شناسه خبر : 36789

نگاهی به عملکرد بیمه کارآفرین در آینه آمار؛ از رشد ۴۵ درصدی بیمه‌های عمرو‌زندگی تا نسبت خسارت پایین‌تر از میانگین صنعت بیمه

نگاهی به عملکرد بیمه کارآفرین در آینه آمار؛ از رشد ۴۵ درصدی بیمه‌های عمرو‌زندگی تا نسبت خسارت پایین‌تر از میانگین صنعت بیمه

رشد ۴۵ درصدی بیمه‌های عمر و زندگی در کنار نسبت خسارت پایین تر از میانگین صنعت بیمه گوشه‌ای از عملکرد شرکت بیمه کارآفرین در سال گذشته(۱۴۰۱) است.

به گزارش چابک آنلاین به نقل از روابط عمومی بیمه کارآفرین، بیمه کارآفرین در عمل در سال ۱۳۸۲ با ۷ میلیارد تومان سرمایه کار خود را آغاز کرد و به مرور زمان سرمایه خود را افزایش داد. این شرکت در اسفند ۱۳۹۹ از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها افزایش سرمایه ۴۴۳ درصدی انجام داد و سرمایه شرکت را از ۱۷۵ میلیارد تومان به ۹۵۰ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان رساند. در شهریور سال ۱۴۰۱ نیز شرکت از محل سود انباشته سرمایه خود ۲۶ درصد دیگر افزایش داد و به هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان رساند.

بیمه کارآفرین با ۶۳۰ نفر نیروی انسانی با نسبت جنسیتی ۴۳ درصد زن و ۵۷ درصد مرد در حال انجام فعالیت است. این شرکت علاوه بر دفتر مرکزی و وب سایت خدمات آنلاین دارای ۵۴ شعبه، ۲۰۸۵ نمایندگی و ۹۱۲ کارگزاری است و در تمام کشور فعالیت دارد. شرکت بیمه کارآفرین در اغلب رشته‌های بیمه‌ای مشغول خدمت رسانی‌ است ولی تمرکز خود را بیشتر روی انواع بیمه‌های زندگی و غیرزندگی قرار داده است.

در سال ۱۴۰۱ درآمد حق بیمه ناخالص شرکت با رشدی ۷۹ درصدی نسبت به سال قبل به رقم هزار و ۹۴۰ میلیارد و ۱۱ میلیون تومان رسیده است. برای سال ۱۴۰۲ هم پیش‌بینی می‌شود که درآمد حق بیمه ناخالص شرکت با رشدی ۸۷ درصدی به ۳ هزار و ۶۳۷ میلیارد و ۵۲ میلیون تومان برسد. درآمد حق بیمه خالص یا سهم نگهداری شرکت که در سال ۱۴۰۰ حدود ۳۸ درصد رشد کرده بود، در سال ۱۴۰۱ نیز ۸۳ درصد رشد کرده و به هزار و ۶۶۷ میلیارد و ۸۰۸ میلیون تومان رسیده است.

درآمد سرمایه‌گذاری بیمه کارآفرین نیز که یکی از اولین شرکت‌های متمرکز در زمینه فروش بیمه‌های زندگی است در سال ۱۴۰۱ با رشدی ۴۰ درصدی به ۹۶۵ میلیارد و ۵۷۱ میلیون تومان رسیده است. درآمدهای بیمه‌ای این شرکت نیز رشدی ۶۱ درصدی داشته و در پایان سال ۱۴۰۱ به ۳ هزار و ۹۹ میلیارد و ۴۵۹ میلیون تومان رسیده است. همچنین سود عملیاتی بیمه کارآفرین در سال ۱۴۰۱ با رشد ۸۸ درصدی به ۵۴۷ میلیارد و ۴۷۲ میلیون تومان رسید. رشد این شرکت در صنعت بیمه مناسب ارزیابی می‌شود چراکه این شرکت در برخی حوزه‌ها مانند سود خالص این شرکت نیز رشد ۸۶ درصدی را تجربه کرد و در مقایسه با سال ۱۴۰۰ که سود خالص آن ۲۹۶ میلیارد ۲۲۴ میلیون تومان بود سود خالص خود در سال ۱۴۰۱ به ۵۵۰ میلیارد و ۹۶۸ میلیون تومان رساند.

