جهش تولید برق تجدیدپذیر در سالهای آتی
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با بیان اینکه برای گذر از اوج بار سال جاری ۶۰ نقطه حساس شبکه انتقال برق اصلاح و نوسازی شد، افزود: از مجموع ۹۵۰۰ مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی، ۱۴ واحد بخار سیکل ترکیبی است که سالانه حدود ۴میلیارد مترمکعب صرفهجویی گاز را به همراه دارد و تمامی آنها توسط دستان توانمند متخصصین داخلی طراحی و اجرا شده است.
به گزارش چابک آنلاین، همایون حائری معاون برق و انرژی وزیر نیرو در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار روزنامه اطلاعات تاکید کرد: اکنون در آمادگی ۱۰۰ درصدی قرار داریم و تلاش میکنیم در هیچ نقطهای از کشور خاموشی برنامهریزی شدهای نداشته باشیم.
وی گفت: کل امکانات بخش برق کشور اکنون در حال فعالیت است ولی گرمای شدید هوا فشار زیادی به شبکههای انتقال وارد می کند که در صورت صرفه جویی مردم، هیچ گونه خاموشی نخواهیم داشت.
حائری با اشاره به اینکه اوج تقاضای مصرف برق به حدود ۸۰ هرار مگاوات رسیده است، در حالیکه ظرفیت تولید برق در تمامی نیروگاههای کشور حدود ۹۳ هزار مگاوات است،ادامه داد: طی سالهای اخیر برنامههای متعددی برای آمادگی بخش تولید برق کشور تدوین کرده ایم. علاوه بر این در قالب یک برنامه بلندمدت ۲۰ ساله روی توسعه انرژیهای تجدید پذیر تمرکز کردهایم.
به گفته وی،برنامههای کوتاه مدت توسعه تولید برق از ابتدای مهر ۱۴۰۰با ۱۰۰اقدام شروع شد که کاهش ناترازی برق در تابستان سال ۱۴۰۱را به همراه داشت. با همین الگو برای سال ۱۴۰۲ هم ۱۴۰ اقدام تدوین شد که موفق شدیم اوج بار پارسال را به خوبی پشت سر بگذاریم. همچنین امسال تا پیش از آغاز اوج بار ظرفیت تولید برق کشور با ۹هزار و ۵۰۰مگاوات افزایش نسبت به ابتدای کار دولت سیزدهم به بیش از ۹۳هزار مگاوات رسید و در کنار آن برای عبور موفق از اوج بار تابستانی که در آن قرار داریم ۱۸۰اقدام راهبردی جدید تدوین کردیم که نه تنها شامل تجربیات موفق اقدامات سال های قبل است، بلکه این برنامه در کنار تمرکز بر روی بخش افزایش سهم تولید، بخش مدیریت مصرف و بخش توزیع، روی نقاط حساس شبکه انتقال برق هم تمرکز ویژهای دارد.
معاون وزیر نیرو گفت: بخش اعظم فشار تأمین برق در روزهای گرم سال و اوج بار به عهده شبکه توزیع است و به همین دلیل ما امسال ۶۰ نقطه حساس در شبکه انتقال را مشخص و نقاط ضعف آنها را برطرف کردیم. در کنار این اقدام تمامی نیروگاههایی که قرار بود امسال وارد مدار شوند، به بهره برداری رسیدهاند و در بخش تولید آمادگی لازم به طور کامل وجود دارد.
وی با بیان اینکه ظرف ۳ سال گذشته ۹هزار و ۵۰۰مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شده که ۷هزار مگاوات از آن مربوط به نیروگاههای حرارتی است، گفت: از مجموع نیروگاه های حرارتی جدیدی که در این مدت وارد مدار شده اند، ۵هزار و ۵۰۰مگاوات توسط وزارت نیرو و هزار و ۵۰۰ مگاوات توسط بخش صنعت احداث شده است. همچنین حدود ۵۰۰مگاوات نیروگاههای کوچک به عنوان تولید پراکنده در نقاط مختلف احداث شده و از محل ارتقاء نیروگاههای موجود هم ۲ هزار مگاوات به ظرفیت تولید کشور افزوده شده است.
حائری افزود: نکته مهمتر اینکه از مجموع ۹۵۰۰ مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی، ۱۴ واحد بخار سیکل ترکیبی است که سالانه حدود ۴میلیارد مترمکعب صرفهجویی گاز را به همراه دارد و تمامی آنها توسط دستان توانمند متخصصین داخلی طراحی و اجرا شده است.
وی ادامه داد: اکنون همگان باور دارند که تقاضای مصرف برق در کشور هر سال در حال افزایش شدید است و به همین سبب باید از همه ظرفیت های کشور برای تولید برق استفاده کرد و یکی از مهمترین ظرفیت های ما، تولید برق از روش های تجدیدپذیر است.
معاون برق و انرژی وزیر نیرو گفت: ظرف سالهای اخیر زنجیره ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر در داخل کشور کامل شده و با استفاده از ظرفیت ماده ۱۲ قانون برنامه یا سرمایه گذاری خارجی حداقل ساخت ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در برنامه قرار گرفته است. در حال حاضر حدود ۱۳۰۰تا ۱۴۰۰مگاوات ظرفیت منصوبه نیروگاه تجدیدپذیر داریم ولی از سالهای آتی تولید برق در این حوزه با یک جهش قابل ملاحظه روبرو خواهد شد.
وی گفت: از طرف دیگر، اعطای مجوز فروش برق تجدیدپذیر در تابلوی سبز بورس انرژی موجب خرسندی سرمایه گذاران این حوزه شده و به صنایع هم این امکان را داده است تا در فصل تابستان که نیاز به انرژی بیشتری دارند با قیمتهای بسیار خوبی از تابلوی سبز، برق خود را تأمین کنند.
حائری گفت: این توضیحات نشان میدهد که برای توسعه تولید برق اقدامات خوبی صورت گرفته ولی همچنان کاهش ناترازی موجود در گرو صرفه جویی مصرف به ویژه در بخش خانگی است.