بازدهی شاخص هم‌وزن در ۸ روز، به ۱۸.۸درصد رسید

رشد ۱۸.۸درصدی شاخص هموزن در ۸روز، نشانه‌ای از بازگشت پرقدرت اعتماد و تداوم موج صعودی در تالار شیشه‌ای است.

بازدهی شاخص هم‌وزن در ۸ روز، به ۱۸.۸درصد رسید

به گزارش چابک آنلاین،  بازار سهام دیروز و در هشتمین روز معاملاتی سال،  به روند صعودی خود ادامه داد و با ثبت رشد ۲درصدی شاخص کل، به محدوده ۴‌میلیون و ۲۳۶هزار واحدی رسید. تداوم ورود نقدینگی حقیقی‌ها، افزایش ارزش معاملات و فراگیری رشد قیمتی در میان نمادهای بورسی، از استمرار فضای خوش‌بینی در بازار حکایت دارد.

در شرایطی که تنها حدود ۲۵۰هزار واحد تا سقف تاریخی شاخص کل فاصله باقی مانده است، بسیاری از فعالان بازار سهام بر این باورند که بورس تهران در حال تجربه یکی از پرقدرت‌ترین دوره‌های رونق خود در سال‌های اخیر است؛ رونقی که موتور محرک آن را ورود گسترده سرمایه‌های خرد و انتظارات تورمی شکل داده است.

بر این اساس نگاهی به معاملات روز یکشنبه نشان می‌دهد بورس تهران با ادامه موج تقاضا در بیشتر گروه‌ها همراه شد؛ شاخص کل بورس با رشد ۲درصدی توانست از سطح ۴‌میلیون و ۲۳۶هزار واحد عبور کند و فاصله خود را با سقف تاریخی ثبت‌شده در ۲۹دی‌ماه سال گذشته کاهش دهد.

این در شرایطی است که سقف تاریخی شاخص کل بورس در محدوده ۴ ‌میلیون و ۴۹۱هزار واحد قرار دارد و با توجه به شتاب فعلی بازار سهام، دستیابی دوباره به این سطح دور از انتظار به نظر نمی‌رسد.

همزمان شاخص کل هموزن نیز که تصویری دقیق‌تر از وضعیت کلی بازار ارائه می‌دهد، روز گذشته با رشد ۲.۷۹درصدی به سطح یک‌میلیون و ۱۳۲ هزار واحد رسید؛ این در حالی است که رشد بیشتر شاخص هموزن نسبت به شاخص کل نشان می‌دهد رونق معاملات تنها محدود به نمادهای بزرگ و شاخص‌ساز نیست و بخش وسیعی از شرکت‌های کوچک و متوسط بازار سهام نیز در این روند صعودی مشارکت دارند.

اما مهم‌ترین رخداد معاملاتی روز گذشته به ثبت رکوردی تاریخی در ورود پول حقیقی‌ها مربوط می‌شود؛ جایی که سرمایه‌گذاران حقیقی در جریان معاملات روز یکشنبه بیش از ۶هزار و ۳۲۲‌میلیارد تومان نقدینگی وارد بازار سهام کردند؛ این رقم بالاترین میزان ورود پول حقیقی‌ها در یک روز معاملاتی در تاریخ بورس تهران محسوب می‌شود. بر این اساس ثبت چنین رکوردی بیانگر آن است که نگاه بخش بزرگی از سرمایه‌گذاران خرد همچنان به آینده بازار سرمایه دستکم در کوتاه مدت خوش‌بینانه است.

این در حالی است که از ابتدای سال تاکنون و تنها در هشت روز معاملاتی، حدود ۳۳همت سرمایه حقیقی وارد گردونه معاملات سهام شده است. چنین حجمی از ورود نقدینگی در مدت زمانی کوتاه، نشان‌دهنده افزایش تمایل سرمایه‌گذاران برای حضور در بازار سهام و انتقال منابع از سایر بازارها به بورس است.

