افزایش ۳۰ سانتی‌ نرخ فرونشست در تهران

به گفته معاون فنی سازمان ملی نقشه برداری کشور، طی یک سال گذشته تنها در یکی از پهنه‌های فرونشست در تهران شاهد تغییر ۳۰ سانتی‌متری نرخ بوده‌ایم که این مسئله بسیار نگران کننده است.

افزایش ۳۰ سانتی‌ نرخ فرونشست در تهران

به گزارش چابک آنلاین به نقل از تسنیم، مرتضی صدیقی معاون فنی سازمان ملی نقشه‌برداری کشور، در پاسخ به سوالی در مورد آخرین وضعیت بحران فرونشست در ایران گفت: موضوع فرونشست، موضوع مهمی است و گرچه بسیاری از کشورهای جهان با این پدیده درگیر هستند و این پدیده را در آن کشورها مشاهده می‌کنیم، نکاتی وجود دارد که باعث می‌شود در ایران بیشتر به این موضوع توجه داشته باشیم.

وی افزود: در ایران مناطقی وجود دارد که بالای ۴۰ سانتی‌متر در سال، دچار فرونشست هستند که این مقادیر بسیار زیاد است. پهنه‌های بسیار وسیعی در دشت‌های کشور وجود دارد که دچار این پدیده شده‌اند؛ مثلاً در برخی از استان‌های ما تا حدود ۴۰ درصد از مساحت استان، درگیر این پدیده هستند؛ یعنی پهنه‌ای بسیار وسیع که صدمات بسیار زیادی به زیرساخت‌های کشور، وارد می‌کنند.

مناطق مستعد کشور در خطر فرونشست شدید

صدیقی با بیان اینکه مقادیر فرونشست در دنیا غالباً یکی دو سانتی‌متر است، گفت: به عبارت دیگر در واقع عمده فرونشست‌ها در دنیا زیر ۵ سانتی‌متر هستند. این در حالی است که عمده فرونشست‌ها در کشور ما بین ۵ تا ۲۰ سانتی متر است که میانگین آن حدود ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر می‌شود.

وی با تاکید براینکه این مسئله‌ای نگران کننده است، گفت: موضوع بعدی که از این نظر اهمیت پیدا می‌کند، آن است که بسیاری از این مناطق، شامل مناطق شهری و یا اراضی زراعی بسیار مستعد و گران‌بهای کشور قرار گرفته‌اند. در نتیجه فروشنست آثار مخربی نیز بر تولید محصولات کشاورزی و همچنین زیرساخت‌های شهری داشته باشد.

۲۵۴ منطقه درگیر فرونشست در ایران

معاون فنی سازمان ملی نقشه برداری کشور با اشاره به اینکه تغییر روند فرونشست‌ها نشان دهنده چگونگی مدیریت منابع آبی کشور است، گفت: حدود ۲۵۴ منطقه در کشور به عنوان پهنه فرونشست شناسایی شده‌اند. ویژگی‌های هر منطقه شامل نرخ و وسعت منطقه را می‌دانیم. با این حال عمدتاً نتوانستیم مدیریت خاصی برای مهار این پدیده در کشور اعمال کنیم.

وی گفت: اگر سال پرآبی داشتیم، نرخ فرونشست کاهش پیدا کرده، و اگر سال آبی معمولی یا کم‌آبی داشتیم، فرونشست بیشتر شده که این نشان می‌دهد ما هیچ کنترلی روی این پدیده نداشته‌ایم و از این جهت این موضوع برای ما نگران‌کننده است.

copied
نظر بگذارید