شناسه خبر : 865

بیمه عمر و یا بیمه های حوادث از افزایش تورم مصون هستند؛

تاثیر اعمال تعرفه های جدید تجاری از سوی دونالد ترامپ بر صنعت بیمه

تاثیر اعمال تعرفه های جدید تجاری از سوی دونالد ترامپ بر صنعت بیمه

دونالد ترامپ و سیاست های جدید اقتصادی آمریکا، موجی از تحولات تجاری را در عرصه جهانی پدید آورده است. اقتصاد آمریکا در حال قوی تر شدن است، اما روابط تجاری بین الملل در حال دگرگونی بوده و کشورهای طرف معامله در حال چانه زنی و جدال بر روی مدیریت تعرفه های اعمال شده از سوی ایالات متحده هستند

به گزارش چابک آنلاین، تعرفه های تجاری اعمال شده از سوی دولت آمریکا بر روی بخش‌های زیادی اثرگذار خواهد بود؛ به عنوان مثال تعرفه های اعمال شده برای واردات آلومینیوم و فولاد همچنانکه اثر مثبتی بر اقتصاد آمریکا خواهد داشت، اما این تعرفه ها ریسک اعتباری و مالی شرکت های تولید کننده را به میزان زیادی افزایش خواهد داد. برای شرکت های بیمه در آمریکا، این جنگ تعرفه های اقتصادی به واسطه تغییر در سیاست‌های سرمایه گذاری آنها امری مهم تلقی می گردد.

سوال اصلی برای بسیاری از صنایع از جمله فعالان صنعت بیمه آن است که آیا این عدم اطمینان درنحوه تجارت اثرگذار خواهد بود یا خیر؟

این اثرات در بخش های دیگر نظیر کشاورزی یا خرده فروشی نیز موجبات بروز عدم تعادل در پرتفوی شرکت های بیمه را فراهم آورده است. از سوی دیگر هر شغلی که ایجاد می شود و یا هرچیزی که خریداری می شود، با ریسک هایی مواجه است که باید بیمه شوند. کسب و کار بیمه در زمانی که اقتصاد قدرتمند است پایدار خواهد بود، اما زمانی که تجارت رشد بالقوه خود را از دست می دهد، منافع بیمه گران هم تهدید خواهد شد.

به گفته ریچارد سگا (Richard Sega) استراتژیست بزرگ سرمایه گذاری: تورم بالقوه اقتصادی که در نتیجه افزایش تعرفه ها، نگرانی‌های اخیر را موجب شده است، ضمن اثرگذاری بر هزینه‌ی تمام شده محصولا و خدمات، بر زنجیره عرضه جهانی بیمه نیز اثرات نامطلوبی به جا خواهد گذارد. وی بر این باور است که این اثرات در اقتصاد ایالات متحده تورم را افزایش خواهد داد و البته با افزایش میزان نقدینگی نیز همراه خواهد بود. همه این موارد اثرات قابل توجهی برای شرکت بیمه به همراه دارد. در این میان برخی از پوشش های بیمه ای نظیر بیمه عمر و یا بیمه های حوادث از افزایش تورم مصون هستند، اما اثرپذیری پرتفوی دارایی های شرکتهای بیمه نگران کننده است. مخصوصاً اگر اثرات تورمی بر روی نحوه ارزش گذاری سهام و نرخ بهره اوراق و نظایر آن اثر گذار باشد، بیمه گران بیمه اموال نیز با مسائل مشابه آن مواجه خواهند بود. وی می افزاید، تورم اقتصادی به افزایش شدت و نوسان خسارات منتج می گردد. از سوی دیگر حفظ تجارت با وجود نوسان بازار، برای سرمایه گذاران فرصت هایی را ایجاد خواهد کرد تا توان اعتباری پرتفوی سرمایه گذاری خود را ارتقا بخشند. به همین نسبت استفاده از فرصت ها در چنین برهه زمانی، ریسک سرمایه گذاری را کاهش خواهد داد. در این بازه زمانی، متنوع سازی پرتفوی سرمایه گذاری با توجه به مقولات مختلف دارایی اهمیت بیشتری خواهد یافت. ریسک های غیرقابل پوشش از جانب پرتفوی شرکت های بیمه به واسطه نوع قیمت گذاری، چالش‌های واقعی پیرامون شرکت های بیمه در دوره های تورمی خواهند بود. شرکت ها باید فرصت های سرمایه گذاری در محصولات و خدمات جاری خود را شناسایی کرده و ارزیابی‌های خود پیرامون وام های رهنی تجاری و سهام مبتنی بر دارایی های خود را با توجه به ریسک های اعتباری تهدیدکننده در نظر بگیرند.

در این بین اگر بدترین سناریو ها اتفاق بیفتند،  در نهایت هیچ شرکتی منتفع نخواهد بود. بازارهای نوظهور به همراه اقتصادهای صادرات محور در این بین با بیشترین ریسک ها مواجه شده و به عقیده ریچارد سگا، اقتصاد آمریکا با محدودیت های بسیاری روبرو خواهد بود. دونالد ترامپ قصد دارد تا تبادلات اقتصادی جاری را به منظور کسب موفقیت شرکت های آمریکایی متحول سازد تا بدین ترتیب با چانه زنی بر روی عوامل به وجود آورنده عدم اطمینان در کسب و کارهای مختلف از جمله بیمه، شاهد اثرات مثبت برای اقتصاد آمریکا باشد.

به طور کلی انتخاب سیاست‌های درست در تدوین الگوهای سرمایه گذاری و مالی برای دستیابی به راهکارهای مطلوب در صنعت بیمه امری حیاتی است، چرا که در بازارهای نوظهور بیمه­ای، حفظ مشتریان نیازمند درک درستی از قوانین و رویه های شرکت های بیمه در حوزه بیمه های زندگی است. از سوی دیگر انتخاب این سیاست ها، برای افراد و خانواده های آنها ارزش های فراوانی را ایجاد خواهد کرد.

 

ارسال نظر