شناسه خبر : 20241

شیر دادن به نوزاد از سلامت قلب زنان در سنین بالاتر محافظت می کند

شیر دادن به نوزاد از سلامت قلب زنان در سنین بالاتر محافظت می کند

نتایج یک مطالعه جدید روی نزدیک به ۱.۲ میلیون زن نشان می دهد مادرانی که به نوزادشان شیر می دهند ممکن است خودشان نیز از فواید سلامتی بهره ببرند.

به گزارش چابک آنلاین به نقل از مهر، در مقایسه با زنانی که نوزاد داشتند اما هرگز به نوزادشان شیر مادر نداده بودند، مادرانی که به نوزادشان شیر داده بودند کمتر در معرض ابتلاء به بیماری قلبی، سکته مغزی یا مرگ بر اثر بیماری قلبی در طی ۱۰ سال پیگیری بودند.

مطالعات قبلی نشان داده است زنانی که به نوزادشان شیر سینه می‌دهند کمتر به دیابت نوع ۲ و برخی سرطان‌ها مبتلا می‌شوند، اما کمتر در مورد تأثیر شیردهی بر قلب زنان مطلب وجود دارد.

مطالعه جدید دقیقاً بیان نمی‌کند چگونه شیردهی از قلب محافظت می‌کند، اما محققان ایده‌هایی در این مورد دارند.

«لنا شیدرر»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه پزشکی اینسبروک اتریش، می‌گوید: «تغذیه با شیر مادر می‌تواند کاهش سریع‌تر وزن پس از زایمان را تسهیل کند، و این ممکن است مفید باشد، زیرا مشخص است که وزن بالا فاکتور پرخطر برای بیماری‌های قلبی عروقی است.»

از سوی دیگر، شیردهی به نوزاد به تنظیم مجدد متابولیسم بدن یک زن کمک می‌کند.

برای این مطالعه، تیم تحقیق اطلاعات نزدیک به ۱.۲ میلیون زن را در هشت مطالعه انجام شده بین سال‌های ۱۹۸۶ و ۲۰۰۹ در چندین کشور تجزیه و تحلیل کردند. آنها به بررسی مدت زمان شیردهی زنان، تعداد فرزند، سن آنها در اولین زایمان و اینکه آیا در طول پیگیری، دچار حمله قلبی یا سکته شده اند، پرداختند.

بر اساس این گزارش، زنانی که به نوزادشان شیر داده بودند در مقایسه با مادرانی که هرگز شیر نداده بودند، در طی ۱۰ سال پیگیری ۱۱ درصد کمتر به بیماری قلبی مبتلا شدند؛ احتمال سکته مغزی در آنها ۱۲ درصد کمتر بود؛ و احتمال مرگ ناشی از بیماری قلبی نیز ۱۷ درصد کمتر بود.

آکادمی اطفال آمریکا توصیه می‌کند که نوزادان در حدود ۶ ماه اول زندگی منحصراً با شیر مادر تغذیه شوند.

به گفته محققان، تغذیه با شیر مادر به تقویت سیستم ایمنی کودکان کمک می‌کند و از سرماخوردگی، ویروس، عفونت گوش و مشکلات گوارشی جلوگیری می‌کند، و امروزه با شیوع کووید ۱۹ این مهم بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد.

ارسال نظر