اختصاصی چابک آنلاین؛

نرخ نکول صفر درصدی خود را حفظ کردیم

همه بازیگران صنایع نوپا در بازار ماندگار نخواهند بود

صنعت لندتک ایران درسال‌ های اخیربا تغییرات قابل‌ توجهی همراه بوده وهم‌زمان با گسترش خدمات اعتباری، با فرصت‌ ها و چالش ‌های تازه‌ای نیز روبه‌رو شده است.

نرخ نکول صفر درصدی خود را حفظ کردیم

چابک آنلاین، حدیث اسماعیل زاده، افزایش استقبال از ابزارهای خرید اعتباری، ورود بازیگران جدید،توسعه مدل‌های متنوع ارائه اعتبار و تغییرات مستمر در فضای اقتصادی، این بازار را وارد مرحله‌ای تازه کرده،مرحله‌ای که درآن، مسیر توسعه، الزامات فعالیت وآینده رقابت میان فعالان این حوزه بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است.

از سوی دیگر،نقش بانک‌ ها، شرکت ‌های فناوری مالی و سایر بازیگران این اکوسیستم نیز درحال بازتعریف بوده و هر یک تلاش می‌کنند تا جایگاه خود را در بازار رو‌ به‌رشد خدمات اعتباری تثبیت کنند.

برای بررسی این موارد، گفتگویی با "امین خادمی ‌واحد"، مدیرعامل فروشگاه‌های زنجیره‌ای اقساط مارکت صورت گرفته که از نظر می گذرد.

چابک آنلاین:لندتک‌ها با وعده افزایش دسترسی به اعتبار شروع کردند، اما امروزه به نظر شما مسئله اصلی صنعت، توسعه اعتبار است یا مدیریت ریسک اعتبار؟

امین خادمی ‌واحد، مدیرعامل فروشگاه‌های زنجیره‌ای اقساط مارکت : ببینید، این دو موضوع مهمی که شما گفتید، شانه‌ به ‌شانه هم هستند.

یعنی ما نمی ‌توانیم یکی از این ‌ها را در اولویت دیگری بدانیم؛چون در واقع پاشنه آشیل شرکت ‌های لندتکی، تأمین مالی است تا بتوانند با توجه به حجم تقاضای فوق ‌العاده‌ا ی که در بازار وجود دارد، پاسخگو باشند.

این تقاضا هم متأسفانه ناشی ازتورم است؛ یعنی مردم روش خرید نقدی خود را با روش خرید اقساطی جابه‌جا کرده‌ اند.

طبیعتاً میزان اعتباری که باید جذب شود، اهمیت بسیار زیادی پیدا می‌کند.

اما درشرکت‌ های لندتکی،آن چیزی که خیلی مهم است، مدیریت ریسک است، یعنی در کنار جذب سرمایه، باید مدیریت ریسکی داشته باشیم تا شرکت بتواند به فعالیت خود ادامه دهد؛ خصوصاً در شرایط تورمی که وجود دارد.

ما نمی‌توانیم بر اساس یک اعتبارسنجی در زمان حال،با مشتری رفتار کنیم.

شرایط اقتصادی درادامه به شکلی پیش خواهد رفت که حتی کسی که گرید A و B هم دارد،ممکن است به مشکل بخورد و این موضوعی است که ما به‌جد آن را می‌بینیم.

با این حال، اقساط مارکت سعی کرده تا در این 14سالی که در این حوزه تجربه داشته، عمده اعتبار خود را روی بخش Secure و سازمانی متمرکز کند تا در شرایط بحرانی به مشکل نخوریم.

به عنوان مثال، در سال ۱۴۰۴ که سال بسیار سختی بود، هم در جنگ تحمیلی 12‌ روزه و هم اتفاقاتی که در انتهای سال رخ داد،نرخ نکول صفر درصد خود را حفظ کردیم و این دقیقاً به دلیل همین نگاه سازمانی و توجه به مدیریت ریسک در تمام این سال‌ها بوده است.

چابک آنلاین: در سال‌های اخیر بازیگران زیادی وارد حوزه اعتبار و BNPL شده‌اند و حالا رقابت تقریباً شدیدی شکل گرفته است.رقابت آینده لندتک‌ها بر سر جذب مشتری خواهد بود یا بر سرکیفیت اعتبارسنجی؟

امین خادمی ‌واحد، مدیرعامل فروشگاه‌های زنجیره‌ای اقساط مارکت: در صنعت ما، بهتر است این‌گونه بگویم؛ در صنعتی که هنوز به بلوغ نرسیده، هرچند در مسیر بلوغ قرار دارد، با توجه به شرایطی که در کشور حاکم شده، مخصوصاً استارتی که اززمان کرونا ایجاد شد و نقش کاتالیزور را برای سرعت گرفتن این صنعت ایفا کرد، شاهد رشد قابل‌توجهی بوده‌ایم.

