شناسه خبر : 21963

ارزش روبل روسیه ۵۰ درصد رشد کرد

ارزش روبل  روسیه ۵۰ درصد رشد کرد

بانک مرکزی روسیه و دولتمردان این کشور در اوج تحریم ها با اقدامات مناسبی توانسته اند ارزش پول ملی کشورشان را ۵۰ درصد افزایش دهند.

به گزارش چابک آنلاین به نقل از مهر، طی سه هفته گذشته ارزش روبل (واحد پول روسیه) به طرز چشمگیری افزایش یافته است که عمده دلیل این امر به سیاست‌های پولی اتخاذ شده توسط بانک مرکزی در واکنش به تحریم‌ها بر می‌گردد.

یکی دیگر از دلایل تقویت ارزش پول ملی روسیه تصمیم هفته گذشته دولت مبنی بر درخواست از دولت‌های «غیر دوست» برای پرداخت بهای گاز طبیعی صادراتی خود با روبل است که این امر باعث می‌شود دیگر دلار یا یورویی در قبال گاز خود دریافت نکند.

در اوایل ماه جاری، ایالات متحده و متحدانش چهار دور تحریم بی‌سابقه‌ای را علیه مسکو اعمال کردند که از جمله این تحریم‌ها می‌توان به مسدود کردن ذخایر بانک مرکزی این کشور در خارج از این کشور اشاره کرد که همین امر سبب ناتوانی بانک روسیه در حمایت از پول داخلی شد و روبل به پایین‌ترین سطح خود سقوط کند.

از زمان اعلام سیاست‌های جدید صادرات انرژی روسیه توسط رئیس جمهور ولادیمیر پوتین در روز چهارشنبه، روبل بیش از ۱۰ درصد افزایش یافته است و از ۱۰۰ به ۹۰ به ازای هر دلار آمریکا رسیده است. به طور کلی، واحد پول روسیه از زمان سقوط به پایین‌ترین سطح خود در ازای دلار یعنی ۱۵۱ در ۷ مارس بیش از ۵۰ درصد افزایش ارزش یافته است.

روبل به طور گسترده‌ای با اقدامات تنظیم کننده پولی و بانکی این کشور تقویت شده است. طی ماه گذشته، بانک مرکزی روسیه نرخ بهره را افزایش داده، مقدار دلاری را که شهروندان می‌توانند از حساب‌های بانکی به ارز خارجی برداشت کنند، محدود کرده و بانک‌ها را از فروش ارزهای خارجی به مشتریان برای شش ماه آینده منع کرده است.

علاوه بر این، به کارگزاری‌های روسیه دستور داده شد که برای جلوگیری از خروج سرمایه، به سرمایه گذاران خارجی اجازه فروش اوراق بهادار را ندهند.

 این اقدامات روسیه می‌تواند تجربه بسیار خوبی برای مسئولین کشورمان باشد تا در مقابل تحریم‌های پولی و بانکی بهترین تصمیمات را برای دور زدن تحریم‌ها اعمال کنند.

این در حالی است که بعد از پاره کردن برجام توسط دونالد ترامپ عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی و دیگر رؤسای اسبق بانک مرکزی اقدامات مفید در حوزه پولی و بانکی برای کاهش تنش قیمت دلار و ارز در بازار داخلی انجام ندادند.

از طرف دیگر دیپلماسی ضعیف اقتصادی باعث شد دولت دوازدهم در اوج تحریم‌ها به سمت پیمان‌های پولی دوجانبه نرود و حتی تا ساعت پایانی دوران خود نیز به امید چشم آبی‌ها غربی بوده و از همسایگان و افزایش تجارت با آنها دریغ کنند.

همین امر در طول سالیان اخیر باعث افزایش فشار به مردم شده لذا تحریم‌های داخلی و ناتوانی مسئولین بیشتر از تحریم‌های خارجی برای کشور کارساز بوده است.

ارسال نظر