شناسه خبر : 27206

اختصاصی چابک‌آنلاین؛

اجرای IFRS هزینه های زیادی را به شرکت های بیمه ای تحمیل می کند

اجرای IFRS هزینه های زیادی را به شرکت های بیمه ای تحمیل می کند

یک کارشناس صنعت بیمه، اظهار کرد: با توجه به شرایط اقتصادی کشور اجرای استانداردهای گزارشگری مالی بین المللی( IFRS عقلایی نیست و هزینه های سرسام آوری را به شرکت های بیمه ای تحمیل می کند و از طرفی هم توقعات سهامداران رااز شرکت‌ها افزایش می دهد.!

چابک آنلاین، بهاره تاجرباشی، "رسول تاجدار" در گفت و گو با چابک آنلاین، گفت: سازمان بورس و اوراق بهاداردر سال های 96 و 97 مصوبه ای را برای موسسات مالی به اضافه شرکت هایی که سرمایه بالای هزارمیلیارد تومان داشتند صادرکرد که اجرای استاندارد IFRS برای آنها اجباری است.

وی، افزود: از این استاندارد استقبالی نشد زیرا اجرای آن با موفقیت همراه نبود و درایران هم  تاکنون اجرایی نشده  هرچند که دربسیاری از کشورهای دنیا اجرا شده و در برخی از کشورهای اروپایی و یا  آمریکایی هم  هنوز اجرا نشده است .

این کارشناس صنعت بیمه، تصریح کرد: اجرای  IFRS بیشتربه شفافیت صورت های مالی کمک می کند و مبنای محاسبه مالیات نیست و صرفا به شفافیت صورت های مالی تاکید دارد.

تاجدار، گفت: در IFRS  تاکید می شود که دارایی ها بر مبنای ارزش منصفانه در صورت های مالی نشان داده شوند.

وی، ادامه داد: از آنجایی که در  کشور یک تورم جدی وجود دارد، بنابراین محاسبه ارزش واقعی دارایی در مقطع ترازنامه ابهامات و توقعات زیادی را در سهامداران ایجاد می کند.

این کارشناس صنعت بیمه، خاطرنشان کرد که دارایی های ثابت شرکت‌ها  درهمین دو سال گذشته بیش از 300 درصد رشد داشته که می توان در نظر گرفت  که توقعات سهامداران را چقدر  افزایش خواهد داد و از طرفی ارزش یابی این دارایی ها می تواند هزینه های سرسام آوری را به شرکت ها از لحاظ کارشناسی تحمیل کند.

تاجدار، با اشاره به شرکت های کوچک بیمه ای، گفت: اجرای این استانداردحسابرسی  برای بسیاری از شرکت های کوچک  عقلایی نیست وهزینه های سنگینی را برای شرکت ها ایجاد می کند.

وی، درخصوص تفاوت IFRS 17  و IFRS 22، توضیح داد: تفاوت زیادی مابین این دو استاندارد وجود ندارد از آنجایی که  اجرایی شدن این استاندارد در بسیاری از شرکت های بیمه ای دنیا مشکلاتی را به همراه داشت دائما به تاخیر انداخته شده و الان به عدد 22 رسیده و هنوز نتوانستند اجرای آن را به صورت کامل انجام دهند.

این کارشناس صنعت بیمه، تاکید کرد که اصرار بی مورد به اجرای این استاندارد جزء هزینه برای شرکت های بیمه ای دستاورد دیگری ندارد و عمده محور IFRS  هم برمبنای ارزش منصفانه دارایی است که اجرای آن  منجر به افزایش توقع سهامداران و در آینده ای نه چندان دور سازمان مالیاتی می شود.

تاجدار، اذعان داشت که برای شفافیت صورت های مالی شرکت های بیمه ای همین استانداردهای حسابداری ایران که درحال حاضر اجرایی می شود مشکلی ندارد و می توان در یادداشت های پیوست، ارزش منصفانه دارایی هم از نظر مدیریت افشا کرد. 

وی، گفت: همین روش موجود حسابرسی  روش خوبی است و دست زدن به صورت های مالی شرکت های بیمه ای عقلایی نیست.

ارسال نظر