عدم پوشش بیمه ای عامل اصلی هجوم پزشکیان به حوزه جراحی زیبایی

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: نظام پرداخت در حوزه سلامت باعث شده که اختلاف پرداختی بین رشته‌های مختلف پزشکی ایجاد شود و اگر مثل بسیاری از کشورهای اروپایی، طرح پزشکی خانواده و نظام ارجاع در ایران هم اجرا شود، عدالت در پرداختی‌ها نیز شکل می‌گیرد.

عدم پوشش بیمه ای عامل اصلی هجوم پزشکیان به حوزه جراحی زیبایی

به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایرنا، سید سجاد رضوی درباره واقعی شدن تعرفه‌های تشخیصی درمانی و نظام پرداخت در حوزه سلامت، افزود: نظام پرداخت حوزه سلامت در ایران به‌جای آن‌که عدالت‌ محور و سلامت محور باشد، بیمار محور شده و همین امر اختلاف در پرداختی‌های رشته‌های مختلف و گرایش پزشکان به رشته‌های پردرآمد و جراحی را رقم زده است.

وی ادامه داد: در دنیا برای این‌که عدالت بین رشته‌ای برقرار شود، پرداختی کارکنان نظام سلامت بر اساس عملکرد و به صورت سالانه است که بخشی ثابت و بخشی بر اساس کارایی و اثربخشی تعیین می‌شود ولی در نظام پرداخت سلامت در ایران با توجه به تعرفه‌ها، خدماتی که مربوط به ویزیت و شرح حال است، همواره عقب مانده و خدماتی که شامل جراحی‌ها می‌شود، تعرفه‌های بالاتری دارند؛ در نتیجه پزشکان به سمت خدماتی می‌روند که در آنها جراحی انجام می‌شود.

رضوی گفت: به جز این‌که میزان تعرفه‌ها پایین است، بیشتر در زمینه عدالت در پرداختی‌های رشته‌های مختلف مشکل داریم و وقتی تعرفه‌ها همین طور بیشتر می‌شود، بی عدالتی بیشتر نمایان خواهد شد.

معاون وزیر بهداشت افزود: تعرفه تمام شده ویزیت در مراکز دولتی و حتی خصوصی پایین است و تعرفه‌ها در برخی خدمات جراحی نیز مناسب نیست و در نتیجه علاقه‌مندی پزشکان به این رشته‌ها کاهش پیدا کرده و صندلی‌های دوره تخصصی این رشته‌ها خالی مانده است.

وی اظهار کرد: از طرفی وقتی نظام مالیاتی پلکانی اجرا نمی‌شود، این مسائل شکل می‌گیرد. تعرفه‌های خدمات تشخیصی و درمانی پایین است اما بدتر از آن، عدالت در مالیات و پرداختی وجود ندارد. باید عدالت در پرداختی بین رشته‌ها وجود داشته باشد تا رشته‌های تخصصی مانند اطفال، بیهوشی، داخلی و عفونی خالی از متخصص نشود.

به گفته معاون وزیر بهداشت، در حالی که در برخی رشته‌های تخصصی میزان استقبال بسیار پایین است و برای برخی رشته‌ها مانند جراحی زیبایی شاید ۵ یا ۱۰ نفر در کشور مورد نیاز باشد اما اکنون ۱۳۰ نفر برای این رشته‌های تخصصی ثبت‌نام می‌کنند.

عدالت در پرداخت مالیات برقرار شود

رضوی گفت: اگر تعرفه‌های خدمات تشخیصی و درمانی به همین شیوه افزایش پیدا کند، شرایط همین خواهد بود؛ این وضعیت در پزشکی خانواده و نظام ارجاع اتفاق نمی‌افتد و متخصصان بر اساس عملکرد و حقوق پایه کار می‌کنند و عدالت برقرار می‌شود.

وی ادامه داد: در هر نظام پرداختی در دنیا، در زمینه مالیات و دارایی، عدالت برقرار می‌شود؛ به طور مثال گفته می‌شود مالیات در رشته‌هایی مانند اطفال و داخلی تا میزان مشخصی از دریافتی، اخذ نشده یا کمترین مقدار دریافت می‌شود و در رشته‌های دیگر که درآمد بیشتری دارند، میزان بیشتری مالیات می‌گیرند. در نتیجه افراد بر اساس علاقه‌مندی، رشته را انتخاب می‌کنند و نه بر اساس درآمد ولی در حال حاضر این طور نگاه می‌شود که کدام رشته، درآمد بیشتری دارد.

وی ادامه داد: در سال‌های ۱۳۶۲ تا ۱۳۷۰، پزشکانی که بالاترین نمره‌ها را داشتند سراغ تخصص اطفال می‌رفتند زیرا نظام پرداخت حوزه سلامت به این شکل نبود؛ وقتی نظام پرداخت تغییر کرد، بسیاری به سمت جراحی زیبایی رفتند. این اتفاقات به دلیل عدم عدالت در پرداخت و مالیات است.

رضوی اضافه کرد: موضوع دیگر این است که بیمه‌ها باید توان پوشش هزینه‌ها را داشته باشند و تعرفه‌ها باید بر اساس منابع و مصارف واقعی باشد.

copied
نظر بگذارید