مصرف آب تهران به ۶۰ هزار لیتر در ثانیه رسید
به گزارش چابک آنلاین به نقل از وزارت نیرو، براساس اعلام سازمان هواشناسی کشور، دمای میانگین در پهنه سرزمینی ایران از ابتدای تابستان امسال تاکنون با ۱.۹ درجه سلسیوس افزایش در مقایسه با متوسط درازمدت به ۳۱ درجه رسیده است.این میزان البته میانگین کلی دمای هوا را شامل میشود حال آنکه دمای بیشینه کشور در تابستان امسال میانگین ۳۸.۲ درجه را تجربه کرده است؛ یعنی ۱.۵ درجه بیش از میانگین درازمدت.
در همین حال، استان تهران دمای میانگینی معادل ۲۷.۶ درجه سلسیوس را از ابتدای تابستان تاکنون تجربه کرده که ۱.۸ درجه بیش از دمای متوسط درازمدت است و البته دمای بیشینه این استان در دوره مورد بررسی با ۱.۵ درجه افزایش در مقایسه با دوره درازمدت به ۳۴.۴ درجه سلسیوس رسیده است.
در یک بررسی کلیتر، میانگین دمای کشور از ابتدای سال آبی جاری (مهرماه ۱۴۰۲ تاکنون) ۱.۵ درجه سلسیوس در مقایسه با دوره درازمدت و ۰.۵ درجه سلسیوس نسبت به زمان مشابه سال آبی گذشته افزایش یافته حال آنکه این میزان در استان تهران به ترتیب ۱.۷ و ۰.۹ درجه سلسیوس به ثبت رسیده است یعنی افزایش دمایی بیش از میانگین رشد دمایی کل کشور. همسو با رکوردشکنی دمایی، میزان مصرف آب در تهران نیز متاثر از گرمای بیسابقه و تداوم آن در طول تابستان، رکوردهای تازهای را به ثبت رساند.
این درحالیست که مصرف آب شهروندان تهرانی به چهار میلیون مترمکعب معادل چهار میلیارد لیتر در یک شبانهروز رسید که رقمی عجیب به نظر میرسد. تصور کنید که ساکنان تهران در طول ۲۴ ساعت، معادل دو میلیارد و ۶۶۶ میلیون بطری آب ۱.۵ لیتری مصرف کرده باشند؛ یعنی حتی با حساب ۱۵ میلیون نفر جمعیت ساکن در شهر تهران، هر شهروند به طور متوسط روزانه نزدیک به ۱۷۸ بطری آب ۱.۵ لیتری مصرف کرده است.
مصرف لحظهای آب توسط شهروندان تهرانی در لحظه پیک مصرف مردادماه امسال ۵۹ هزار لیتر در ثانیه اعلام شده است که این میزان نیز رکورد جدیدی در مصرف لحظهای محسوب میشود هر چند که این رکورد به واسطه تداوم گرما در شهریورماه به ۶۰ هزار لیتر در ثانیه نیز رسیده است.
با این حال، در شبکه تامین و توزیع آب در تابستان متفاوت امسال با وجود گرمای کمسابقه و تداوم آن در طول تابستان امسال و ادامه خشکسالی، به واسطه برنامهریزیهای ۱.۵ ساله اخیر در قرارگاه تنش آبی و مدیریت جهادی همکاران شرکت، محدودیتی در تامین آب شهروندان تهرانی ایجاد نشد هر چند که نیاز است سرانه مصرف آب با همکاری آنان اصلاح شود چراکه میانگین مصرف هر شهروند (۲۵۰ لیتر در شبانهروز) هماکنون حدود دو برابر الگوی تعیین شده (۱۳۰ لیتر در شبانهروز) است.