اختصاصی چابک آنلاین؛

ظرفیت عرضه سالانه ۵ هزار دستگاه کیوسک پرداخت در بازار وجود دارد

صنعت پرداخت در ایران در حال تحول بوده و فناوری ‌های نوین دیجیتالی نقش تعیین‌ کننده‌ای در شکل ‌دهی به تجربه مشتری و بهره‌ وری کسب‌ و کارها پیدا کرده‌اند.

ظرفیت عرضه سالانه 5 هزار دستگاه کیوسک پرداخت در بازار وجود دارد

چابک آنلاین، حدیث اسماعیل زاده، روند دیجیتالی شدن تراکنش‌ها، افزایش استفاده از ابزارهای هوشمند و رشد سرویس‌های خودکار، فشار و فرصت‌های هم‌زمانی را برای کسب‌وکارها ایجاد کرده است.

دراین فضای نوظهور، شرکت ‌ها و فعالان صنعت پرداخت با چالش ‌هایی از جمله ناپایداری اقتصادی، محدودیت ‌های واردات فناوری و نیاز به هماهنگی با نهادهای نظارتی مواجه هستند. 

ناگفته نماند که موفقیت در این صنعت هم مستلزم ترکیب نوآوری با انعطاف ‌پذیری عملیاتی و توانایی ارائه راهکارهای متنوع است.

راهکارهایی که هم پاسخگوی نیاز بازار باشند و هم تجربه مشتری را بهبود ببخشند.

با افزایش پذیرش فناوری ‌های دیجیتال و فرهنگ ‌سازی گسترده در میان کسب ‌وکارها و مشتریان، چشم ‌انداز صنعت پرداخت در ایران فرصت‌های بزرگی برای رشد پایدار و توسعه نوآوری فراهم می‌کند، اما همزمان، نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و استراتژی هوشمند برای مدیریت ریسک‌ها و پیچیدگی ‌هاست.

برای بررسی دقیق تر وضعیت صنعت، روند نوآوری و چالش های پیش رو با "مجید کمالی"، قائم‌ مقام و مدیر اجرایی شرکت تیام الکترونیک تکسا به گفتگو نشستیم.

چابک آنلاین : تیام الکترونیک تکسا در چه حوزه‌ای فعالیت می‌کند؟

مجید کمالی، قائم‌ مقام و مدیر اجرایی شرکت تیام الکترونیک تکسا:  ما شرکتی هستیم که با توجه به تجربه ‌ای که تمام مدیران این شرکت در بیست سال اخیر در این صنعت داشته ‌اند، اقدام به راه ‌اندازی شرکتی به نام تیام الکترونیک تکسا کرده‌ ایم.

تیام الکترونیک تکسا را بر این اساس تشکیل دادیم که نیاز کامل سخت ‌افزاری صنعت پرداخت الکترونیک را مرتفع کنیم.

در گام نخست،رنج کامل کیوسک ‌های پرداختی و سفارشی را تولید کرده‌ایم یعنی می‌توان گفت کامل ‌ترین رنج را در ایران داریم؛ از10 تا 55 اینچ، شامل کیوسک ‌های سفارشی و پرداختی.

در ماه گذشته،دومحصول جدید را وارد بازارکردیم که تا اکنون در بازار ایران تولید و یا طراحی نشده بودند.

یکی از این محصولات، محصول Self ChekOut است.

3b478f53-ac3c-4857-8daa-a3829b8d50fc

این کیوسک به این صورت عمل می‌کندکه با استفاده از تگ‌ هایی که روی اقلام، اجناس یا لباس ‌ها متصل می ‌شود، مشتری می ‌تواند تمام اقلامی راکه می ‌خواهد انتخاب کند، لباس مورد نظر را بردارد و داخل یک کیسه قرار دهد. سپس کل کیسه داخل دستگاه قرار می‌گیرد و دستگاه به ‌صورت همزمان تمام اقلام داخل کیسه را می ‌خواند.

لیست کامل نمایش داده می‌ شود و مشتری می ‌تواند درصورت نیاز تغییرات لازم را انجام دهد و درمرحله بعد پرداخت اقلام را انجام دهد.

پس از انجام پرداخت،بخشی درسمت راست دستگاه وجود دارد که امکان غیرفعال‌ سازی تگ ‌ها را فراهم می‌کند.

یعنی اقلامی که پرداخت آن‌ ها انجام شده، تگ‌ هایشان غیرفعال می ‌شود.

درکناردستگاه،کیسه ‌های فروشگاه قرار دارد واقلام داخل آن ‌ها گذاشته می‌ شود و مشتری از گیت عبور می‌کند بدون اینکه گیت هشدار بدهد.