اما در صنعت‌ هایی که نوپا هستند و هنوز به بلوغ نرسیده‌اند، بازیگران زیادی وارد می‌شوند، ولی همه این بازیگران ماندگار نخواهند بود؛ چون شرایط، شرایط بسیار خاصی است و شما نیازمند شناخت بازار در دو سطح هستید؛ یکی در حوزه تأمین کالا و دیگری در حوزه مالی.

این‌ها دو صنعت متفاوت بوده که با یکدیگر تلفیق شده‌اند و اگرکسی احساسی وارد این بازار شود، حتماً آسیب خواهد دید.

موضوع این است که با توجه به حجم فوق ‌العاده تقاضای خرید درکشور، بازیگرانی که امروز حضور دارند، هنوز هم برای پوشش نیاز مشتریان کافی نیستند.

بنابراین،درحال حاضر باید بگوییم که بازیگران فعلی رقیب یکدیگر نیستند و موضوع هم‌افزایی اهمیت بسیار زیادی پیدا می‌کند.

چابک آنلاین: بانک‌ها سال‌ها بازیگران اصلی اعتبار بودند، اما امروز لندتک‌ها بخش معامله را تغییر داده‌اند. آینده این رابطه چگونه ارزیابی می کنید؟

امین خادمی ‌واحد، مدیرعامل فروشگاه‌های زنجیره‌ای اقساط مارکت:در شرایط فعلی این سینرژی و هم‌افزایی لازمه حفظ صنعت است؛ چون در حوزه فین‌ تک، زیرمجموعه‌های زیادی داشتیم، بنابراین، ما در مسیر صنعتی قرار داریم که همان‌طور که گفتم هنوز به بلوغ نرسیده است و هم‌افزایی در آن بسیار مهم است.

اما درادامه، طبیعتاً رقابت شکل خواهد گرفت؛ چراکه این صنعت نقاط ورود متفاوتی دارد.

ما هایپرکالاهایی را داریم که فروش اقساطی انجام می‌دهند،پلتفرم‌هایی را داریم که در این صنعت فعالیت می‌کنند و ازهمه مهم‌تر، بانک‌هایی هستند که شرکت‌های وابسته خود را وارد حوزه لندتک کرده‌اند.

بنابراین، طبیعتاً آینده،آینده‌ای است که رقابت درآن تعریف خواهد شد.

چابک آنلاین:درحال حاضر،چه مسئله و چالشی بیشتر شما را درگیر کرده است؟

امین خادمی ‌واحد،مدیرعامل فروشگاه‌های زنجیره‌ای اقساط مارکت: آن چیزی که حرف مشترک اکوسیستم فین‌تک است، این است که در نوآوری مالی، بر بستری به نام اینترنت و ارتباط جهانی، نمی‌توانیم صنعتی را بدون زیرساخت پیش ببریم.

بنابراین، موضوع اینترنت برای این اکوسیستم و حوزه کسب‌وکارها بسیارحائز اهمیت است.

اما درحوزه تخصصی لندتک،موضوع تأمین مالی اکنون شکل و شمایل دیگری پیدا کرده است؛ یعنی نیازمند این هستیم که بانک‌ها نرخ‌ها را مطابق قوانین به گونه‌ای تعریف کنند که نرخ تمام‌شده برای مشتری متعادل و قابل تحمل باشد.

تامین مالی پاشنه آشیل صنعت لندتک است

صنعت لندتک ایران در سال‌ های اخیر با تغییرات قابل‌ توجهی همراه بوده و هم‌زمان با گسترش خدمات اعتباری، با فرصت‌ ها و چالش ‌های تازه‌ای نیز روبه‌رو شده است.

افزایش استقبال از ابزارهای خرید اعتباری، ورود بازیگران جدید، توسعه مدل‌های متنوع ارائه اعتبار و تغییرات مستمر در فضای اقتصادی، این بازار را وارد مرحله‌ای تازه کرده؛ مرحله‌ای که در آن، مسیر توسعه، الزامات فعالیت وآینده رقابت میان فعالان این حوزه بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است.

ازسوی دیگر، نقش بانک‌ ها، شرکت ‌های فناوری مالی و سایر بازیگران این اکوسیستم نیز در حال بازتعریف بوده و هر یک تلاش می‌کنند تا جایگاه خود را در بازار رو‌به ‌رشد خدمات اعتباری تثبیت کنند.

 

کپی شد
نظر بگذارید