در همین حال ارزش معاملات خرد نیز روز گذشته در سطحی بالا باقی ماند و به کانال ۱۲هزار‌میلیارد تومان رسید. بر این اساس باید گفت تداوم ارزش معاملات دورقمی در کنار ورود مستمر پول حقیقی‌ها، یکی از مهم‌ترین نشانه‌های پایداری روند صعودی در بازار محسوب می‌شود؛ چراکه رشد قیمت‌ها در چنین شرایطی از پشتوانه نقدینگی کافی برخوردار است.

همچنین در معاملات روز گذشته حدود نیمی از ورود پول حقیقی‌ها به سمت نمادهای بزرگ بازار سهام هدایت شد و بیش از ۳هزار‌میلیارد تومان نقدینگی جذب ۵۰شرکت بزرگ بورس شد. این موضوع نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران علاوه بر نمادهای کوچک‌تر، همچنان نگاه ویژه‌ای به شرکت‌های بزرگ و اثرگذار تالار شیشه‌ای دارند؛ جایی که یکی دیگر از نشانه‌های قدرت روند صعودی فعلی، گستردگی رشد قیمت‌ها در سطح بازار است.

از نگاهی دیگر در پایان معاملات روز یکشنبه، ۹۹درصد نمادهای معاملاتی با افزایش قیمت مواجه شدند و تنها یک‌درصد از نمادها در محدوده منفی به کار خود پایان دادند. کارشناسان بر این باورند چنین فراگیری در رشد قیمت‌ها معمولا زمانی رخ می‌دهد که فضای عمومی بازار سهام تحت‌تاثیر انتظارات مثبت قرار گرفته باشد و جریان نقدینگی به شکل گسترده در حال توزیع میان صنایع مختلف باشد.

افزون بر این از زمان آغاز بکار دوباره بازار سرمایه، شاخص هموزن نیز رشد ۱۸.۸درصدی را به ثبت رسانده است؛ موضوعی که از عملکرد بهتر طیف وسیعی از شرکت‌های بازار نسبت به نمادهای بزرگ حکایت دارد. در مجموع به نظر می‌رسد بورس تهران فعلا بیش از آنکه به ریسک‌های موجود توجه کند، بر ظرفیت‌های رشد ناشی از جاماندگی تاریخی بازار و آثار تورمی بر سودآوری شرکت‌ها متمرکز شده است. مادامی که ورود نقدینگی حقیقی‌ها با قدرت ادامه یابد و ارزش معاملات در سطوح بالا باقی بماند، احتمال تداوم روند صعودی و حتی ثبت سقف‌های جدید برای نماگرهای سهامی همچنان بالا خواهد بود.

شایان ذکر است بررسی رفتار سرمایه‌گذاران نشان می‌دهد بخش مهمی از خوش‌بینی فعلی بازار سرمایه به عوامل بنیادی و انتظارات تورمی بازمی‌گردد؛ جایی که بورس تهران طی سال‌های گذشته نسبت به بسیاری از بازارهای دارایی عملکرد ضعیف‌تری را تجربه کرده و از منظر بازدهی با نوعی جاماندگی مواجه بوده است. همین موضوع نیز موجب شده تا بخشی از فعالان بازار سرمایه، سهام را همچنان دارای ظرفیت رشد ارزیابی کنند.

از سوی دیگر، آثار تورم اقتصاد کشور هم در سال‌های اخیر به تدریج در صورت‌های مالی شرکت‌ها منعکس شده است؛ و در این راستا افزایش نرخ فروش محصولات، رشد ارزش دارایی‌ها و بهبود درآمد اسمی بسیاری از بنگاه‌های بورسی موجب شده تا سرمایه‌گذاران نسبت به چشم‌انداز سودآوری شرکت‌ها دیدگاه مثبتی داشته باشند.

منبع: خبرگزاری تسنیم
کپی شد
نظر بگذارید