آمریکا چطور مصرف برق را مدیریت میکند؟
کشور آمریکا از جمله کشورهای مهم جهان است که با هدف کنترل و مدیریت بهینه مصرف برق مجموعه اقدامات متفاوتی را در دستور کار قرار داده است. از جمله این اقدامات باید به افزایش تعرفه برق در ساعتهای اوج بار اشاره کرد که سبب میشود بسیاری از شهروندان این کشور از روی اجبار مصرف برق خود را کاهش دهند.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از وزارت نیرو، در کشور آمریکا و در ساعتهای اوج بار مصرف برق طرح قیمت گذاری اوج مصرفcritical peak pricing به اجرا در میآید که به موجب این طرح، تعرفه محاسباتی خرید برق بعضاً تا چند برابر شرایط عادی افزایش پیدا میکند.
هدف از اجرای این طرح آن است که با افزایش قیمت برق در ایام بحرانی تا سطح هزینه تمام شده و چه بسا بیشتر، مشترکان ناگزیر شوند از مصرف غیرضروری پرهیز کنند تا روند مصرف برق وارد شرایط بحرانی نشود.
پایگاه خبری تحلیلی «EnergySage» پیشتر در همین رابطه نوشت، اگرچه شرکتهای مختلف تولید کننده برق تمام تلاش خود را میکنند تا انرژی برق را با کمترین هزینه ممکن به دست شهروندان برسانند، اما با افزایش تقاضا در شبکههای برق، نیروگاههای مختلف برای تأمین برق به مشکل برمیخورند و برای حفظ پایداری جریان برق ناچار میشوند قیمت را افزایش دهند تا حتی الامکان از مصارف غیرضروری در این ایام جلوگیری شود.
ساز و کار اجرای این طرح در کشور آمریکا به این صورت است که در ایام بحرانی که میزان مصرف برق بنا به دلایلی نظیر افزایش دمای هوا به شدت افزایش پیدا میکند، تعرفه برق که در شرایط عادی حدوداً ۱۰ سنت است، متغیر میشود و در ساعات پیک مثل بعد از ظهرها بیش از سه برابر افزایش مییابد.
بر اساس اطلاعاتی که تارنمای «nergybot.com» منتشر کرد، اگرچه میانگین نرخ برق در آمریکا ۱۶.۸۸ سنت در هر کیلووات ساعت است، اما ایالات هاوایی بالاترین میانگین نرخ برق را با ۴۵.۱۹ سنت در هر کیلووات ساعت و ایالت یوتا با ۱۱.۰۷ سنت در هر کیلووات ساعت کمترین میانگین نرخ برق را دارد.
تارنمای solar.com در خصوص میانگین قیمت برق خانگی آمریکا به صورت ماهانه با اشاره به اینکه میزان مصرف برق در ایالتهای مختلف متفاوت است، میانگین قیمت برق ماهانه را ۱۵۰ دلار اعلام کرده است که البته در برخی ایالتها مانند هاوایی تا ۲۲۰ دلار نیز افزایش می یابد که نسبت به ایالت یوتا با قبضهای برق ۹۲ دلاری افزایش ۲.۵ برابری را نشان می دهد.
بر اساس این گزارش بنابر تفاوتهای آب و هوایی در ایالتهای مختلف آمریکا، میانگین مصرف برق نیز متفاوت است و به عنوان نمونه در حالی میانگین مصرف ماهانه برق خانگی در ایالت لوئیزیانا ۱۲۰۰ کیلووات ساعت در ماه است که مردم ایالت هاوایی ماهانه ۳۵۰ کیلووات ساعت برق مصرف میکنند.
باتوجه به اینکه آمریکاییها در مقاطع مختلفی از سال دورههای اوج مصرف برق را تجربه می کنند، استراتژی اصلی مسئولان صنعت این کشور برای کنترل مصرف برق اجرای طرح قیمت گذاری اوج مصرف است.