در واقع خرید به ‌صورت صفر تا صد توسط خود مشتری انجام می ‌شود و نیازی به نیروی انسانی یا انجام عملیات تک ‌به ‌تک نیست.

این محصول برای اولین بار در ایران توسط شرکت ما ساخته شده و در نمایشگاه "ایران ریتیل شو" نیز رونمایی شد.

چابک آنلاین : به محصولات جدیدی که اخیراً معرفی کرده‌اید اشاره کردید. درباره این محصولات بیشتر توضیح می‌دهید؟

مجید کمالی، قائم‌ مقام و مدیر اجرایی شرکت تیام الکترونیک تکسا:  محصول جدید بعدی ما Holo Box است که این دستگاه در سایزهای مختلف طراحی شده است.

چه

ما این باکس را به‌ گونه ‌ای طراحی کرده‌ایم که وقتی صفحه روشن می ‌شود و محتوای تبلیغاتی پخش می ‌شود، تصویر به ‌صورت سه ‌بعدی دیده می ‌شود.

این محصول برای کسب ‌وکارهای مختلف جذابیت دارد؛ مانند طلافروشی ‌ها، عینک‌فروشی ‌ها و کسب ‌وکارهایی که اقلام لوکس‌تری دارند و می‌خواهند کالای خود را در مرکز توجه قرار دهند و همزمان یک محتوای تبلیغاتی سه ‌بعدی نمایش دهند.

علاوه بر این،درنمایشگاه تراکنش از دستگاه Cashless خودمان نیز رونمایی کردیم. 

این دستگاه نازک‌ترین و کوچک‌ترین Cashless موجود در بازار است که در سایز 10  اینچ طراحی شده و بسیار جمع‌ وجور است. 

این دستگاه هم با سیستم ‌عامل اندروید و هم با سیستم ‌عامل ویندوز ارائه می ‌شود. 

در واقع این دستگاه یک Cashless بانکی محسوب می ‌شود.

چابک آنلاین : در صنعتی که شما در آن فعال هستید، چند شرکت تولیدکننده مشابه وجود دارد و به‌ طور کلی نیاز این شبکه به کیوسک‌های پرداختی چقدر است؟

مجید کمالی، قائم‌مقام و مدیر اجرایی شرکت تیام الکترونیک تکسا: در حال حاضر شرکت ‌های دیگری هم در این حوزه فعال هستند و شاید یکی دو شرکت شناخته ‌شده در این زمینه وجود داشته باشد، اما ما تنها شرکتی هستیم که صفر  تا صد تولید را خودمان انجام می‌ دهیم.

ما یک حلقه گمشده بازار را شناسایی کردیم.

در بازار همیشه محدودیت وجود داشت، مثلاً اگر یک کیوسک خاص نیاز بود، امکان اجرای آن نبود،ما این محدودیت را برداشتیم و گفتیم هر کسب و کاری می ‌تواند هر طراحی، هر رنگ و هر مدلی را سفارش دهد، چون خودمان تولیدکننده صفر تا صد هستیم.

چابک آنلاین: نیاز سالانه شبکه پرداخت به کیوسک ‌های پرداختی را چقدر می‌ دانید و حجم بازار را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

مجید کمالی، قائم ‌مقام و مدیر اجرایی شرکت تیام الکترونیک تکسا:موضوعی که الان وجود دارد، بحث فرهنگ‌ سازی است که به ‌تدریج در حال جا افتادن بین  کسب و کار ها است.

قبلاً استفاده از کیوسک در کسب ‌وکارها سخت بود، اما الان مردم توجه بیشتری به  استفاده از  این تکنولوژی  دارند.

اگر تا سال گذشته سالی حدود هزار دستگاه در شبکه نیاز بود، امسال این عدد ممکن است به دو یا سه هزار دستگاه رسیده باشد و سال آینده حتی ممکن است که به پنج هزار دستگاه برسد.

این بازار پتانسیل این را دارد که ظرفیت استفاده حتی به  10  هزار دستگاه در سال هم برسد، البته شرایط اقتصادی هم در این موضوع تأثیرگذار است.

چابک آنلاین : با حرکت به سمت فناوری NFC و استفاده از کهربا، چه راهکاری در شرکت خود در نظر گرفته ‌اید؟

مجید کمالی، قائم‌مقام و مدیر اجرایی شرکت تیام الکترونیک تکسا: کیوسک ‌های ما کاملاً سفارشی ‌ساز هستند و ما از قبل به این موضوع فکر کرده ‌ایم.

درحال حاضر مشتریانی داریم که پرداخت یا خرید آن‌ها مبتنی بر NFC انجام می‌شود. 