از طرفی، میزان پرداخت خسارت خالص در این شرکت بیمه‌ای در پایان سال قبل نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۰ به میزان ۱۱۰ درصد افزایش پیدا کرد و رقم هزار و ۲۵۲ میلیارد و ۵۷۳ میلیون تومان را محقق شده است. همچنین، این شرکت بیمه‌ای در سالی که گذشت موفق شد تا سود خالص هر سهم را با ۸۶ درصد افزایش به ۴۵۹ ریال برساند. از سوی دیگر، بیمه کارآفرین انضباط مالی را نیز به خوبی رعایت کرده است چرا که هزینه‌های اداری و عمومی این شرکت در سال گذشته نسبت به سال قبل آن فقط ۳۹ درصد رشد داشته که تقریبا با نرخ تورم سالانه متناسب و حتی کمتر از آن بوده است.

رشد شاخصه‌های مالی این شرکت در مقایسه با سال ۱۴۰۰ و با توجه به چالش‌های اقتصادی و اجتماعی سال گذشته چشمگیر بوده است. مهم‌ترین نسبت‌های مالی شرکت‌های بیمه، نسبت خسارت است که هر چه نسبت به دوره‌های قبلی کاهشی‌تر باشد نشان می‌دهد روند مدیریت ریسک در شرکت مناسب‌تر بوده است. نسبت خسارت خالص پرداختی به حق بیمه خالص صادره بیمه کارآفرین در سال ۱۴۰۱ معادل ۷۵.۱ درصد بوده که علیرغم رشد ۱۰ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ هنوز پایین‌تر از میانگین صنعت است. در حقیقت، نسبت خسارت شرکت بیمه کارآفرین در اکثر رشته‌های بیمه‌ای از میانگین صنعت بیمه کمتر است. نسبت هزینه اداری و عمومی به حق بیمه خالص هم از ۲۲.۷۵ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۱۷.۳ درصد در سال ۱۴۰۱ کاهش یافته است که هرچند از میانگین صنعت بالاتر است، کاهش چشمگیری داشته و نشان‌دهنده توجه مدیریت به کاهش هزینه‌ها است.

نسبت درآمد خالص به درآمد کل نیز از ۴۷.۱۶ درصد به ۵۳.۸۱ درصد افزایش یافته است. نسبت سود خالص به دارایی که یکی از بهترین معیار برای سنجش سودآوری یک شرکت است و نشان می‌دهد دارایی‌های شرکت در ایجاد سود خالص به نحوه موثری به کار گرفته شده‌اند. این نسبت که از تقسیم سود خالص بعد از مالیات به حقوق صاحبان سهام به دست می‌آید رشد خوبی داشته و از ۱۸.۰۲درصد به ۲۸.۵۱ درصد در سال ۱۴۰۱ رسیده است که نسبت به میانگین صنعت بسیار بالاتر است. همچنین، نسبت سود خالص بعد از مالیات به کل حق بیمه از ۱۲.۶۴ به ۱۵.۱۹ درصد افزایش یافته است.

نسبت بدهی کل به دارایی کل در حدوده ۸۴ درصد تقریبا ثابت مانده و رشد بدهی‌های شرکت کنترل شده است. نسبت دارایی‌های نقد به کل دارایی‌ها از ۸۷.۸ به ۹۰.۶ افزایش یافته است. نسبت ذخیره خسارت معوق به مجموع ذخایر فنی نیز از ۲.۹۴ به ۳.۴۹ درصد رسیده است.

ترکیب پرتفوی بهینه در کنار مدیریت ریسک مناسب و نسبت خسارت پایین‌تر از میانگین صنعت بیمه از روشن‌ترین نقاط عملکردی بیمه کارآفرین در سال‌های اخیر است.

شرکت بیمه کارآفرین طی عملکرد یک ماهه منتهی به ۳۱ خرداد ‍۱۴۰۲ از محل فروش حق بیمه ۴۸۴ میلیارد و ۳۳ میلیون تومان درآمد داشته که نسبت به عملکرد یک ماهه مشابه سال قبل ۱۴۰ درصد افزایش را تجربه کرده است. شرکت در این ماه تراز مثبت ۱۶۶ درصد را ثبت نموده است.