توضیح بیشتر اینکه در ایالتهای مختلف آمریکا ۱۵ تا ۲۰ دوره اوج مصرف وجود دارد که در این دوران و در شبانه روز، شهروندان چیزی حدود ۴ ساعت مشمول طرح قیمت گذاری در زمان اوج مصرف میشوند و از یک روز قبل برای آنها پیامهایی ناظر بر آغاز طرح از روز بعد ارسال میشود تا شهروندان برای مدیریت مصرف برق خود در ایام مورد اشاره آمادگی کافی داشته باشند.
مدیران صنعت برق در کشور آمریکا بر این باور هستند که از این طریق جدا از کمک به حفظ پایداری جریان برق همچنان میتوانند به دو هدف اصلی دست پیدا کنند.
نخست اینکه با این اقدام و افزایش قیمت برق زمینهای را فراهم میکنند تا مصرف کنندگان برق اعم از خانگی و صنعتی الگوهای کاهش مصرف و روشهای صرفهجویی را بهتر و بیشتر درک کنند.
دیگر اینکه با این اقدام زمینهای را فراهم میکنند تا شهروندان حتی در ایامی که تقاضای برق کاهش مییابد نیز به واسطه عادت به صرفهجویی و رعایت الگوها با صورتحسابهای به مراتب ارزانتری رو به رو شوند.
البته افزایش تعرفه برق تنها راهکار آمریکاییها برای جلوگیری از خاموشی نیست و مدیران صنعت برق این کشور همچنین برای جلب مشارکت بیشتر شهروندان ساز و کاری فراهم کردهاند تا مشترکانی که در ایام بحرانی با دولت در اجرای طرح همکاری میکنند، در سایر ایام سال مشمول تخفیفهای ویژه شوند.
مستند به اطلاعات منتشر شده در «EnergySage»، دولت آمریکا برای آن دسته از شهروندان که نمیتوانند در ایام اوج بار، مصرف برق خود را کاهش دهند، راهکارهای مدیریتی دیگری را نیز پیشنهاد داده است، که از جمله آنها میتوان به خرید پنلهای خورشیدی و ذخیره سازی برق در ایام کم باری برای استفاده در دوران اوج بار مصرف اشاره کرد.
همچنین به شهروندان آمریکایی توصیه میشود با بهسازی و نوسازی وسایل پرمصرف مانند یخچال و ماشین لباسشویی، جدا کردن وسایل برقی از پریز برق در ایامی که به آن نیاز ندارند، عایق کاری مناسب منازل مسکونی، تنظیم دمای محیط خانه در حد استاندارد، استفاده از لامپهای هوشمند و اندازهگیری مداوم میزان مصرف نسبت به کاهش مصرف برق خود اقدام کنند.
استراتژی دیگر آمریکاییها برای کاهش وابستگی مصرف برق بخش خانگی به شبکه سراسری و نیروگاههای حرارتی که به دلیل افزایش قیمت شبکه، با استقبال مشترکان خانگی نیز رو به رو شده است، طرح مهم توسعه انرژی خورشیدی در بخش خانگی است.
بر اساس اطلاعاتی که در همین رابطه تارنمای «solarinsure.com» منتشر کرد، در حال حاضر چیزی حدود ۴ میلیون و ۲۰۰ خانه در آمریکا به پنل های خورشیدی مجهز هستند و به طور متوسط بین ۱۰۵ تا ۱۲۶ میلیون پنل خورشیدی در این کشور نصب شده است.
واقعیتی که نشان می دهد آمریکاییها به شدت روی انرژی خورشیدی به عنوان منبع اصلی تامین برق در بخش خانگی حساب باز کردهاند و تلاش دارند با افزایش شمار خانههای مجهز به پنل خورشیدی، فرایند گذار انرژی از انرژیهای فسیلی به سمت انرژی سبز را تسریع بخشند.