بحران هرمز فراتر از نفت؛ فلج شدن صنعت کشاورزی به دلیل کمبود

اختلال در تنگه هرمز به دلیل تنش‌های نظامی، علاوه بر نفت، تردد ۳۳ درصد از کودهای شیمیایی جهان را نیز متوقف کرده است.

بحران هرمز فراتر از نفت؛ فلج شدن صنعت کشاورزی به دلیل کمبود

به گزارش چابک آنلاین، تجاوز آمریکا و اسرائیل علیه ایران و پاسخ تهران به آن، موجب اختلال در حرکت کشتیرانی جهانی از جمله تردد نفتکش‌ها شده است. این گزارش افزود که توقف کشتی‌ها در خلیج فارس و فلج شدن تنگه هرمز، باعث آشفتگی گسترده‌ای در بخش‌های مختلف فراتر از حوزه نفت و گاز شده است.

شرکت تحلیلگر تجارت جهانی «کپلر» اشاره کرده است که حدود ۳۳ درصد از کودهای شیمیایی جهان، شامل گوگرد و آمونیاک، از طریق تنگه هرمز عبور می‌کند و از بنادر خلیج فارس به مقاصدی نظیر هند، چین، برزیل و آفریقا ارسال می‌شود. کپلر در تحلیل ماه ژوئن خود تأکید کرده است که «هیچ جایگزین عملی» برای این حمل‌ونقل منطقه‌ای وجود ندارد و ظرفیت حمل‌ونقل زمینی نیز محدود است.

از آنجا که بخش بزرگی از کودهای شیمیایی با استفاده از مقادیر عظیم گاز یا نفت تولید می‌شوند، افزایش قیمت مواد هیدروکربنی ناشی از جنگ می‌تواند به زنجیره‌ای از پیامدها بر قیمت کودها منجر شود.

در پی گسترش این درگیری، چندین شرکت بزرگ کشتیرانی جهانی از عبور از تنگه هرمز خودداری کرده و شرکت‌های بیمه نیز نرخ‌های خود را برای کشتی‌های عبوری از خاورمیانه به‌طور چشمگیری افزایش داده‌اند. در نتیجه، کشتیرانی در خلیج فارس برای کشتی‌های باری بسیار پرهزینه یا ناممکن شده است.

بر اساس این گزارش، انجمن مالکان کشتی فرانسه (Armateurs de France) اعلام کرده است که در حال حاضر ۶۰ کشتی با پرچم یا متعلق به شرکت‌های فرانسوی در خلیج فارس گرفتار شده‌اند. شرکت‌های دانمارکی «مرسک» و فرانسوی «سی‌ام‌ای سی‌جی‌ام» نیز عبور از تنگه هرمز و همچنین کانال سوئز را به حالت تعلیق درآورده‌اند. این کشتی‌ها اکنون برای رسیدن از خاورمیانه و آسیا به اروپا، ناچارند مسیر طولانی‌تری را از اطراف قاره آفریقا طی کنند که به معنای پیمودن هزاران مایل اضافی است.

 

منبع: خبرگزاری مهر
copied
نظر بگذارید