همچنین طی عملکرد سه ماهه سال مالی منتهی به خرداد ۱۴۰۲ بیمه کارآفرین از محل فروش حق بیمه هزار و ۶۲ میلیارد و ۸۸۳ میلیون تومان درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۸ درصد افزایش نشان می‌دهد.

گزارش سه ماهه منتشر شده‌ شرکت در خرداد ماه ۱۴۰۲ نشان می‌دهد که مبلغ ۲۶۷ میلیارد و ۷۱۷ میلیون تومان حق بیمه خالص توسط شرکت نگهداری می‌شود. در این دوره بالغ بر ۶۰ درصد از کل پرتفو را حق بیمه زندگی اندوخته‌دار تشکیل داده و مابقی به رشته های دیگر اختصاص داده شده است. شرکت طی عملکرد تجمیعی خود در فصل بهار امسال تراز مثبت ۱۳۶ درصدی ثبت کرده است.

توانگری مالی، توانایی مالی موسسه برای پوشش ریسک‌های پذیرفته شده خود تعریف شده و از تقسیم مبلغ سرمایه موجود بر مبلغ سرمایه الزامی حاصل می‌شود. بیمه مرکزی همه ساله با محاسبه نسبت توانگری جایگاه شرکت‌های بیمه را از این منظر مشخص می‌کند. شرکت بیمه کارآفرین با چشم‌انداز افزایش سهم از بازار و رسیدن به ترکیب پوتفوی سودآور توانسته برای هفتمین سال متوالی سطح توانگری یک را به دست آورد. این شرکت با تکیه بر اصول بیمه‌گری، انسجام و کار گروهی، برنامه ریزی، به کارگیری نیروی متخصص، آموزش مداوم و تمرکز بر اولویت‌ها توانست جایگاه مطلوب و همیشگی خود را در میان دیگر شرکت‌های بیمه حفظ کند. همانطور که در نمودار زیر می‌بینید، نسبت توانگری شرکت بیمه کارآفرین طی چند سال اخیر همواره دارای سطح یک توانگری مالی بوده است.

بیمه کارآفرین توانسته طی سال‌های متمادی با تکیه بر ارائه محصول جذاب، توسعه زیرساخت و آموزش کارشناسان در بخش بیمه‌های عمر و زندگی خوش بدرخشد. کل حق بیمه وصولی (از محل صادره و تمدیدی) بیمه‌های عمر در سال ۱۳۹۹ با رشدی ۳۱ درصدی معادل ۸۳۰ میلیارد تومان بود. در سال ۱۴۰۰ کل حق بیمه وصولی شرکت به هزار و ۱۳۵ میلیارد و ۵۳۲ میلیون تومان رسید و رشدی ۳۶ درصدی را ثبت کرد. این روند در سال ۱۴۰۱ به اوج خود رسید و با رشد ۵۳ درصدی دریافتی شرکت به رکورد هزار و ۷۳۷ و ۱۲۵ میلیون تومان رسید.

در نمودار زیر می‌توانید روند به ثمر نشستن تلاش‌های مجموعه و اقبال بازار به محصول و برند شرکت در این رشته بیمه‌ای را مشاهده کنید. همچنین، در سه ماهه اول سال ۱۴۰۱ در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته، بیمه‌های عمر و زندگی بیش از ۴۵ درصد رشد داشته‌اند و انتظار می‌رود این روند مثبت در ماه‌های آینده تداوم داشته باشد. گفتنی‌ است سهم بیمه نامه‌های عمردر صنعت به طور میانگین ۱۴.۱ درصد است در حالی که این رشته حدود نیمی از پرتفوی بیمه کارآفرین را به خود اختصاص داده است.

در بخش حق بیمه وصولی جدید نیز شرکت در سال ۱۴۰۱ رشدی ۱۰۷ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ ثبت کرده است و آورده شرکت از این محل از ۲۶۹ میلیارد و ۲۸۹ میلیون تومان به ۵۵۸ میلیارد و ۸۹۶ میلیون تومان رسید.

