفیت شبکه ارتباطی داشتند تا مردم به خدمات ارائه شده بر این بستر با کیفیت مطلوبی دسترسی پیدا کنند.

در میان این روستاها، برخی با سرویس ADSL،‌های وب یا به‌صورت ماهواره‌ای به اینترنت متصل هستند که این روستا‌ها در آمار وزارت ارتباطات دولت چهاردهم جزو روستا‌های نیاز به بهبود کیفیت قرار گرفتند. در حالی که در گذشته این روستا‌ها به عنوان روستای دارای اینترنت محاسبه می‌شدند و در آمار بهبود کیفیت مطابق تکالیف برنامه ششم قرار نمی‌گرفت. در تکلیف جدید برنامه هفتم و بازتعریف اتصال پرسرعت، این روستا‌ها جزو آمار گنجانده شده است.

با تمام چالش‌هایی که بر سر راه اتصال روستا‌های باقیمانده وجود دارد، اکنون طبق آخرین آمار‌ها در دولت چهاردهم تعداد ۱۲۱۱ روستای بالای ۲۰ خانوار به اینترنت پر سرعت و با کیفیت متصل شده‌اند.

۱۰۲۴ سایت مخابراتی جدید نیز در این مدت احداث شده که هر کدام از آنها می‌توانند پوشش مناسب و موردنظر وزارت ارتباطات را برای روستا‌ها ایجاد کنند. برای این تعداد اتصال ۴۱ هزار میلیارد ریال از محل اعتبارات USO سرمایه‌گذاری شده که دسترسی ۴۳۰ هزار و ۱۳۵ نفر را به اینترنت پرسرعت فراهم کرده است.

در فرایند اتصال روستا‌ها به اینترنت پر سرعت، تعدادی از استان‌های کم برخوردار از توسعه ارتباطی در اولویت قرار گرفته‌اند که کرمان و سیستان و بلوچستان در رتبه‌های نخست این لیست قرار دارند.

از مزایای توسعه ارتباطات روستایی می‌توان به کاهش شکاف دیجیتال بین مناطق شهری و روستایی، تقویت مهاجرت معکوس از شهر‌ها به روستا‌ها و ایجاد فرصت‌های جدید اقتصادی اشاره کرد.

این اتفاق مهم در درازمدت نیز مزایای بیشماری دارد که توسعه متوزان منطقه‌ای، رونق اقتصاد محلی، بهبود کیفیت زندگی روستائیان، ایجاد توازن جمعیتی و کاهش فشار بر کلان‌شهر‌ها از جمله این مزایا است.

 

copied
نظر بگذارید