اختصاصی چابک آنلاین؛

شرکت های بیمه ای برای رونق در بازار فروش بیمه نامه های عمر و زندگی دست به ماشه شدند

بازار بیمه زندگی در ایران در سال ۱۴۰۳ با پدیده‌ای دووجهی مواجه شد؛ از یک‌سو، رشد چشمگیر درآمد و از سوی دیگر، کاهش تعداد بیمه‌نامه‌های صادره.

شرکت های بیمه ای برای رونق در بازار فروش بیمه نامه های عمر و زندگی دست به ماشه شدند

چابک آنلاین، بهاره تاجرباشی، بر پایه آمار رسمی، حق بیمه تولیدی بیمه نامه زندگی به رقم چشمگیر ۶۳۵ هزار و ۲۵۶ میلیارد ریال رسیدکه نسبت به سال ۱۴۰۲ رشد ۶۰.۰۲ درصدی را نشان می‌دهد.

درمقابل، تعداد بیمه‌نامه‌های صادره به ۶ میلیون و ۸۷۹ هزار فقره کاهش یافت، درحالیکه در سال گذشته بیش از ۷ میلیون و ۷۵۰ هزار فقره بیمه‌نامه صادر شده بود و این یعنی کاهشی بیش از ۱۱ درصدی در تعداد بیمه‌نامه‌ها.

به زبان ساده تراینکه پول بیشتری از بیمه نامه های کمتری دریافت شده است.

با این حال،تعداد خسارت‌های پرداختی به بیش از ۳ میلیون و ۳۶۱ هزار مورد رسیدکه نشان از فعال شدن تعهدات و پویایی این بازار دارد.

قدرمسلم اینکه کاهش تعداد بیمه‌نامه‌ها در کنار رشد حق بیمه دریافتی به این معناست که شرکت‌های بیمه در سال گذشته، تمرکز خود را بیشتر بر فروش بیمه‌نامه‌های ارزشمندتر و بلندمدت‌تر قرار داده‌اند.

اما این رویکرد در بلندمدت می‌تواند دست اندازی برای ضریب نفوذ بیمه ایجاد کند.

چرا که به‌جای گسترش فروش بیمه  نامه در تعداد بیشتر، به سمت دریافت پول بیشتر ازهمان افراد و یا تعداد کمتر رفته ایم.

درکشورهای توسعه‌یافته، بیمه‌های زندگی سهمی بالاتر از ۵۰ درصد بازار بیمه‌ای را به خود اختصاص داده اند.

در ژاپن، آمریکا، کانادا و اروپا، این نوع بیمه‌ها نه فقط پوشش ریسک، بلکه ابزاری برای سرمایه‌گذاری، بازنشستگی و برنامه‌ریزی مالی هستند.

هرچندکه در ایران، با وجود رشد درسال گذشته، سهم بیمه زندگی تنها ۱۴.۴۴ درصد از بازار کل بیمه‌ها بوده که یعنی هنوز فاصله‌ای بسیار با استاندارد جهانی داریم.

درسال گذشته، این 3 شرکت بیشترین فروش بیمه‌های زندگی را رقم زدند:

 بیمه پاسارگاد: با حدود 9 هزار میلیارد تومان حق بیمه تولیدی و 361.235عدد بیمه نامه 

بیمه ایران: با 8 هزار و 462 میلیارد تومان حق بیمه تولیدی و 459.703 عدد بیمه نامه

بیمه آسیا: با 5 هزار و 40 میلیارد تومان حق بیمه تولیدی و 3.258.292 عدد بیمه نامه 

از طرفی هم شرکت های بیمه ما با 4 هزار و 328 میلیارد تومان حق بیمه تولیدی، بیمه کارآفرین با 3 هزار و 583 میلیارد تومان حق بیمه تولیدی و بیمه سامان با 3 هزار و 555 میلیارد تومان حق بیمه تولیدی در رتبه های بعدی قرار دارند.

نکته قابل‌توجه آن است که سه شرکت نخست یعنی بیمه پاسارگاد، ایران و آسیا، از نظر میزان فروش و تنوع طرح‌های بیمه‌ای، فاصله محسوسی با سایرین ایجاد کرده‌اند.

از طرفی هم، در حال حاضر، کشورما ۵ شرکت تخصصی بیمه زندگی ( بیمه زندگی خاورمیانه، بیمه زندگی باران، بیمه زندگی کاریزما، بیمه زندگی هامرزو بیمه زندگی آگاه ) دارد که صرفاً در این حوزه فعالیت می‌کنند که در بین آن‌ها، بیمه زندگی کاریزما موفق شد در سال ۱۴۰۳، بیشترین تعداد بیمه‌نامه صادره و بیشترین حق بیمه تولیدی را با 7 هزار و 899 میلیارد تومان حق بیمه تولیدی و تعداد 148.402 عدد بیمه نامه در میان شرکت‌های تخصصی به ثبت برساند.

این موفقیت نتیجه رویکرد دیجیتالی، نوآوری در طراحی محصولات و استفاده از زیرساخت‌های مالی هلدینگ کاریزما در بازار سرمایه بوده است.

بازار بیمه‌های زندگی در ایران در حال حرکت از رکود به رونق است و درسالی که گذشت وارد فاز تازه ای از رشد مالی شد.

حضور شرکت‌های تخصصی مانند کاریزما و پیشتازان جنرال مانند پاسارگاد، نشان می‌دهد که مسیر آینده نه‌تنها روشن است بلکه رقابتی و خلاقانه خواهد بود.

درجهان پرریسک امروز، بیمه زندگی دیگر یک "انتخاب لوکس" نیست، بلکه ضرورتی است برای حفظ پایدار اقتصاد خانوار با وجود فردایی غیر قابل محاسبه.

اگرچه فروش بیمه های زندگی در ایران هنوز از قله‌های جهانی فاصله دارد، اما با شتاب سال گذشته می‌توان امیدوار بود که در آینده‌ای نه‌چندان دور، بیمه زندگی نقشی محوری تر در امنیت اقتصادی  خانوارهای ایرانی ایفا کند.

چنانچه سیاست‌گذاران و شرکت‌ها به‌دنبال پایداری رشد در سال‌های آینده هستند، باید بر افزایش ضریب نفوذ بیمه، فراگیری محصولات خرد و آموزش عمومی مزایای بیمه زندگی تمرکز بیشتری داشته باشند.

بیمه زندگی، کلیدی امن برای اقتصاد خانوار میلیون‌هاایرانی به شمار می رود به شرطی که شرکت های بیمه ای این محصول را از قفسه محصولات گران قیمت خارج سازند.

 

copied
نظر بگذارید