با حرکات روزافزون جوامع به سوی دنیای دیجیتال، موضوع فروش آنلاین بیمه عمر نیز یکی از مباحثی مجادله برانگیز میان کارشناسان بود و بخش بزرگی از فعالان معتقد بودند که با توجه به نوپایی صنعت بیمه در ایران فروش آنلاین بیمه‌نامه به سادگی امکان‌پذیر نخواهد بود. باوری که همه‌گیری بیماری کرونا آن را به سرعت تغییر داد و فرصتی استثنایی در اختیار بیمه‌گذاران نهاد.

شرکت بیمه کارآفرین هم با اقدام به موقع و ایجاد زیرساخت‌های لازم از این فرصت نهایت استفاده را برد. این شرکت در شهریور ماه ۱۳۹۸ باشگاه مشتریان خود را با محوریت شبکه فروش به عنوان اصلی‌ترین مشتری بیمه کارآفرین راه‌اندازی و افتتاح کرد و روز ششم شهریور ماه را به عنوان «روز تحول دیجیتال بیمه کارآفرین» نام‌گذاری کرد.

علت این نام گذاری عزم مدیریت برای تغییرات گسترده در جهت اصلاح فرآیندهای ارائه خدمات به کلیه مشتریان با استفاده از دستاوردهای انقلاب دیجیتال و ایجاد تغییر و تحول بنیادین در شرکت عنوان شده است. بدین ترتیب، سامانه باشگاه مشتریان با امکانات بسیار ویژه برای نمایندگان و کارگزاران طراحی شد و در دسترس عموم قرار گرفت.

توسعه شبکه فروش به سبک جدید، تسهیل فرایند فروش، امکان فروش بیمه‌نامه به واسطه موبایل و در نهایت حذف اپراتوری همکاران شعب از جمله اقداماتی است که بیمه کارآفرین برای افزایش عملکرد شرکت در دستور کار خود قرار داده است. باشگاه مشتریان بیمه کارآفرین براساس ارزیابی‌های انجام‌ شده و امتیاز کسب شده، به‌عنوان محصول نوآور برتر ایرانی در سال ۱۴۰۰ انتخاب شد. محصولی که اعداد و ارقام و روند درآمدی شرکت کارآمدی آن را بیش از پیش تائید می‌کنند.

شرکت بیمه کارآفرین در سال ۱۴۰۱ و در سالروز راه‌اندازی باشگاه مشتریان و روز تحول دیجیتال شرکت از سامانه جدیدی با عنوان «کارا» به عنوان دستیار ویژه شبکه فروش رونمایی کرد. این نرم افزار به نماینده و سازمان‌های فروش دسترسی لازم به اطلاعات مشتریان خود را می‌دهد تا در زمان مناسب نسبت به پیگیری سررسید‌های معوق اقدام نمایند. این اقدام در راستای اهداف شرکت و ارائه خدمات هر چه بهتر به بیمه‌گذاران در جهت دیجیتالی شدن فرآیند‌های ارائه خدمات برای شبکه فروش بوده و انتظار می‌رود علاوه بر افزایش درآمد باعث کاهش هزینه‌های کسب و کار نیز بشود.

بیمه کارآفرین همچنین به منظور تجمیع خدمات پس از فروش خود اقدام به راه‌اندازی سامانه نرم‌افزاری «کارینو» کرده است. این محصول که در حال حاضر در فاز اول خود قرار دارد انواع خدمات پس از صدور بیمه نامه شامل مشاهده آخرین وضعیت بیمه‌نامه، مشاهده وضعیت مالی بیمه‌نامه، چاپ بیمه‌نامه، پرداخت اقساط بیمه‌نامه، واریز به اندوخته در بیمه‌نامه‌های عمر، مشاهده اندوخته و امکان ارسال درخواست برداشت از اندوخته و ویرایش اطلاعات تماس بیمه‌گذاران را فراهم کرده است.

این محصول در فاز دوم خود امکانات دیگری همچون درخواست الحاقیه و اعلام خسارت در رشته‌های مختلف را ارئه خواهد کرد. این محصول می‌تواند با کاهش نیاز به حضور فیزیکی مشتریان هزینه‌های شرکت را کاهش دهد. همچنین چنین محصولاتی منجر به صرفه‌جویی در وقت مشتریان و کاهش آلودگی هوا و ترافیک در سطح کشور می‌شود که بسیار ارزنده است و نشان‌دهنده‌ی توجه مدیریت به مسئولیت اجتماعی شرکت است.

 

ارسال نظر