کیوسک ‌های ما این قابلیت را دارند که ماژول‌های مختلف به آن‌ها اضافه شود، چه ماژول NFC و چه اثر انگشت، در صورتی که در آینده مورد استفاده قرار بگیرد.

در حال حاضر سفارش‌هایی داریم که کیوسک‌ها مبتنی بر NFC کار می‌کنند، چه به‌صورت آنلاین و چه آفلاین. برای مثال در صنعت اتوبوسرانی یا صنایع دیگری که کارت‌های NFC دارند و نیاز به پرداخت از این طریق دارند. 

ممکن است در آینده فقط بخش پرداخت کارت و پوز حذف شود، اما پرداخت NFC به‌صورت کامل روی کیوسک‌های ما قابل پیاده‌سازی است و این طراحی‌ها در برخی صنوف در حال انجام است.

چابک آنلاین: مهم ‌ترین چالش شما در صنعت تولید سخت‌افزارهای پرداخت چیست و آیا این چالش‌ها با چالش‌های صنعت پرداخت و PSPها مشترک است؟

مجید کمالی، قائم‌مقام و مدیر اجرایی شرکت تیام الکترونیک تکسا: به دلیل جهش ارزی ما در واردات به مشکل خورده‌ایم، چون اقلام باید از چین وارد شود و هم در واردات و هم در تخصیص ارز با مشکل مواجه هستیم. 

یکی از چالش‌های اصلی شرایط اقتصادی حاکم است که اجازه نمی‌دهد بازار به‌راحتی رشد کند. 

چالش دوم، واردات مواد اولیه و قطعات اصلی و مصرفی است که باید از کشورهایی مثل چین وارد شود.

درفرآیند تخصیص ارز و گمرک، اگر تسهیلاتی در نظر گرفته شود، می‌توانیم این قطعات را راحت‌تر و با قیمت مناسب‌تر وارد کنیم و هزینه تمام‌شده را کاهش دهیم.

چابک آنلاین: نهادهای تأثیرگذار بر فعالیت شما چه نهادهایی هستند؟

مجید کمالی، قائم‌مقام و مدیر اجرایی شرکت تیام الکترونیک تکسا:وزارت صمت یکی از نهادهای تأثیرگذار است. بانک مرکزی هم اهمیت زیادی دارد، چون دستگاه‌های ما مبتنی بر پرداخت هستند و بخشی از فعالیت ما به شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات پرداخت یا همان PSPها متصل می‌شود. 

ما باید بتوانیم با PSPها ارتباط بهتری برقرار کنیم و آن‌ها هم همکاری بیشتری با ما داشته باشند تا این دستگاه‌ها در صنایع مختلف جا بیفتند.

نقش PSPها در گسترش این بازار و فرهنگ‌سازی بین مردم بسیار اساسی است.

چابک آنلاین : نظر شما درباره همکاری با PSPها چیست؟ 

مجید کمالی، قائم ‌مقام و مدیر اجرایی شرکت تیام الکترونیک تکسا:ورود به بعضی بازارها نیاز به قدرت PSP دارد و هم‌زمان نیاز به سرمایه‌گذاری و بازاریابی مشترک وجود دارد.

ازآنجایی که اکثر کسب و کارها  با PSPها کار می‌کنند و PSPها بازار بزرگی در اختیار دارند، این فرهنگ‌سازی، سرمایه‌گذاری و ترغیب کسب و کارها تأثیر زیادی در پیشرفت این صنعت دارد. 

ارائه دستگاه‌ها و ایده‌های جدید و راهکارهای مقرون‌به‌صرفه‌تر می‌تواند انتخاب را برای کسب‌وکارها راحت‌تر کند. ما در حال تلاش هستیم که با همکاری PSPها به راهکارهایی برسیم که هم برای بیزینس‌ها به‌صرفه باشد و هم راحتی بیشتری برای مشتریان ایجاد کند.

چابک آنلاین: بیشترین انتظار شما از سمت PSPها چیست؟ 

مجید کمالی، قائم‌مقام و مدیر اجرایی شرکت تیام الکترونیک تکسا:انتظار ما بیشتر بازاریابی و ایجاد ارتباط است، نه صرفاً سرمایه‌گذاری. 

خودمان توانایی سرمایه‌گذاری را داریم، اما بازار در اختیار PSPهاست. این‌که آن‌ها بتوانند ارتباط بین ما وکسبو کارها را ایجاد کنند، اهمیت زیادی دارد.

 در بسیاری از موارد، همین ایجاد ارتباط از سرمایه‌گذاری مالی هم مهم‌تر است.

 

 

copied
نظر بگذارید