شناسه خبر : 679

در ایران، نیازی عمده به پس‌اندازهای بلندمدت وجود دارد

ضرورت تاسیس صندوق‌های خصوصی بازنشستگی

ضرورت تاسیس صندوق‌های خصوصی بازنشستگی

در ایران، نیازی عمده به پس‌اندازهای بلندمدت وجود دارد تا تخصیص بلندمدت وجوه به شکلی کارآمد امکان‌پذیر شود. وجوه تحت مدیریت صندوق‌های بازنشستگی سررسید بلندمدت دارد و از این‌رو، صندوق‌ها قادرند منابع خود را به شکل پایدار و موثرتری تخصیص دهند. این امر شاید دلیل دیگری است که توجه دولت‌ها را به صندوق‌های بازنشستگی جلب می‌کند، دولت‌هایی که علاقه‌مندند پس‌اندازهای بلندمدت در جامعه افزایش یابد و با ترفندهایی مثل معافیت مالیاتی مردم را بدین مهم تشویق می‌کنند

به گزارش چابک آنلاین، اهمیت دیگر صندوق‌های بازنشستگی از حیث اصلاح نظام مالکیت است. در بیشتر بازارهای سرمایه، صندوق‌های بازنشستگی بخش قابل ‌ملاحظه‌ای از دارایی‌های بازار را در اختیار دارند. بنابراین، افزایش مالکیت توسط این صندوق‌ها به توزیع ثروت در کشور کمک می‌کند و از این‌رو صندوق‌ها اهمیت ویژه‌ای دارند.

مهمترین مشکلات نظام کنونی بیمه اجتماعی در ایران را می‌توان در محورهای متعددی همچون فراگیر نبودن قلمروهای بیمه اجتماعی و پوشش جمعیتی ناکافی، عدم هماهنگی و ابهام یا کلی­گویی در برخی  قوانین، برنامه‌ها و سیاست‌های صندوق‌های بازنشستگی، محدودیت حیطه فعالیت های بیمه‌ای (عدم پوشش کافی در مشاغل غیر مزد و حقوق بگیر)، نبود هماهنگی و همسویی کافی بین بخش بیمه‌ای  با بخش حمایتی و افزایش نگاه حمایتی به صندوق های بیمه‌ای، ضعف رویکرد علمی به ویژه اصول بیمه گری در تصمیم گیری ها و برنامه ریزی‌ها، بروز مخاطره در پایداری صندوق ها به علت بلوغ صندوق های بازنشستگی و بازنشستگی‌های پیش از موعد  و نیز روند فزآینده پیشی گرفتن مصارف بر منابع در همه صندوق ها جستجو نمود. همچنین وابستگی اکثر صندوق‌های بازنشستگی به بودجه عمومی دولت، نگاه بیرونی در جهت کاهش نرخ حق بیمه، عدم شناخت سیاستگذاران از کارکرد این نظام  و تحمیل هزینه‌های سنگین و نیز عدم استفاده از روش های نوین ارائه خدمات بیمه ای و وصول حق بیمه را نیز می توان در زمره دیگر چالش های پیش روی صندوق های بازنشستگی در کشور به شمار آورد. با توجه به محورهای مورد اشاره، ضرورت طراحی و اجرای طرح های بازنشستگی اختیاری و تأسیس صندوق های بازنشستگی خصوصی به مثابه ابزاری کلیدی در مسیر بهبود سیاست های دولت  و بخش خصوصی به شمار می رود. 

از این‌رو، توجه به موضوعاتی چون تدوین مقررات، نظارت موثر و تعریف ساختار سازمانی و عملیاتی کارا برای این صندوق‌ها از اولویت بسیار برخوردار است. در این راستا و به منظور فراهم نمودن شرایط رقابتی و افزایش کارآمدی بیمه های اجتماعی، مجلس شورای اسلامی موافقت نمود تا به منظور فراهم نمودن شرایط رقابتی و افزایش کارآمدی بیمه های اجتماعی و جلوگیری از ایجاد هرگونه انحصار یا امتیاز ویژه برای صندوق های بازنشستگی اجازه داده می شود صندوق های بازنشستگی خصوصی با رعایت تضمین حقوق بیمه شدگان و بازنشستگان، صندوق مربوطه حداقل به مدت ده سال براساس آئین نامه ای که به تصویب هیات وزیران می رسد ایجاد گردد.

این در حالی است که بسیاری از کشورهایی که تولید ناخالص داخلی آنها با ایران برابری می­کند، صندوق­های بازنشستگی خصوصی سهم بسیار بالایی را به خود اختصاص داده اند. به عنوان مثال از میان کشورهای منتخب و در خلال سال­های 2005 تا 2017، کشورهای کرواسی و ترکیه از روند رو به رشدی در توسعه صندوق­های بازنشستگی خصوصی برخوردار بوده­اند.

 

  • ناشناس

    خواهشا بیمه تکمیلی بیمه روستایی را درست کنید ِِ حقوق بیمه دوبرابر کنید هم سطح بیمه دیگر تا یکسان سازی شود عدالت را رعایت فرمائید تا مردم روستا ِ شادشوند

ارسال نظر