نیمی از بدهی صنعت دارو پرداخت نشده است

به گفته رئیس سازمان غذا و دارو، نیمی از بدهی صنعت دارو در سال گذشته پرداخت نشده است.

نیمی از بدهی صنعت دارو پرداخت نشده است

به گزارش چابک آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ پیرصالحی رئیس سازمان و غذا و دارو در افتتاحیه هفتمین نمایشگاه دارویی فارمکس گفت: اکنون بیش از ۹۷ درصد از داروها در داخل و از نظر ریالی در حدود ۸۲ درصد از نیاز کشور در داخل تولید می‌شود. 

به گفته وی، یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار ارز برای ۱۸ درصد واردات ریالی برای صنعت دارو هزینه می‌شود و در حوزه تخصیص منابع مالی، نیازمند کمک سازمان برنامه و بودجه هستیم. 

رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: بیش از یکسال و نیم است که ارز را برای دستگاه های تولیدی دارویی نتوانسته تامین کنیم. بر اساس قانون باید سالیانه یک میلیارد دلار صادرات دارو داشته باشیم که رقم امروز با این عدد فاصله دارد.

 پیر صالحی تاکید کرد: حدود ۵۰ درصد از عقب ماندگی و بدهی صنعت دارویی از سال قبل مانده است. موضوع نقدینگی صنعت دارویی مسئله مهمی است که باید به طور کامل رفع شود. 

رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: اکنون پایدار ترین راه برای تامین دارو و سلامت کشور حمایت از تولیدات داخلی است و با این شرایط مالی و محدودیت ها باید این حمایت ها به خوبی انجام شود.

در ادامه مراسم، فرامرز اختراعی رئیس سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته‌بندی دارویی گفت: اکنون ۶۱۹ قلم ماده‌ اولیه در کشور تولید می شود.

به گفته وی، در حوزه بسته بندی دارویی نیاز بازار به طور کامل تامین می‌شود‌. تجهیزات بسته بندی در کشورمان از پیشرفت خوبی برخوردار است و بسیاری از تجهیزاتی که در داخل تولید می‌شود رقابت پذیر است. 

 اختراعی بیان کرد: اکنون بیش از ۱۵۰۵ قلم تولید در شرکت‌های مواد موثره داریم که با کسر محصولات مشترک ۶۰۹ قلم تولید می‌شود. در حوزه بسته‌بندی هم ۱۰۰ درصد نیازهای داخلی را تامین می‌کنیم و باب صادرات آنها هم باز شده است. 

فرامز اختراعی تاکید کرد: در حوزه تجهیزات و ماشین آلات مرتبط به سطح خودکفایی رسیده‌ایم. بسیاری از تجهیزات تولید داخل به دلیل ارزانی انرژی و نیروی انسانی رقابت‌ناپذیرند و امیدواریم صادرات بهتری بین این نمایشگاه تا نمایشگاه سال بعد داشته باشیم. چون مصرف‌کنندکان داخلی و خارجی از کیفیت تولیدات این صنعت رضایت دارند. 

به گفته اختراعی تا همین چند سال پیش با واسطه و شرایط سخت این محصولات را به ما می‌دادند، اکنون بیش از نیاز کشور در حال تولید آنها هستیم. ۷۱ درصد نیازهای کشور در مواد موثره و ۱۰۰ درصد بسته بندی و تجهیزات را در کشور تامین می‌کنیم.

در ادامه، مراسم پیمان صالحی معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: موضوع پیچیدگی افتقادی و صنایع دارویی موضوع مهمی محسوب می شود. پیچیدگی اقتصادی میزان سهم علم و فناوری در محصولات فناوری تولیدی و صادر شده آیت.

به گفته وی تولید ناخالص داخلی ارتباطی با پیچیدگی اقتصادی دارد.الان نزدیک به درصد از سبد محصولات صادراتی جدید کشور را پلیمرهای اتیلن تشکیل می دهند. 

در ادامه مراسم، شیخ معاون صنایع وزارت صمت گفت: اکنون ۵۰۶ شرکت در قالب ۱۷۲ غرفه و ۴۸ شرکت خارجی از کشورهای مختلف در این نمایشگاه خضور دارند.

آفریقای جنوبی، کوبا، نیکاراگویه، قطر ازبکستان قرقیزستان عراق برای بررسی همکاری های بیشتر حضور دارند.توفیق در تولید مواد موثره تارویی و بسته بندی و تجهیزات خبرهای خوش این صنعت است و بر اساس آمار رسمی وزارت صمت ایران مفتخر بوده که در حدود ۱۷ درصد در سال گذشته از جهت ارزش افزایش صادرات داشته باشد و از نظر ارزشی کاهش ۱۶ درصدی واردات داشتیم و  به گفته وی تولیدات در ۱۴۰۳ با اندکی کاهش حدود ۱،۵ درصد مواجه بوده است.

این میزان افزایش صادرات و کاهش واردات نشان می‌دهد به سمت پیچیدگی اقتصادی و صنایع های‌تک حرکت کرده‌ایم. عمق تولیدات داخل نسبت به گذشته بیشتر شده اما نیازمند اقدامات موثر هستیم. 

شیخ تاکید کرد:بررسی‌ها نشان می‌دهد که باید حضور بهتر و مورتری در نمایشگاه بین المللی داشته همچنین مخارج و سرمایه گذاری در جوزه فناپری نواوری و تحقیق و تپسعه افزایش دهیم. 

سیاست‌های تعرفه‌ای و حمایت از تولید داخل در دستور کار وزارت صمت بوده و سیاست‌های تشویقی از تولیدکنندگان داخلی که در مجموع آنها می‌تواند منجر به رشد شود. تسریع ترخیص از گمرک و تامین برق صنایع  هم اهمیت دارد.

به زودی کارگوروه ملی این صنعت با حضور ریاست سازمان غذا و تارو تشکیل و مسائل این صنعت با حزییات بیشتری دنبال می شود.

 

copied
نظر بگذارید