شناسه خبر : 303

انتقادات از عملکرد بیمه ادامه دارد

چرا ندیمی بوشهری تحول گرائی نکرد؟ / انتظارات بی پاسخ صنعت بیمه از معاونت بانک و بیمه وزارت اقتصاد

چرا ندیمی بوشهری تحول گرائی نکرد؟ / انتظارات بی پاسخ صنعت بیمه از معاونت بانک و بیمه وزارت اقتصاد

در حالی این انتقادات بر معاونت بانک و بیمه وزارت اقتصاد وارد می آید که حضور ندیمی بوشهری با سالها تجربه در بازار های مالی این نوید را می داد که شاید وی حداقل سبب گره خوردن صنعت بیمه به نهادهای نظارتی بالادستی و در راس انها وزارت اقتصاد باشد و معاونت مذکور نقش اثرگذارتری در صنعت بیمه ایفاء کند ؛ اما حضور نه ماهه ندیمی بوشهر عملا نشان داده که وی نتوانسته این معاونت فانتزی را از انفعال چندین ساله برهاند و رونق بخشد.

به گزارش چابک آنلاین، مدتهاست که انتقاد صنعت بیمه بر عملکرد منفعلانه معاونت بانک و بیمه وزارت افتصاد وارد است تا جائی که در نگاه بانکداران و بیمه گران این معاونت تبدیل به نقشی فانتزی شده که از معدود کارائی هایش حضور در مجامع شرکتهای دولتی چون مجمع بیمه مرکزی ، بیمه ایران ، بانک مرکزی ، سازمان خصوصی سازی ، شرکت سرمایه گاری خارجی ، سازمان حسابرسی و ... است.
گفتنی است که معاونت مذکور،  عضو شورای عالی بیمه نیز هست که در جلسات این شورا شرکت می کند اما اینکه تا چه اندازه اثرگذاری قابل توجه داشته است همیشه جای سوال بوده است؟

در حالی این انتقادات بر معاونت بانک و بیمه وزارت اقتصاد وارد می آید که حضور ندیمی بوشهری با سالها تجربه در  بازار های مالی این نوید را می داد که شاید وی حداقل سبب گره خوردن صنعت بیمه به نهادهای نظارتی بالادستی و در راس انها  وزارت اقتصاد باشد و معاونت مذکور نقش اثرگذارتری در صنعت بیمه ایفاء کند ؛ اما حضور نه ماهه ندیمی بوشهر عملا نشان داده که وی نتوانسته این معاونت فانتزی را از انفعال چندین ساله برهاند و رونق بخشد.

انتقادات به معاونت ندیمی بوشهری در پست معاونت بانک و بیمه وزارت اقتصاد تا اندازه ای است که برخی مدیران عامل شرکتهای زیر مجموعه وزارت اقتصاد از بی پاسخ ماندن برخی مکاتباتشان با این معاونت گله مند هستند چرا که توقع دارند این معاونت حداقل جهت انتقال مشکلاتشان به وزیر اقتصاد نقش واسط را ایفاء کند.

گویا ندیمی بوشهری نیز چون مسبوقان خویش در روزمرگی دچار شده ضمن اینکه طی نه ماهه حضورش در معاونت بانک و بیمه وزارت اقتصاد حتی حضور رسانه ای بسیار کمرنگی داشته و کمتر اتفاق افتاده که اظهار نظری در خصوص چالش های صنعت بیمه از وی شنیده شود.

مشکل از کجاست؟
نگاهی به نحوه عملکرد معاونین بانک و بیمه وزارت اقتصاد نشان می دهد، این انفعال تقریبا همیشه وجود داشته اما به نظر می رسد در دوره مورد اشاره بی انگیزگی فزونی یافته که شاید منشاء این انفعال را بتوان در ساختار این معاونت جستجو کرد.

در واقع برگزاری مجامع شرکت های دولتی اعم از بانک،بیمه وظیفه ذاتی و عرفی این معاونت بوده، اگر چه این معاونت به عنوان نماینده سهامدار(دولت و وزارت اقتصاد) در مجامع ، می توانست نقش سهامدار  را در بنگاه های دولتی به درستی ایفا کند اما ساختار موجود اقتصاد  و شرکتها عملا  زمینه برای بروز نقش سهامداری موثر در فرایند عمل این شرکتها را فراهم نکرده ، بر همین اساس حضور این معاونت در مجامع عملا نمادین و غیر موثر بوده و گویا عملا نتوانسته به  ساختاری فراتر از یک دبیرخانه پیش رود ، در نهایت اینکه پس از چندی معاونان این معاونت به  مردان درجه دو و غیر مهمی در وزارتخانه تبدیل می شوند که جز ایراد سخنرانی در همایش ها و حضور نمادین جهت درج امضا در مجامع وظیفه دیگری  بر عهده خود نمی بینند؛ چنین روندی خیلی زود آنان را خسته کرده به روزمرگی وا می دارد.

البته شاید یکی از دلایل آن است که وظایف بانک و بیمه مرکزی با این معاونت تفکیک نشده است و به طور کلی این ابهام را ایجاد میکند که دلیل ایجاد این معاونت در وزارت اقتصاد چه می تواند باشد شاید اگر وظایف مشخص تری برای این معاونت تعریف می شد این انفعال وجود نداشت؟

ضمن اینکه یکی از چالش های موجود در ساختار و وظایف نهادهای نظارتی در کشور ما  تداخل یا همپوشانی مسوولیت چند سازمان و نهاد نسبت به یک موضوع است که باعث ابهام در تشخیص متولی اصلی و در عین حال پاسخ‌طلبی از مسوولان آن می‌شود. 


این ابهام در مسئولیتهای وزارت اقتصاد به عنوان نهاد نظارتی بالادستی با بیمه و بانک مرکزی هم وجود دارد  و همین امر مطالبه و پاسخگوئی را با ابهام مواجه کرده است.

چرا ندیمی بوشهری تحول گرائی نکرد؟

اما نکته قابل تامل اینجاست که موقعیت راکد و شرایط منفعلانه همیشه در این معاونت و بسیاری دیگر از پست های سازمانی وجود داشته؛ اما چرا عملا هیچ کس نخواسته در پست سازمانی خویش تحول آفرینی کند، جای سوال دارد؟

بدون شک ندیمی ،معاونت فعلی بانک  و بیمه وزارت اقتصاد ، با توجه به پیشینه قابل دفاع مدیریتی که طی سالهای گذشته داشته ، می توانست جهت گره زدن صنعت بیمه با وزارت اقتصاد و انعکاس چالش های موجود در نحوه مدیریت خود  طرحی نو دراندازد و همچون قدما قدم در روزمرگی نگذارد.

ضمن اینکه به دلیل سابقه فعالیت وی در بانک مرکزی و شبکه مالی کشور این توفع از وی وجود داشت که مشکلات موجود در ساختار این معاونت را تشخیص و در جهت حل آن اقدام کند.

این روزها صنعت بیمه گرفتار چالش هائی است ، افزایش سرمایه برخی شرکتهای بیمه در موعد مقرر بنا بر مصوبه هیات وزیران هنوز محقق نشده ، کسری ذخائر ، اختلافات هیات مدیره  و البته واگذاری های اخیر سهام دولتی که برخی انتقادات را برانگیخته چرا که به زعم بسیاری خطر رسوخ شبه دولتی ها را افزایش داده است.

به زعم بسیاری مسعود کرباسیان ، وزیر اقتصاد ،آنقدر درگیر چالش های مختلف اقتصادی است که صنعت بیمه را بدست فراموشی سپرده و شاید نیم نگاهی هم بدین صنعت مهجور نمی اندازد  ، در سایه کم توجهی های وزیر اقتصاد شاید معاونت بانک و بیمه می توانست با رصد کردن وقایع بیمه در قالب پیشنهادات بهینه ،در جایگاه نظارتی خود تحول گراتر ایفای نقش کند.

گفتنی است ، ندیمی بوشهری از مدیران باسابقه اجرایی کشور و دارای سوابق متعددی در حوزه بانکی و مالی است که از جمله مهمترین آن می توان به مدیریت نظارت بر بانک های بانک مرکزی، مدیرعامل و رییس هیات مدیره بانک صنعت و معدن، مشاور عالی رییس کل بانک مرکزی، رییس هیات عالی نظارت بر سازمان حسابرسی، مشاور وزیر نفت ، عضو هیات مدیره و قائم مقام و سرپرست مدیرعامل منطقه آزاد کیش، استاندار بوشهر، معاون وزیر دفاع و عضویت در شورای عالی صنایع ملی ایران اشاره کرد.
لازم بذکر است که وی از آزادگان جنگ تحمیلی ایران و عراق نیز محسوب می شود.

 

ارسال نظر